| Ελπίζω να ξέρετε το θαμνάκι | |
|
+5MILIBEE tripofraxtis Φώτης ayla karnet 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Ελπίζω να ξέρετε το θαμνάκι Πεμ Ιουλ 19, 2012 12:15 am | |
| Καλησπέρα, Αυτό το θαμνάκι το έχω προσέξει εδώ και αρκετό καιρό, σήμερα είδα στο μέρος που θα μεταφέρω τα λίγα μελισσάκια μου αρκετό από αυτό και το νέο είναι ότι τώρα το δουλεύουν οι μέλισσες παρόλο που υπάρχει πολύ καιρό. Παρακαλώ αν γνωρίζετε να μου πείτε τι είναι, είναι αρωματικό όταν το σπας. Ευχαριστώ. - Αρχεία
- fyto_1.jpg
- Δεν έχετε το δικαίωμα να κατεβάσετε τα attachments.
- (374 Kb) Κατεβάστηκε 182 φορές
| |
|
| |
ayla Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 648
| Θέμα: Απ: Ελπίζω να ξέρετε το θαμνάκι Πεμ Ιουλ 19, 2012 1:48 pm | |
| Μέντα ή θυμάρι ... πάντως σίγουρα είναι της οικογένειας "Χειλανθή"
ναι όσο το βλέπω μου θυμίζει θυμάρι .... thymus vulgaris | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ελπίζω να ξέρετε το θαμνάκι Πεμ Ιουλ 19, 2012 2:04 pm | |
| Έχει πλάκα αυτό το φυτό, δεν μπορώ να βρω τι είναι. Από τις φωτογραφίες που σύγκρινα στο internet δεν είναι τίποτα από τα δύο. To ύψος του είναι όχι πάνω από 30 εκ. Βγαίνει σε μπουκετάκια όπως στη φωτογραφία αλλά το είδα και πιο αυτόνομο λίγα λίγα. Το θέμα είναι ότι δεν φωτογραφίζεται και εύκολα, ελάχιστες φωτογραφίες είναι αντιπροσωπευτικές. Πάντως είναι πολύ αρωματικό και πρέπει να το αγαπούν οι μέλισσες, έτσι φαίνεται. | |
|
| |
Φώτης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 158
| Θέμα: Απ: Ελπίζω να ξέρετε το θαμνάκι Πεμ Ιουλ 19, 2012 2:31 pm | |
| Δε φαίνεται το χρώμα καλά στα λουλουδάκια αλλά αν είναι μοβ είναι σίγουρα θυμάρι. | |
|
| |
tripofraxtis Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 37
| Θέμα: Απ: Ελπίζω να ξέρετε το θαμνάκι Πεμ Ιουλ 19, 2012 3:10 pm | |
| Είναι θυμάρι. Κόψε ένα άνθος και τρίψτο στα χέρια σου να μείνει το άρωμα και ρώτα κανένα κοντινό σου. Το συγκεκριμένο το έχω δει και γω και τα άνθη είναι περισσότερο φούξια και γίνονται μωβ όσο μαραίνονται...
πάντα καλά,
| |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Ελπίζω να ξέρετε το θαμνάκι Παρ Ιουλ 20, 2012 11:49 pm | |
| Δεν ανοιγει η φωτο , τα νευρακια μου. Εγω δεν θα δω? | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ελπίζω να ξέρετε το θαμνάκι Σαβ Ιουλ 21, 2012 11:12 am | |
| Ο πεθερός μου ( 30+ χρόνια μελισσοκόμος ) μου το είπε "σκούπα". Δίνει ξανθό μέλι και το δουλεύουν τώρα ή εδώ και λίγο καιρό. Όμως επειδή αυτή η ονομασία δεν λέει κάτι στο internet, θέλω να βρω το επιστημονικό του όνομα, καθώς κρατώ αρχείο με τα φυτά που συναντώ στην περιοχή μου έτσι ώστε να ξέρω πάνω κάτω τι να περιμένω στις εποχές του χρόνου. Ελπίζω να μη γίνομαι κουραστικός με την επιμονή. Χθες το έκοψα και το έδειξα σε παλιό μελισσοκόμο που βρήκα τυχαία και δεν το ξέρει... Μου άναψαν τα λαμπάκια. Λέω μήπως δεν μου λένε και ας ξέρουν... Προσπαθώ να βάλω άλλη μια φωτογραφία αλλά το σύστημα μου λέει πως έχω ξεπεράσει το χώρο που δικαιούμαι. | |
|
| |
myrtos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 224
| Θέμα: Απ: Ελπίζω να ξέρετε το θαμνάκι Κυρ Ιουλ 22, 2012 4:03 pm | |
| Κατα 99% ειναι θυμαρι. κοντο θαμνακι με μωβ λουλουδι και ταιριαζει και με την περιοδο τωρα. | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 407
| Θέμα: Απ: Ελπίζω να ξέρετε το θαμνάκι Κυρ Ιουλ 22, 2012 5:58 pm | |
| Και εμένα θυμάρι μου φαίνεται. Όμως με παραξενεύει το γεγονός πως οι μελισσοκόμοι που ρώτησες ή δεν το ξέρουν ή το λένε αλλιώς... Ψάξε με το google για εικόνες από θυμάρι και κοίτα αν ειναι ίδιο με αυτό που έχεις. | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Ελπίζω να ξέρετε το θαμνάκι Κυρ Ιουλ 22, 2012 8:04 pm | |
| μπορείς να κόψεις ένα κλαράκι και να το ταχυδρομήσεις σε κάποιον απο εδώ που να ξέρει καλά τα φυτά ;;; δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουν οι μελισσοκόμοι εκεί το θυμάρι, σαν θυμάρι.
| |
|
| |
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: Ελπίζω να ξέρετε το θαμνάκι Δευ Ιουλ 23, 2012 9:20 am | |
| | |
|
| |
ayla Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 648
| Θέμα: Απ: Ελπίζω να ξέρετε το θαμνάκι Δευ Ιουλ 23, 2012 12:30 pm | |
| - BASILISP έγραψε:
- ...Όμως με παραξενεύει το γεγονός πως οι μελισσοκόμοι που ρώτησες ή δεν το ξέρουν ή το λένε αλλιώς...
- ΚΑΝΑΡΗΣ έγραψε:
- Μέντα πάντως δεν είναι.
Μην σε παραξενεύει καθόλου Βασίλη. Στην περιοχή μου το λένε μέντα και μου το έμαθαν έτσι από μικρή. Γι αυτό κι εγώ στην αρχή έγραψα "...ή μέντα", μπρερδεύτηκα. Να φανταστείς ότι νομίζουν για το θυμάρι πως είναι φυτό νότιων και παραθαλάσσιων περιοχών. ... τουλάχιστον με όσους μίλησα γι αυτό το φυτό, ( δεν ήταν μελισσοκόμοι). Δεν ξέρω αν οι μελισσοκόμοι το ξέρουν σωστά. | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ελπίζω να ξέρετε το θαμνάκι Δευ Ιουλ 23, 2012 12:36 pm | |
| Να ξεκαθαρίσω πως δεν είναι θυμάρι. Διαφέρει πολύ από όσο είδα στις φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Αν μπορέσω σήμερα και έχω την ευκαιρία θα βγάλω ένα κοντινό το άνθος σαν τελευταία ... ελπίδα. Χθες μετέφερα τα μελισσάκια μου σε μέρος με αρκετό από αυτό, αν και νομίζω πως φθίνει μέρα με τη μέρα. Αν μπορέσω θα βγάλω με μέλισσες πάνω. Πάντως το άνθος του είναι υπερβολικά μικροσκοπικό. | |
|
| |
| Ελπίζω να ξέρετε το θαμνάκι | |
|