| Καθαρισμα γαντιων | |
|
+5nikos27 kosmas karnet toadstul beteranos 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
beteranos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 194
| Θέμα: Καθαρισμα γαντιων Σαβ Φεβ 23, 2013 10:12 am | |
| Παιδια πως θα καθαρισω την προπολη απο τα γαντια? | |
|
| |
toadstul Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: Καθαρισμα γαντιων Σαβ Φεβ 23, 2013 11:07 am | |
| Δοκίμασε να τα βάλεις στον καταψύκτη και μετά από 1 ώρα βγάλε τα και τρίψε τα γάντια ανάμεσα στης παλάμες σου ώστε να ξεκολλήσει η ξερή πρόπολη από το ψύχος. | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Απ: Καθαρισμα γαντιων Σαβ Φεβ 23, 2013 11:43 am | |
| Να προτείνω κάτι σε όσους θέλουν να περάσουν από τα χοντρά γάντια σε λεπτά ή και καθολου. Εδώ και αρκετούς μήνες χρησιμοποιώ γάντια ιατρικά μιας χρήσης. Κάπου 5 ευρώ το πολύ το πακέτο με τα 100 γάντια ( σίγουρα τα βρίσκεις φθηνότερα ) . Πλεονεκτήματα : - Είναι περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους γιατί πάνω από αυτά σε τσιμπάνε οι μέλισσες, απλά ίσως όχι τόσο έντονα. Αν θέλεις βάζεις δυο γάντια οπότε το τσίμπιμα είναι σχεδόν μηδαμινό. - Κάθε φορά που πας στο μελισσοκομείο έχεις απολύτως καθαρά χέρια. Τα δερμάτινα γάντια μαζεύουν πρόπολη από πολύ καιρό, αν πας σε μελίσσι που έχει ασθένειες τις μεταδίδεις σε άλλα. Π.χ Αμερικανική σηψηγονία δεν σκοτώνεται στο γάντι. - Αν θέλεις να πας σε μελίσσι ύποπτο απλά βάζεις ένα άλλο ζευγάρι από πάνω και μετά το πετάς και πας στο επόμενο με το ζευγάρι που είχες από κάτω. - Σαν αίσθηση όταν ακουμπάς τον εξοπλισμό και τα πλαίσια είναι σαν να μη φοράς γάντια. - Κόστος... 5 ευρώ για 50 επιθεωρήσεις με απόλυτη καθαρότητα.
Από όλα η μετάδοση ασθενειών είναι ότι χειρότερο, τα παλιά γάντια δεν καθαρίζονται από Αμερικανική Σ. | |
|
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
| Θέμα: Απ: Καθαρισμα γαντιων Σαβ Φεβ 23, 2013 11:53 am | |
| Δοκιμαστε τα γαντια κουζινας. Προσωπικα εχω βολευτει πολυ. Εχουν μικρο κοστος καλυτερη αισθηση απο τα δερματινα και μαλλον δε το περνανε ευκολα οι μελισσες (τουλαχιστον μεχρι στιγμης δεν ειχα κεντρισμα). | |
|
| |
nikos27 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 84
| Θέμα: Καθαρισμα γαντιων Σαβ Φεβ 23, 2013 4:09 pm | |
| Εγώ αρχικά αγόρασα μελισσοκομικά γάντια αλλά είχα και ΄γω το γνωστό πρόβλημα με την πρόπολη, κατόπιν δοκίμασα τα γάντια μιας χρήσης με τα οποία έχεις μεν καλύτερη αίσθηση όταν δουλεύεις στα μελίσσια αλλά σκίζονται εύκολα και κατέληξα στα γάντια κουζίνας τα οποία βολεύτικα καλά σε προστατεύουν απο τα τσιμπήματα, έχεις καλή αίσθηση όταν δουλεύεις αντέχουν περισσότερο απο τα γάντια μιάς χρήσης και το σημαντικότερο καθαρίζονται έυκολα απο την πρόπολη με οινόπνευμα. | |
|
| |
fidemporas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 104
| Θέμα: re Σαβ Φεβ 23, 2013 5:29 pm | |
| Και εγώ από φέτος χρησιμοποιώ τα χειρουργικά γάντια και έχω να σας πω ότι σώθηκα. Είναι ότι καλύτερο. Δουλεύεις πολύ άνετα και τα τσιμπήματα είναι ελάχιστα αφού δεν σε μυρίζουν οι μέλισσες.
| |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Καθαρισμα γαντιων Δευ Φεβ 25, 2013 11:49 pm | |
| καλά τα γάντια αυτά..αλλά μετά από ώρα.. ιδρώνουν τα δάχτυλα..και δεν την παλεύω.. | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 332
| Θέμα: Απ: Καθαρισμα γαντιων Πεμ Φεβ 28, 2013 9:08 pm | |
| τελειωνεις τις δουλειες σου φευγεις κ αφηνεις τα γαντια πανω σε μια κυψελη την επομενη τα εχουν κανει γυαλι!το εχω κανει!!!απλα γιατι τα ξεχασα!! | |
|
| |
beteranos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 194
| Θέμα: Απ: Καθαρισμα γαντιων Πεμ Φεβ 28, 2013 11:48 pm | |
| - Vasilis. έγραψε:
- τελειωνεις τις δουλειες σου φευγεις κ αφηνεις τα γαντια πανω σε μια κυψελη την επομενη τα εχουν κανει γυαλι!το εχω κανει!!!απλα γιατι τα ξεχασα!!
Μου αρεσει η ιδεα σου ! ! ! | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 332
| Θέμα: Απ: Καθαρισμα γαντιων Παρ Μαρ 01, 2013 12:47 am | |
| Οπως είπα φίλε βετεράνε ειναι δοκιμασμένη!κανε το κ θα με θυμηθεις. | |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 565
| Θέμα: Απ: Καθαρισμα γαντιων Παρ Μαρ 01, 2013 11:54 am | |
| Εγω εχω ενα πανακι αρκετα βρεγμενο με χλωρινη και μετα απο μια επιθεωρηση σ'ενα μελισι πριν παω στο αλλο σκουπιζω τα χερια μου(γαντια) με το πανακι για απολυμανση.Σκουπιζω επισης και το ξεστρο μου. | |
|
| |
| Καθαρισμα γαντιων | |
|