| Νέος (και με το όνομα)... | |
|
+6kosmas BaNi sourlis1 ΚΑΝΑΡΗΣ LOBE Neoklis 10 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Neoklis Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5
| Θέμα: Νέος (και με το όνομα)... Σαβ Μαρ 09, 2013 12:49 pm | |
| Είναι πολύς καιρός που σκέφτομαι να ασχοληθώ ερασιτεχνικά με τη μελισσοκομία, αλλά ποτέ δεν το αποφάσιζα. Ίσως, λίγο ο φόβος, η άγνοια για το τι πρέπει να κάνω και πως να ξεκινήσω, τι διαδικασίες και τι χρόνος απαιτείται ήταν κάποια από τα πράγματα που με σταματούσαν από όλο αυτό.
Ήρθε τελικά όμως η ώρα!! Αφορμή ήταν ένας φίλος, όπου ξεκίνησε και αυτός μαζί με τον αδερφό του δειλά δειλά. Αν και είμαι λίγο καιρό στο φόρουμ έχω διαβάσει αρκετά άρθρα, αλλά δεν νιώθω ακόμη καθόλου έτοιμος. Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια σας.
Η σκέψη μου είναι να πάρω 5 μελίσσια για αρχή και να πειραματιστώ πάνω σε αυτά. Υπάρχει και ένας γνωστός όπου μίλησα λίγο μαζί του και μου είπε ότι μπορεί να με βοηθήσει στην αρχή. Επίσης μου πρότεινε αν θέλω, να ψάξει από κάποιον που δίνει και να πάρω 4-5 έτοιμα.. Θα ήθελα τη γνώμη σας, και τα φώτα σας για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να σχολείται με το "άθλημα" όσο το δυνατόν πιο σωστά..
Υ.Γ.:Μία κατηγορία του φόρουμ που δεν σας κρύβω ότι μπήκα αμέσως είναι η DIY διότι πιάνουν και εμένα τα χέρια μου και μου αρέσει ιδιαίτερα ότι έχει να κάνει με την κατασκευή. Συνεχίστε την καλή δουλειά..!! | |
|
| |
LOBE Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 133
| Θέμα: Απ: Νέος (και με το όνομα)... Σαβ Μαρ 09, 2013 3:33 pm | |
| - Neoklis έγραψε:
Η σκέψη μου είναι να πάρω 5 μελίσσια για αρχή και να πειραματιστώ πάνω σε αυτά. Ο τελειος λογος για να χασεις και τα μελισσια σου και τα χρηματα σου | |
|
| |
Neoklis Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Νέος (και με το όνομα)... Σαβ Μαρ 09, 2013 4:09 pm | |
| Δηλαδή...; Θέλεις να γίνεις λίγο πιο σαφής..;
| |
|
| |
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: Νέος (και με το όνομα)... Σαβ Μαρ 09, 2013 6:59 pm | |
| - LOBE έγραψε:
- Neoklis έγραψε:
Η σκέψη μου είναι να πάρω 5 μελίσσια για αρχή και να πειραματιστώ πάνω σε αυτά. Ο τελειος λογος για να χασεις και τα μελισσια σου και τα χρηματα σου Σωστά, καλύτερα να αράξεις στο καφενείο και να πλακωθείς στα ούζα.... Μα είμαστε σοβαροί? Ο άνθρωπος θέλει να πάρει 5 μελισσάκια να μάθει, να εξοικειωθεί, να ασχοληθεί και εμείς αυτό που μπορούμε να του πούμε είναι οτι θα χάσει τα μελίσσια του και τα λεφτά του? ΝΤΡΟΠΗ μας Νεοκλή καλή αρχή και εύχομαι σύντομα να τα 100στήσεις. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Μη μασάς, διάβαζε-μελέτα όσο περισσότερο μπορείς και παρακολούθησε κάποιο αξιόπιστο σεμινάριο. | |
|
| |
sourlis1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 93
| Θέμα: Απ: Νέος (και με το όνομα)... Σαβ Μαρ 09, 2013 7:29 pm | |
| ορεω κουραγιο σου εδωσαν απο μενα καλι επιτιχια | |
|
| |
sourlis1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 93
| Θέμα: Απ: Νέος (και με το όνομα)... Σαβ Μαρ 09, 2013 7:34 pm | |
| Αληθια LOBE επιδι μου εκανε εντιποσι η απαντισι που εδωσες και δεν μπορεσα να την καταλαβω εσει γιατι ασχολισε με τα μελισια δεν τα χανις ? η εχεις πολι χριμα για χασιμο ? | |
|
| |
BaNi Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 129
| Θέμα: Απ: Νέος (και με το όνομα)... Σαβ Μαρ 09, 2013 8:49 pm | |
| Νεοκλή καλωσήλθες και καλή αρχή. Σωστά ξεκινάς με λίγα μελισσάκια, γιατί εάν έκανες αρή με περισσότερα, πολύ εύκολα θα πελάγωνες. Μελέτη, φόρουμ, και άκου τους εμπειρότερους.
ΥΓ. Εάν παρακολουθήσεις και κανένα σεμινάριο, ακόμα καλύτερα. | |
|
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
| Θέμα: Απ: Νέος (και με το όνομα)... Σαβ Μαρ 09, 2013 9:15 pm | |
| Νεοκλη καλη αρχη. Αν εχει ορεξη για μελετη και αγαπας αυτο που κανεις θα τα πας μια χαρα! Σαν νεος και εγω σου λεω να παρεις λιγα για αρχη ισως και 5 να ειναι πολλα.. και ας ελπισεις να τα ταλαιπωρησεις οσο το δυνατο λιγοτερο στο βωμο της γνωσης! | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| |
| |
LOBE Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 133
| Θέμα: Απ: Νέος (και με το όνομα)... Σαβ Μαρ 09, 2013 11:07 pm | |
| Μα κανεις δεν προσεξε οτι ο νεος αρχαριος φιλος μας γραφει οτι θελει να πειραματιστει πανω στα μελισσια που θα παρει?η λαθος διατυπωσει εχει κανει η εγω δεν εχω κατανοησει τη λεξη <<πειραμα>> Ο σωστος τροπος για να ξεκινησει καποιος νεος τον εχουμε χιλιοειπει. Διαβασμα, σεμιναρια και παντα διπλα ενας εμπειρος μελισσοκομος. Αυτη ειναι η πεπατημενη της επιτυχιας. Οταν αποκτησεις Νεοκλη την εμπειρια μετα απο 2-3 χρονια και τα μελισσια σου τα πολαπλασιασεις τοτε μπορεις να πειραματιστεις σε μερικα απο αυτα. Οτι και αν κανεις καλη επιτυχια να εχεις.
| |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: Νέος (και με το όνομα)... Κυρ Μαρ 10, 2013 7:48 am | |
| Φοβαμαι αγαπητε Lobe ,οτι εδωσες εντελως αρνητικη εννοια στην λεξη πειραμα.Πειραματιζομαι δεν σημαινει κατ αναγκη καταστρεφω .Σημαινει την εμπρακτη δοκιμη.Την εφαρμογη μιας θεωριας στην πραξη.Σημαινει εν τελει αποκτω πειρα.Το πειραμα επομενως αποτελει μεθοδο ερευνας και γνωσης.Υπ αυτην την εννοια ολοι μας, και συ ακομη, εφαρμοζοντας καποια τεχνικη ,που ειτε σκεφτηκαμε μονοι μας ειτε καποιος αλλος μας προτεινει ,ουσιαστικα πειραματιζομαστε. Φιλε Νεοκλη,σου ευχομαι καλη αρχη και καλη προοδο στη συνεχεια. Συμφωνω και γω οτι ο καλυτερος τροπος εκμαθησης της μελισσοκομιας ειναι παραλληλα με την θεωρητικη καταρτηση ,η ενασχοληση με μικρο αρχικα αριθμο μελισσιων.Σε αυτα μπορεις να παρατηρεις αυτα που διαβαζεις στην θεωρια,να εφαρμόζεις τις διαφορες τεχνικες , να εξαγεις χρησιμα συμπερασματα για τις δυνατοτητες σου και για τις δυνατοτητς της περιοχης σου.Και καθως αποχτάς πειρα ,να αυξανεις σταδιακα το κοπαδι σου ,χωρις αλλα εξοδα για αγορα σμηνων. | |
|
| |
Neoklis Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Νέος (και με το όνομα)... Κυρ Μαρ 10, 2013 3:50 pm | |
| Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τα καλά σας λόγια! Είναι πολύ ενθαρρυντικό να μπορείς να έχεις ανθρώπους γύρω σου που ασχολούνται χρόνια και να μπορείς να αντάλλάσεις απόψεις.
Φίλε LOBE παρερμήνευσες λίγο τα λόγια μου. Όταν λέω να πειραματιστώ, εννοώ αυτό ακριβώς που είπε ο Sakis G!! Δεν έχω σκοπό να καταστρέψω κάτι και είμαι εδώ για να αντλήσω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να ξεκινήσω σωστά.
Όσον αφορά τα σεμινάρια είδα ότι το ΑΠΘ έχει κάποια ταχύρυθμα. Θα κοιτάξω να παρακολουθήσω κάποια που μπορώ. Σκέφτομαι να πάρω για αρχή αυτό το βιβλίο "ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ". Υπάρχει κάποιο άλλο που έχετε να μου προτείνετε;
| |
|
| |
skyh1gh Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 131
| Θέμα: Απ: Νέος (και με το όνομα)... Κυρ Μαρ 10, 2013 5:20 pm | |
| Καλη αρχη Νεοκλι , και εγω καπως ετσι ξεκινησα περσι αλλα εχω διπλα μου ενα παλιο μελισσοκομο που με εχει βοηθησει απιστευτα (να τον εχει ο θεος καλα ) . Πριν αγορασεις μελισσακια διαβασε το βιβλιο "Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟ" του ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ http://www.papasotiriou.gr/product/i-melissokomia-xoris-daskalo-157755 κανει 13.50 ευρω στον Παπασωτηριου θα μαθεις τα βασικα της μελισσοκομιας χωρις να σε μπερδεψει μιας και τα γραφει οσο πιο απλα γινετε ωστε να μην σε μπλεξει με πληροφοριες και ειδικους ορους που σιγουρα θα σε μπερδεψουν , μολις το διαβασεις αγορασε ενα πιο εξιδικευμενο δεν ειναι γινετε πριν μαθεις να περπατας να μαθεις τρεχεις ξεκινα με μικρα και σταθερα βηματα . Οσο για τα μελισσακια εγω σου προτεινω να αγορασεις παραφυαδες , ετσι ωστε οσο δυναμονουν αυτες τοσο θα αυξανονται και οι γνωσεις σου ωστε να μπορεις να τις φροντιζεις οσο το δυνατον καλλητερα , τα μεγαλα μελισσακια θα σε φερουν σστα βαθια με την μια (σμηνουργιες ,πιθανων αρρωστιες κ.λ.π.) ενω με τις παραφυαδες θα μπαινεις σιγα σιγα . Και μην ξεχνας ολοι ξεκινησαν απο καπου κανεις δεν γεννηθηκε μελισσοκομος ολοι στην πραξη εμαθαν.............. Οσο για τις κατασκευες ετσι πρεπει , αλλη η αξια να φτιαχνεις με τα χερια σου τα εργαλεια που χρησιμοποιεις και αλλο να τα αγοραζεις ετοιμα , για να μην μιλησουμε και για το οικονομικο κομματι της υποθεσεις....... | |
|
| |
gmakhs Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 431
| Θέμα: Απ: Νέος (και με το όνομα)... Κυρ Μαρ 10, 2013 6:30 pm | |
| - LOBE έγραψε:
- Μα κανεις δεν προσεξε οτι ο νεος αρχαριος φιλος μας γραφει οτι θελει να πειραματιστει πανω στα μελισσια που θα παρει?η λαθος διατυπωσει εχει κανει η εγω δεν εχω κατανοησει τη λεξη <<πειραμα>>
Ο σωστος τροπος για να ξεκινησει καποιος νεος τον εχουμε χιλιοειπει. Διαβασμα, σεμιναρια και παντα διπλα ενας εμπειρος μελισσοκομος. Αυτη ειναι η πεπατημενη της επιτυχιας. Οταν αποκτησεις Νεοκλη την εμπειρια μετα απο 2-3 χρονια και τα μελισσια σου τα πολαπλασιασεις τοτε μπορεις να πειραματιστεις σε μερικα απο αυτα. Οτι και αν κανεις καλη επιτυχια να εχεις.
Είμαστε σοβαροί 5 "μελισσια" θεωρούνται πολλά?? Φιλε νεοκλή καλή αρχή σε ότι κανεις και μην κολλήσεις σε άποψης σχετικά με το τι είναι απαραίτητο για να αρχίσεις... Ξεκινα με το καλο και κανε ότι μπορείς διάβαζε / παρακολουθά σεμινάρια αν αυτό σου είναι εφικτό και αν έχεις και κάποιον έμπειρο διπλα σου θα σε βοηθήσει ώστε να προχωρήσεις πιο γρήγορα. Για αρχή ότι και να αποφασίσεις να κανεις καλο θα ήταν να παρακολουθήσεις τις καιρικές συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες ώστε τα "μελισσια" σου να μην κρυώσουν η πεινάσουν αν τους δόσεις μονο τα απαραίτητα αυτά θα επιβιώσουν και θα σε ανταμείψουν. | |
|
| |
| Νέος (και με το όνομα)... | |
|