| Παγιδα αφαισμων | |
|
+4Sakis G sourlis1 jimmys ethnic69 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| |
| |
jimmys Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 106
| Θέμα: Απ: Παγιδα αφαισμων Κυρ Απρ 07, 2013 10:46 am | |
| Εγώ βάζω πενταράκια μπροστά από το μελισσοκομείο. Ή κατασκευάζω στις διαστάσεις που έχει το πενταράκι από χαρτόνι αφού εξωτερικά το έχω τυλίξει με αυτοκόλητη πλαστική μεμβράνη για να μην χαλάει από τις βροχές. Υπολογίζω ανά 10 μελίσσια να υπάρχει μια παγίδα μπροστά τους σε ύψος περίπου 2 μέτρα. Μέσα τοποθετώ ένα πλαίσιο άχτιστο και ψεκάζω με ειδικό σπρέι που κυλοφορεί στο εμπόριο. Χτισμένες κηρήθρες δεν βάζω γιατί μπορεί να εμφανιστεί κηρόσκορος και να τις καταστρέψει. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Παγιδα αφαισμων Κυρ Απρ 07, 2013 11:27 am | |
| Δηλαδη βαζεις μεσα μονο ενα πλαισιο αχτιστο , και μπει μεσα ενα μελισσι τοτε βαζεις και αλλα πλαισια αχτιστα ; | |
|
| |
jimmys Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 106
| Θέμα: Απ: Παγιδα αφαισμων Κυρ Απρ 07, 2013 12:26 pm | |
| άχτιστα ή και χτισμένα μετά. Το τροφοδοτείς και όλας με σιροπάκι. Μετά το μεταφέρεις κάπου αλλού. Γιατί λόγο που θα είναι μικρό το μελίσσι με την τροφοδοσία μπορεί να προκληθεί λεηλασία από τα άλλα μελίσσια. | |
|
| |
sourlis1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 93
| Θέμα: Απ: Παγιδα αφαισμων Κυρ Απρ 07, 2013 7:40 pm | |
| Εχω μια απορια ειπαρχι περιπτοσι βαζωντας μια παγιδα κοντα στο μελισοκομιομας να ξεσικοσουμε (με τα σπρει και τα εθερεα ελεα )μονιμας τα μελισσακια διμιουργοντας τασις αφεσμου ? .Και κατι ακομα νομιζω οτι δεν εινε σωστο να βαζουμε παγιδες κοντα στα μελισσοκομια των αλλων | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Παγιδα αφαισμων Τρι Απρ 09, 2013 6:19 pm | |
| Jimmy με τον τροπο που μου ειπες εχεις πιασει κανενα αφεσμο ; | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: Παγιδα αφαισμων Τρι Απρ 09, 2013 6:54 pm | |
| Φιλε sourlis1 δεν υπαρχει τετοια περιπτωση, να ξεσηκωσουμε δηλαδη μονοι μας τα μελισσια , λογω τοποθετησης των παγιδων .Αυτο που λες επισης ,για τοποθετηση των παγιδων μπροστα απο ξενα μελισσοκομεια με απωτερο στοχο την κλοπη του ξενου αφεσμου ,ειναι σωστο.Δεν νομιζω ομως οτι ο etηnic69 εννοει κατι τετοιο.Υποθετω, οτι θελει να εξασφαλισει τους δικους του αφεσμους, μηπως και καταληξουν στις παγιδες των αλλων. | |
|
| |
sourlis1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 93
| Θέμα: Απ: Παγιδα αφαισμων Τρι Απρ 09, 2013 11:17 pm | |
| Ευχαριστο και σιγνομι που εκανα την εροτισι σε θεμα που ανιξε ο φιλος ethnic69
| |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Παγιδα αφαισμων Τετ Απρ 10, 2013 7:23 pm | |
| - ethnic69 έγραψε:
- Θέλω να φτιάξω μια παγίδα αφεσμων , γιατί στην περιοχή που έχω τα μελίσσια μου έχει αρκετά μελισσοκομία . Σκέπτομαι να βάλω μια κυψέλη σε ύψος περίπου 2 μέτρων , με ανοιχτή την είσοδο , και μέσα να βάλω 2-3 κτισμενα στο κέντρο και όλα τα άλλα άχτιστα , και να αγοράσω και να βάλω κάποιο σπρέι , η κάποιο αιθέριο έλαιο από αυτά που πουλανε στους συναιτερισμους . Μήπως κάποιος έχει κάνει παγίδα αφαισμων και ξέρει να δώσει συμβουλές ;
στην περιοχη μου εκτος απο πενταρακια,κυψελες κτλ συνηθίζουμε να κρεμαμε απο τα δεντρα καλαθια πλεκτα και καθε μερα τα ψεκαζουμε με σπρει αφεσμων ή (προσωπικα) βαζουμε μεσα λεμονοφυλα. πιανονται πολλα μελισσσια ετσι. υγ.στα δευτεροπουλια το σπρει δεν κανει δουλεια.το αντιθετο μαλιστα. | |
|
| |
beezy Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 340
| Θέμα: Απ: Παγιδα αφαισμων Τετ Απρ 10, 2013 8:08 pm | |
| Έχω πιάσει 4 αφεσμούς μέχρι στιγμής, με τον εξής απλό τρόπο: Μια κενη (προφανώς) κυψέλη, εγώ χρησιμοποιώ 10άρες, φαντάζομαι οι 5άρες θα είναι πιο βολικές, σε ύψος 2 περίπου μέτρα από το έδαφος ή και παραπάνω (όχι παρακάτω όμως), σχετικά μακρυά απο το μελισσοκομίο, αν υπάρχει βέβαια αυτή η δυνατότητα (τις βάζω στα 100 μέτρα απόσταση περίπου). Στην κυψελή μέσα μια-δυο χτισμένες κατά προτίμηση κηρήθρες, χωρίς μέλια ή γύρες, αν δεν έχουμε χτισμένες και τα άχτιστα μια χαρά δουλεύουν. Για να τις προσεκλύσω με μυρωδία χρησιμοποιώ λεμονόφυλα τα οποία τα τρίβω σε όλο το εσωτερικό της κυψέλης. | |
|
| |
beteranos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 194
| Θέμα: Απ: Παγιδα αφαισμων Σαβ Απρ 13, 2013 6:43 pm | |
| - beezy έγραψε:
- Έχω πιάσει 4 αφεσμούς μέχρι στιγμής, με τον εξής απλό τρόπο: Μια κενη (προφανώς) κυψέλη, εγώ χρησιμοποιώ 10άρες, φαντάζομαι οι 5άρες θα είναι πιο βολικές, σε ύψος 2 περίπου μέτρα από το έδαφος ή και παραπάνω (όχι παρακάτω όμως), σχετικά μακρυά απο το μελισσοκομίο, αν υπάρχει βέβαια αυτή η δυνατότητα (τις βάζω στα 100 μέτρα απόσταση περίπου). Στην κυψελή μέσα μια-δυο χτισμένες κατά προτίμηση κηρήθρες, χωρίς μέλια ή γύρες, αν δεν έχουμε χτισμένες και τα άχτιστα μια χαρά δουλεύουν. Για να τις προσεκλύσω με μυρωδία χρησιμοποιώ λεμονόφυλα τα οποία τα τρίβω σε όλο το εσωτερικό της κυψέλης.
Aν δεν πιασεις σχετικα γρηγορα αφεσμο, οι χτισμενες κυρηθρες δεν εχουν προβλημα με τον κυροσκορο? | |
|
| |
beezy Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 340
| Θέμα: Απ: Παγιδα αφαισμων Σαβ Απρ 13, 2013 7:41 pm | |
| - beteranos έγραψε:
- beezy έγραψε:
- Έχω πιάσει 4 αφεσμούς μέχρι στιγμής, με τον εξής απλό τρόπο: Μια κενη (προφανώς) κυψέλη, εγώ χρησιμοποιώ 10άρες, φαντάζομαι οι 5άρες θα είναι πιο βολικές, σε ύψος 2 περίπου μέτρα από το έδαφος ή και παραπάνω (όχι παρακάτω όμως), σχετικά μακρυά απο το μελισσοκομίο, αν υπάρχει βέβαια αυτή η δυνατότητα (τις βάζω στα 100 μέτρα απόσταση περίπου). Στην κυψελή μέσα μια-δυο χτισμένες κατά προτίμηση κηρήθρες, χωρίς μέλια ή γύρες, αν δεν έχουμε χτισμένες και τα άχτιστα μια χαρά δουλεύουν. Για να τις προσεκλύσω με μυρωδία χρησιμοποιώ λεμονόφυλα τα οποία τα τρίβω σε όλο το εσωτερικό της κυψέλης.
Aν δεν πιασεις σχετικα γρηγορα αφεσμο, οι χτισμενες κυρηθρες δεν εχουν προβλημα με τον κυροσκορο? Φαντάζομαι πως ναι, αλλά δεν τις αφήνεις για πολύ καιρό. | |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 565
| Θέμα: Απ: Παγιδα αφαισμων Κυρ Απρ 14, 2013 1:40 pm | |
| Μια ιδεα καλη θα ηταν τα χτισμενα πλαισια που βαζουμε στις κυψελες για προσελκυση αφεσμων μετα απο 7 μερες να αντικαθιστονται με αλλα κτισμενα και αυτα που βγαλαμε να τα βαζουμε στην καταψυξη για μερικες μερες ωστε να πεθανει ο τυχων κηροσκορος.Ετσι μπορουμε να εχουμε παγιδες με κτισμενα πλαισια χωρις να τα καταστρεφει ο κηροσκορος. Εχει δοκιμασει κανεις αντι για λεμονοφυλλα (που δεν μπορω να βρω) να τριψει απλες λεμονοκουπες στις παγιδες ?. Θα δουλεψει αραγε ?. | |
|
| |
| Παγιδα αφαισμων | |
|