Γειά σε όλους..
Είμαι ο Γιάννης από Ιωάννινα. Είμαι 24 ετών και εδώ και 3 χρόνια ασχολούμε με την μελισσκομία. Αγόρασα πρίν 3 χρόνια 3 μελίσσια και τα τοποθέτησα σε ένα χωράφι λίγο έξω από τα Γιάννενα μαζί με τα δέκα σμήνη που είχε κάποιος θείος μου. Πέρισυ το χειμόνα έχασα το ένα μελισσάκι μου και καθώς δεν υπήρχε ιδέα τι συμμαίνει δημιουργία νέων μελισσιών και τεχνικές δημιουργίας παραφυάδων δεν είχα προνοήσει και έτσι έμεινα με 2 μελισσάκια. Έκανα μια προσπάθια πέρισυ από την ανοιξη και μετα να τα χωρίσω σε παραφυάδες αλλα δεν κατάφεραν να μεγαλώσουν πάνω από 10 πλαίσια το καθένα καθώς είχαν βγάλει το χειμώνα πολύ αδυναμα. Φέτοσ τα ξεχυμώνιασα στο χωριό μου στα Τζουμέρκα (500μ υψόμετρο) καθώς θεώρησα πως θα ήταν καλύτερο και για εμένα και την εμπειρία μου να ασχοληθώ μόνος μου με τη μελισσοκομία που τόσο μου αρέσει παρά να ''συνεργάζομαι '' με έναν ''μελισσοκόμο'' που δεν εφάρμοζε καμία τεχνική παρα μόνο αυτή της ένωσης με ευημερήδα στα μελίσσια του!!
!! Έτσι η μόνη μου επιλογή ήταν να τα βάλω σε δικό μου χώρο (ο μόνος δικός μου χώρος είναι στο χωριό μου
) και να αναζητήσω τις πληροφορίες και γνώσεις που χρειάζομαι από το διαδύκτιο.
Το κλίμα εκεί είναι πιο ήπιο από αυτό των Ιωαννίνων και τα μελισσάκια μου ξεχειμώνιασαν πολύ καλά. Τέλος Μάρτη τα έφερα στα Ιωάννινα κυρίως για να τα έχω κοντά μου και να τα ''περιποιηθώ'' μπάς και καταφέρω να τα αυξήσω φέτος. Φιλοδοξώ μαζί με τις 4 παραφυάδες που μου έχει υποσχεθεί ένας φίλος από Άρτα να καταφέρω να ξεχειμωνιάσω 10 μελισσάκια αυτό το χειμώνα και του χρόνου να φάμε και κανένα μελάκι (για φέτος δεν το βλέπω)
Λίγο πολύ αυτό είναι το ιστορικό μου με την μέλισσα.Ελπίζω μέσα από τις συζητήσεις μαςνα γίνουμε όλοι καλύτεροι σε αυτό που τόσο αγαπάμε. Καλώς σας βρήκα λοιπόν.