Καλημέρα σε όλους.
Θα ήθελα την συμβουλή σας ή ακόμα και την βοήθεια σας για κάτι το οποίο έμαθα χθες.
Ο πατέρας μίας φίλης της γυναίκας μου που ήταν από παλιά μελισσοκόμος αρρώστησε και πλέον δεν μπορεί να περιποιηθεί τα μελίσσια του. Μίλησα με την κόρη του (και σήμερα θα μιλήσω και τηλεφωνικά και με τον ίδιο) η οποία μου είπε αν θέλω να τα πάρω προκειμένου να μην χαθούν. Το θέμα είναι πως το μόνο που ξέρω από μελισσοκομία είναι θεωρητικά, από τα δύο βιβλία που έχω διαβάσει και από πρακτική τίποτα (είμαι πολύ νέος στον χώρο, βρίσκομαι στο στάδιο του σεμιναρίου).
Από όσο γνωρίζω τα μελισσάκια είναι παρατημένα εδώ και καιρό και μερικά άρχισαν εγκαταλείπουν τις κυψέλες και να έχουν εγκατασταθεί επάνω σε δέντρα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ξέρω αύριο για την κατάσταση τους και για τον αριθμό τους αν και πιστεύω πως θα είναι τραγική για όσα θα έχουν απομείνει.
Η σκέψη που έκανα και θέλω να μου πείτε αν είναι σωστή είναι, να ρωτήσω τον καθηγητή που κάνουμε το σεμινάριο (είναι αρκετά νέος και με όρεξη απ'ότι δείχνει) αν έχει την διάθεση και τον χρόνο να πάμε μαζί εκεί και να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να σώσουμε ότι σώζεται.
Η δεύτερη σκέψη που έκανα είναι (αν δεν δεχτεί ο καθηγητής) αν υπάρχει κάποιος από το φόρουμ με την ανάλογη εμπειρία που θα ενδιαφερόταν να πάμε να συμμαζέψουμε ότι περισώζεται. Φυσικά όλα τα έξοδα για τροφές και υλικά θα είναι δικά μου και μοναδική προϋπόθεση τα μελίσσια να ξεχειμωνιάσουν στο σημείο εκείνο που βρίσκονται τώρα μέχρι την άνοιξη.
Η αμοιβή σε όποιον ενδιαφερθεί είναι να πάρει κάποια από τα μελισσάκια τα οποία θα επιζήσουν όταν μπει η άνοιξη. Επίσης να αναφέρω ότι τα μελίσσια βρίσκονται στην περιοχή της Χαλκηδόνας.
Συγνώμη για το κατεβατό αλλά ήθελα να είμαι όσο πιο ακριβής μπορώ για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας
Γιάννης