| Άχτιστα πλαίσια - πού θα γεννήσει? | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
newbee Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 280
| Θέμα: Άχτιστα πλαίσια - πού θα γεννήσει? Τετ Οκτ 17, 2012 8:09 pm | |
| Στο ένα μελίσσι τα 7 πλαίσια είναι γεμάτα με γόνο, μέλια και λίγο γύρη. Το 8ο είναι χτισμένο μόνο κάποιες μόνο κηρήθρες απο την μία πλευρά και σε αυτά έχουν μέλι.
Πρέπει να το μεταφέρω πιο κοντά στα άλλα πλαίσια μετά τον γόνο να το χτίσουν? Πάντως δεν υπάρχει άλλος χώρος στα άλλα πλαίσια και δεν έχω κανένα χτισμένο να τους βάλω. Είναι και στο ρείκι και δουλεύουν φούλ.
*Γιώργο δέν ήρθες να δείς σαν έμπειρος! | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: Άχτιστα πλαίσια - πού θα γεννήσει? Τετ Οκτ 17, 2012 9:46 pm | |
| Εγώ γυρίζω το τελευταίο (8ο σε σένα) ανάποδα, έτσι θ' αναγκαστούν να το χτίσουν και από την άλλη.
*...σόρρυ Νικήτα, δεν μπόρεσα. Όταν είδα την κλήση σου ήταν αργά! | |
|
| |
newbee Μέλος
| Θέμα: Απ: Άχτιστα πλαίσια - πού θα γεννήσει? Τετ Οκτ 17, 2012 10:08 pm | |
| - geobees έγραψε:
- Εγώ γυρίζω το τελευταίο (8ο σε σένα) ανάποδα, έτσι θ' αναγκαστούν να το χτίσουν και από την άλλη.
*...σόρρυ Νικήτα, δεν μπόρεσα. Όταν είδα την κλήση σου ήταν αργά! Θα το έκανα αν το είχαν χτίσει, όμως είναι άχτιστο και απο τις 2 πλευρές. Μόνο καμιά 20αριά κηρήθρες έχουν χτίσει και αυτές έχουν φρέσκο μέλι. Σύμφωνα με τα βιβλία επειδή δεν θα έχουν που να αποθηκεύσουν το μέλι οι κηρογόνοι αδένες θα το μετατρέψουν σε κερί όμως μέχρι να χτίσουν θα χειμωνιάσει... Καμιά ιδέα? *Δέν πειράζει, εγώ φταίω γιατί ειδοποίησα αργά | |
|
| |
geobees Μέλος
| Θέμα: Απ: Άχτιστα πλαίσια - πού θα γεννήσει? Τετ Οκτ 17, 2012 10:26 pm | |
| ....το διάβασα γρήγορα αρχικά και νόμιζα ότι ήταν χτισμένο από την εσωτερική. Γενικά είναι δύσκολο τέτοια εποχή, χτίζουν ελάχιστα και τα δικά μου. Κανένας εμπειρότερος να συνδράμει μήπως; | |
|
| |
geobees Μέλος
| Θέμα: Απ: Άχτιστα πλαίσια - πού θα γεννήσει? Τετ Οκτ 17, 2012 10:32 pm | |
| Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται να είναι ανάμεσα σε γόνο για να χτιστεί πιό εύκολα και θα χρειαστεί σιρόπι 2:1 Zάχαρη/Nερό. | |
|
| |
ouranis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 325
| Θέμα: Απ: Άχτιστα πλαίσια - πού θα γεννήσει? Πεμ Οκτ 18, 2012 12:33 am | |
| τα κεριά κάνουν και τον μελισσοκόμο φίλε ,όλοι οι νέοι αυτό το πρόβλημα έχουμε , η γνώμη μου είναι αν έχεις μελιτοεξαγωγεα δικο σου η φίλου και τα μελίσσια έχουν τόσο μέλι ώστε να μπορείς να τους πάρεις ένα πλαίσιο να το τρυγήσεις και να το επιστρέψεις και στην χειρότερη βάζεις κανένα ζυμαράκι μέσα τον χειμώνα ΄καλού κακού .φυσικά πάντα αν μπορείς να εκτιμήσεις την σωστή ποσότητα μελιού που πρέπει να μείνει για ξεχειμώνιασμα .αλλίως φίλε άσε τα απο την μία πλευρά τα άχτιστα σαν 2 πλαίσιο και μήν τα γυρίζεις να μαζέψουν ότι μελάκι καταφέρουν και εκεί .εκεί που τα έχεις ποιάνουν καθόλου κουμαριά? | |
|
| |
softnm Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 41
| Θέμα: Απ: Άχτιστα πλαίσια - πού θα γεννήσει? Πεμ Οκτ 18, 2012 1:34 am | |
| - geobees έγραψε:
- να είναι ανάμεσα σε γόνο για να χτιστεί πιό εύκολα
Αν θυμάμαι καλά, ΠΟΤΕ ανάμεσα στον γονο. ΔΙΠΛΑ στον γονο για να μην διακοπή η γέννα της βασσιλισας. | |
|
| |
geobees Μέλος
| Θέμα: Απ: Άχτιστα πλαίσια - πού θα γεννήσει? Πεμ Οκτ 18, 2012 2:04 am | |
| - softnm έγραψε:
- geobees έγραψε:
- να είναι ανάμεσα σε γόνο για να χτιστεί πιό εύκολα
Αν θυμάμαι καλά, ΠΟΤΕ ανάμεσα στον γονο. ΔΙΠΛΑ στον γονο για να μην διακοπή η γέννα της βασσιλισας. ...μα ήδη εφάπτεται του γόνου (με το 7ο τελάρο). Έβαλα άχτιστα (τον Μάϊο) στις θέσεις 3 και 7 ανάμεσα σε γόνο και τα έχτισαν μιά χαρά. Άλλο άνοιξη και άλλο τώρα βέβαια...τότε έχτιζαν παντού. | |
|
| |
softnm Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Άχτιστα πλαίσια - πού θα γεννήσει? Πεμ Οκτ 18, 2012 11:17 am | |
| - newbee έγραψε:
- Στο ένα μελίσσι τα 7 πλαίσια είναι γεμάτα με γόνο, μέλια και λίγο γύρη. Το 8ο είναι χτισμένο μόνο κάποιες μόνο κηρήθρες απο την μία πλευρά και σε αυτά έχουν μέλι.
Πρέπει να το μεταφέρω πιο κοντά στα άλλα πλαίσια μετά τον γόνο να το χτίσουν? Πάντως δεν υπάρχει άλλος χώρος στα άλλα πλαίσια και δεν έχω κανένα χτισμένο να τους βάλω. Είναι και στο ρείκι και δουλεύουν φούλ. Δεν ξέρω αν μιλάμε για την ίδια κυψέλη. Ο newbee ρωτάει αν θα πρέπει να μεταφέρει το άχτιστο πιο κοντά στον γόνο, οπότε μάλλον δεν εφάπτεται σε αυτόν. | |
|
| |
newbee Μέλος
| Θέμα: Απ: Άχτιστα πλαίσια - πού θα γεννήσει? Πεμ Οκτ 18, 2012 1:45 pm | |
| Παιδιά μπορεί να μην το διευκρίνισα εγώ σωστά
Λοιπόν αφού άκουσα την ηχογράφηση της επιθεώρησης 17/10 και την έγραψα η εικόνα έχει ως εξής
8ο πλαίσιο άχτιστο εκτός από μερικές κηρήθρες που είναι χτισμένες κ έχουν μέλια 7ο αρκετό μέλι σφραγισμένο΄και σφραγισμένος γόνος 6ο γόνος σφραγισμένος παντού εκτός από την λωρίδα που έχει σύρμα, φρεσκο χτισμένο πλαίσιο 5ο σφραγισμένος και ασφράγιστος γόνος και λίγο γύρη 4ο σφραγισμένος γόνος, μέλια και λίγο γύρη διάσπαρτη 3ο σφραγισμένο γόνο, ασφράγιστο κ από την άλλη σφραγισμένος, γύρη διάσπαρτη 2ο φρεσκοχτισμένο πλαίσο με σφραγισμένο γόνο κ ασφράγιστο και από την άλλη τα ίδια και γύρη 1ο Γύρη, μέλι σφραγισμένο κ από την άλλη μέλι σφραγισμένο και ασφράγιστο
Λοιπόν, κοιτάζοντας τις σημειώσεις επιθεώρησης πριν κανένα μήνα είδα ότι έχουν χτίσει περίπου 2+ πλαίσια και ας μην είχε τόσο ανθοφορία, τώρα όμως που είναι στο ρείκι, ακονιζιά έχει αυξήσει κατα πολύ την γέννα η βασίλισσα και δεν την προλαβαίνουν.
Αυτά παθαίνεις αν δεν έχεις πλαίσια, άλλα μελίσσια να "παίξεις".
Τώρα θα πάρω ένα πλαίσιο χτισμένο απο το άλλο μελισσάκι που δεν το χρησιμοποιεί γιατί είχε κάποια προβληματάκια και έμεινε πίσω στην ανάπτυξη του πληθυσμου και θα το βάλω στο δυνατό.
| |
|
| |
softnm Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Άχτιστα πλαίσια - πού θα γεννήσει? Πεμ Οκτ 18, 2012 2:01 pm | |
| Αφού είναι έτσι, αυτό που θα έκανα εγώ στην θέση είναι να μετέφερα το άχτιστο – μισοχτισμένο ανάμεσα στο 1 και στο 2 και αυτό που θα πάρεις από το άλλο μελίσσι στην άκρη δλδ στην νέα 9.
Επίσης τσέκαρε τα πλαίσια με τον γόνο. Αυτά που είναι πιο παλιά βάλτο πιο κεντρικά ώστε βγαίνοντας οι μέλισσες να δημιουργείτε χώρος στο κέντρο για νέα γέννα.
| |
|
| |
newbee Μέλος
| Θέμα: Απ: Άχτιστα πλαίσια - πού θα γεννήσει? Πεμ Οκτ 18, 2012 2:22 pm | |
| - softnm έγραψε:
- Αφού είναι έτσι, αυτό που θα έκανα εγώ στην θέση είναι να μετέφερα το άχτιστο – μισοχτισμένο ανάμεσα στο 1 και στο 2 και αυτό που θα πάρεις από το άλλο μελίσσι στην άκρη δλδ στην νέα 9.
Επίσης τσέκαρε τα πλαίσια με τον γόνο. Αυτά που είναι πιο παλιά βάλτο πιο κεντρικά ώστε βγαίνοντας οι μέλισσες να δημιουργείτε χώρος στο κέντρο για νέα γέννα.
Ωραίος, | |
|
| |
| Άχτιστα πλαίσια - πού θα γεννήσει? | |
|