Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Μοιραστείτε
 

 Τούρτα με χαλβά του μπακάλη και σοκολάτα

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ayla
Honorary member
Honorary member
ayla

Αριθμός μηνυμάτων : 648

Τούρτα με χαλβά του μπακάλη και σοκολάτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Τούρτα με χαλβά του μπακάλη και σοκολάτα   Τούρτα με χαλβά του μπακάλη και σοκολάτα Icon_minitimeΠεμ Νοε 15, 2012 1:47 pm

Τούρτα με χαλβά του μπακάλη και σοκολάτα
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει ένα νηστίσιμο μα πεντανόστιμο γλύκισμα.


Υλικά

1 κιλό χαλβάς του μπακάλη με γεύση βανίλια
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα), καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, χοντροκομμένα
200 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 52% κακάο, ψιλοκομμένη (το ποσοστό αναζητήστε το στη λίστα με τα συστατικά που συνήθως αναγράφεται με μικρά γράμματα στο πίσω μέρος της σοκολάτας. Πάντως εννοούμε την κλασική κουβερτούρα, συνήθως στο άσπρο/μπλε χαρτί)
100 γρ. σουσαμέλαιο
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. σούπας μέλι, θυμαρίσιο
σουσάμι για την επιφάνεια

Μερίδες 8 - 10 Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 4 ώρες

Διαδικασία

Κόβουμε σε κύβους μεσαίου μεγέθους το χαλβά και τον βάζουμε σʼ ένα μπολ μαζί με τα φιστίκια. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει), αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το σουσαμέλαιο, το μοσχοκάρυδο και το μέλι.

Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με τον χαλβά και τα φιστίκια, ανακατεύουμε και γεμίζουμε μια ελαφρώς λαδωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή μια ημισφαιρική φόρμα ή μπολ χωρητικότητας γύρω στο 1,5 λίτρο. Αφήνουμε το γλυκό να στερεοποιηθεί εκτός ψυγείου για περίπου 4 ώρες, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Τούρτα με χαλβά του μπακάλη και σοκολάτα
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Ειδικά θέματα :: Περί ορέξεως...-
Μετάβαση σε: