Κατασκεύασα αυτα τα κυψελίδια συνένοσης .Την ιδέα μου την έδωσε ένας μελισσοκόμος απο την Αμοργό
(Βασάλος Γιώργος) ονομάζετε, καθώς σε συζήτηση που είχα μαζί του του είπα ότι θέλω να φτιάξω παγίδες αφεσμών και να έχω κάποια μικρά κυψελίδια ώστε να κρατάω τον χειμώνα μέλισσες και βασίλισες ώστε αν κάποια κυψέλη παρουσιάση πρόβλημα να έχω πλυθησμο και βασίλισσες ώστε να την βοηθάω,
αφού έφτιαξα 10 τεμάχια κανονικά κυψελίδια μετά μου έδωσε την ιδέα να έχουν συρώμενο πάτο με σίτα ώστε να τις βάζω πάνω από την κανονική κυψέλη και μετά απο 5-6 μέρες αφού πάρουν την μυρωδιά να αφερήτε η σίτα και να ενώνετε ο πλυθησμός του κυψελιδίου με την κανονική κυψέλη....
δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα.φέτος θα το κάνω αυτό .Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα λόγο του ότι είμαι νέος μελισσοκόμος.πάντος σας παραθέτω φοτο ώστε να δείτε την ιδέα και πως την υλοποίησα ώστε αν είναι χρήσημη η χρειάζετε κάποιες βελτιώσεις να τις συζητήσουμε.
1.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]2.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]3.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]4.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]5.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]6.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]εδώ θα δείτε κάποιες λεπτομέριες από την κατασκευή όπως στα σημεία που βιδώνουν τα κλειδιά έχει τοποθετηθή χωνευτό και κολητό ξύλάκι 6χιλιοστών
καθώς και στις τρύπες αερισμού στο καπάκι έχει τοποθετηθή χονευτά η σίτα .
1.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]