Καλημέρα παιδιά . Ο άνθρωπος το λέει καθαρά. Δεν έχει αρρενοτόκα μελίσσια απλά θυσιάζει 3 από τα μελίσσια του δίνοντας τους κηφηνοκηρήθρες .
Μόλις τα μελίσσια τη γεννήσουν παίρνει αυτά τα τελάρα και τα δίνει σε κάποια άλλα μελίσσια που αναπτύσσονται κανονικά και δεν τους κόβει την ανάπτυξη . Συνεχίζει εναλλάξ μέχρι να τα καλύψει όλα. Πιστεύω ότι σε ένα διάστημα 2,5 με 3 μήνες , κατά την διάρκεια της άνοιξης δηλαδή που χτίζουν αλλά και με λίγη βοήθεια (σιρόπι), μπορείς άνετα να καλύψεις 30 με 40 μελίσσια, ή και περισσότερα, με τουλάχιστον ένα τελάρο κηφηνόγονο .
Αν μπορέσεις και καλύψεις τα μελίσσια σου με δύο τελάρα κηφηνόγονου τότε έχεις έναν έλεγχο του βαρρόα που φτάνει ακόμα και το 99,5% σύμφωνα με έρευνες ξένης επιστημονικής Ιστοσελίδας που έχει πειραματιστεί με την συγκεκριμένη μέθοδο , δηλαδή παγίδευσης βαρρόα σε δύο διαδοχικά τελάρα κηφηνόγοννου .
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Με ένα τελάρο κηφηνόγοννου το ποστοστό αυτό είναι πάλι πολύ υψηλό , αν και δεν το θυμάμαι αυτή τη στιγμή . Για φανταστείτε περιορισμό του βαρρόα σε τόσο υψηλό επίπεδο με το τέλος της άνοιξης !!!!!!! Είναι ευεργετικό για όλους και κυρίως για τα μελίσσια μας.
Σίγουρα είναι μια μέθοδος πολύ καλή με τον τρόπο που προτείνεται από τον φίλο
melissokomos.m αρκεί να υπάρχει διάθεση και δύο με τρία μελίσσια που έχεις αποφασίσεις να θυσιάσεις την ανάπτυξη τους για το καλό των υπόλοιπων. Αυτό θα μπορούσες κάλλιστα να το κάνει με δύο τρία αδύνατα μελίσσια συν την βοήθεια της τροφοδοσίας και μόλις τελειώσεις τη δουλειά σου αντικαθιστάς και την βασίλισσα και έχει ένα μελίσσι για του χρόνου. Και το βασικότερο , δεν χρησιμοποιείς κανενός είδους φάρμακο πέρα από την μια βασική σου θεραπεία μια φορά το χρόνο. Εμένα πάντως μου έλυσε τις απορίες η ανάρτηση του φίλου και μου διευκρίνησε ότι δεν χρειάζεται αρρενοτόκο μελίσσι ή εν πάση περίπτωσή δημιουργία ή διατήρηση τέτοιου.
Η δυσκολία μου είναι ότι επειδή ουσιαστικά είναι η πρώτη κανονική χρονιά και έχω και άλλα πράγματα στο μυαλό μου ( όπως το χτίσιμο αρκετών κηρηθρών) και θεωρώ ότι δεν έχω προετοιμαστεί για τέτοιου είδους χειρισμούς (((( μου λείπουν οι κηφηνοκηρήθρες αλλά δεν έχω επιλέξει και κάποια μελίσσια που θα κάνουν αυτή τη δουλειά , αλλά και γιατί ακόμα δεν έχω τον αριθμό μελισσιών που κατά την γνώμη μου θα μου δώσουν την δυνατότητα να θυσιάσω κάποια μελίσσια, επίσης θέλω να αυξήσω τον αριθμό τους )))) μάλλον θα παραμείνω στην θεραπεία που έκανα για το βαρρόα ελπίζοντας όλα να πάνε καλά. Σίγουρα πάντως αυτή η ανάρτηση μου έδωσε πολλά και ελπίζω και άλλοι να βοηθηθούν .