Παιδιά Καλησπέρα. Σκέφτομαι σε μερικές ημέρες και αφού περάσει και αυτό το τριήμερο που ο καιρός θα είναι λίγο άστατος την διεγερτική τροφοδότηση. Η θερμοκρασία έχει κάπως σταθεροποιηθεί και η βραδυνή θερμοκρασία είναι επίσης υψηλή .
Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι σαν νέος μελισσοκόμος δεν έχω χτισμένες κηρήθρες και προσπαθώ να χτίσω όσο το δυνατόν περισσότερες.
Τα μελίσσια μου χτίζουν με ικανοποιητικούς ρυθμούς θα έλεγα μέχρι στιγμής και ανάλογα με τον πληθυσμό του καθενός. Ανθοφορίες υπάρχουν αρκετές έξω , κυρίως χορτονομή , ξυνίδα ,φλόμος , μυγδαλιές που κατά την γνώμη μου είναι άγριες και πολλά άλλα.
Το ζήτημα είναι λοιπόν αν πρέπει να τροφοδοτήσω σιρόπι με δεδομένο ότι το φασκόμηλο διεγείρει πολύ τα μελίσσια και δόξα το θεό η τοποθεσία που τα μετέφερα πρόσφατα έχει μεγάλες ποσότητες από το συγκεκριμένο φυτό . Σήμερα μάλιστα είδα και μπουμπούκια να φουντώνουν σιγά σιγά και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα αρχίσει η ανθοφορία του κανονικά και σταδιακά βέβαια από φυτό σε φυτό .
Ποια είναι λοιπόν η άποψή σας αφού ξέρω ότι η διεγερτική είναι κυρίως βοηθητική και αν υπάρχει καλή ανθοφορία έξω έτσι και αλλιώς χτίζουν και χωρίς βοήθεια. Υπόψιν ότι στόχος μου είναι η ανθοφορία του θυμαριού τέλη Μάη με αρχές Ιουνίου που επίσης υπάρχει σε αφθονία στην συγκεκριμένη θέση.