Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Μοιραστείτε
 

 Πίτα σόγιας

Πήγαινε κάτω 
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
theorodos
Μέλος
Μέλος
theorodos

Αριθμός μηνυμάτων : 96

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤρι Ιουλ 17, 2012 12:01 pm

Βλέποντας το τι συμβάινει με την ξηρασία και τον κάυσωνα τον τελευταίο καιρό σε όλους σχεδόν τους μελισσοκόμους ανα την Ελλάδα αποφάσισα να πάρω δραστικά μέτρα.
Οι παραφυάδες αν και δεν έχουν πάρει την κάτω βόλτα δεν μπορούμε να πούμε πως έχουν δει προκοπή αφού απο 3άρες που τις έκοψα άντε οι πιο προκομμένες να έχουν πιάσει 5 μόλις πλαίσια 2-.2,5 μήνες μετά.

Αποφάσισα λοιπόν να ακολουθήσω την συνταγή που βρήκα σε ένα αμερικάνικο site για να φτιάξω ένα υποκατάστατο γύρης και να τις βοηθήσω να δυναμώσουνε.

έχουμε και λέμε λοιπόν.
3 κιλά σογιάλευρο μη μεταλλλαγμένο με λιπαρά κάτω απο 7%
3 κιλά ζάχαρη κανονική
3 κιλά σιρόπι  με 2 μέρη νερού και ένα ζάχαρη (και μισό λεμόνι
1 κιλό μαγιά μπύρας.

Φτιάχνουμε το σιροπάκι μας και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.  Μετά αφού έχουμε αναμείξει τα υπόλοιπα υλοκά μεταξύ τους τα ρίχνουμε στο σίρόπι (είναι πιο ευκολο έτσι) και ζυμωνουμε με τα χεράκια μας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Καλό θα ήταν να προσθέσουμε και μισή κούπα λάδι ειδικά αυτή την εποχή για να μην στεγνώσει η πίτα μας.

Χθές λοιπόν την ετοίμασα και σήμερα θα την δοκιμάσω σε ένα μελίσσι.  
Θα σας γράψω τις εμπειρίες μου.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
karnet
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 342

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤρι Ιουλ 17, 2012 2:18 pm

Καλησπέρα,
Τα ίδια και στα βουνά, πόσο μάλλον στη Ρόδο. Στην ίδια διαδικασία βρίσκομαι και εγώ, να φτιάξω γυρεόπιτες. Για να είμαι ειλικρινής έψαξα το neopol αλλά τα καταστήματα που γνωρίζω όλα λένε ότι "θα" το φέρουν. Εμένα η λύση είναι πιο απλή αλλά δεν μπορώ να κάνω την μεταφορά που χρειάζεται λόγω αυτοκινήτου.
Αναμένω αποτελέσματα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
BASILISP
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 407

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤρι Ιουλ 17, 2012 3:18 pm

Και εμένα θα με ενδιέφερε ,ο καύσωνας έχει κάψει τα παντα. Και θα αργήσει πολύ να δώσει κάτι η φύση...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
vaso9
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 374

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤρι Ιουλ 17, 2012 4:37 pm

Καλη ακουγεται !!!!!!
περιμενουμε αποτελεσματα
Basketball
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
karnet
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 342

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤρι Ιουλ 17, 2012 5:16 pm

Μιας και υπάρχει ενδιαφέρον,
με την πίτα αυτή το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι να διατηρηθεί η γέννα της βασίλισσας τώρα που δεν υπάρχει τίποτα , σωστά ? Την ίδια πίτα βάζουμε και στο πεύκο αργότερα ?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Καπτσί
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 12

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤρι Ιουλ 31, 2012 5:19 pm

Καλησπέρα σας κ από μένα, σε πρόσφατη επιθεώρηση στα μελίσσακια μου διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε γόνος ημέρας , είχαν αρκετό μέλι ελάχιστη γύρη. Κ γόνο 2 πλαίσια περίπου σφραγισμένο κ ασφράγιστο αλλά αρκετών ημερών. Αποφάσισα να Κάνω σογιόπιτες με τι συνταγή του συμπολεμιστή theorodos. Θα θελα να ρωτήσω ώμος για πόσες μέρες τροφοδοτούμε κ πόση ποσότητα βάζουμε, τα μελίσσια μου είναι παραφυάδες κ πατάνε σε 4-6 πλαίσια, το λάδι που ανάφερες στη συνταγή φαντάζομαι είναι ελαιόλαδο scratch . Ευχαριστώ κ συγγνώμη αν κούρασα, χαιρετώ από Λευκωσία
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Νικολαος
Μέλος
Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 76

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤρι Ιουλ 31, 2012 7:02 pm

Moλις γυισα απο τα κοριτσια η κατασταση σκετη απογοητευση δεν ειχαν γυρες καθολου τις καταναλωσαν εβαλα νεοπολ και υποκαταστατο γυρης ελπιζω να ανακαμψουν συντομα θα σας πω αποτελεσματα μολις ξαναπαω σε καμια 10ρια μερες
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
theorodos
Μέλος
Μέλος
theorodos

Αριθμός μηνυμάτων : 96

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤετ Αυγ 01, 2012 9:35 am

Χωρίς να έχω προνοήσει να αφήσω ένα μελίσσι χωρίς τροφοδοσία για να μπορέσω να έχω σύγκριση, μπορώ να πω πως είμαι αρκετά ικανοποιημένος με το συγκεκριμένο υποκαταστατο.

Έχουμε και λέμε : Πεντάρια μελίσσια με 2-3 πλαίσια γόνο. Επίσης γέμισμα σε όσα σημεία είχε κενά
Οι δυόροφες παρουσίασαν το εξής πρόβλημα. Επειδή η τροφοδοσία έγινε στο πάνω μέρος της κυψέλης, υπάρχει φρέσκος γόνος στον πάνω όροφο και όχι στον κάτω. Για αυτό το τάισμα σε δυόροφη καλό είναι να γίνεται μεταξύ των δύο θαλάμων και όχι στην οροφή.

Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος και δείχνει πως λειτουργεί το σύστημα. Να σημειώσω πως πάνε ακόμη καλύτερα τα μελίσσια που τροφοδότησα και με βανίλια και με υποκαταστατο ταυτόχρονα.

Οσο αφορ'α τις ερωτήσεις σας σας λέω απο αυτά που διάβασα (χωρίς να είναι δική μου εμπειρία) πως το τάισμα με υποκαταστατο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σταματήσει αν δεν αρχίσει να υπάρχει γύρη έξω. Αν σταματήσει (έστω και για μια μέρα απο ότι λένε) μπορεί να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και να καταρρευσει.

Υπολογίστε πως η κατανάλωση είναι : 1 κιλό την βδομάδα σε διώροφη και 350 γρ σε πεντάρα παραφυάδα.

Αυτά, πιστευω να βοήθησα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
giorgos500
Μέλος
Μέλος
giorgos500

Αριθμός μηνυμάτων : 69

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤετ Αυγ 01, 2012 10:11 am

kalhmera
ξερει κανεισ αν η μαγεια μπυρασ εινε η κανονικι μαγια που χρισιμοποιουν οι φουρνοι? η πρεπει να την ζητησσουμε ετσι ? και απο που την πέρνουμε ?
σογιαλευρο πιστευω απο τα σουπερ μαρκετ ετσι?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
theorodos
Μέλος
Μέλος
theorodos

Αριθμός μηνυμάτων : 96

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤετ Αυγ 01, 2012 10:38 am

Μαγιά μπορείς να βάλεις και απο τις δύο.
Αυτή που λειτουργει καλύτερα είναι η ξηρή μαγια μπύρας η οποία δυστυχώς σε λιανική την βρίσκεις μόνο σε φακελλάκια 10 γραμμαρίων.
Μπορείς βέβαια να ρωτήσεις και τον φούρναρη της γειτονειάς σου αν μπορεί να σου βρει και να σε εξυπηρετήσει.
Αν δεν βρεις δεν τρέχει τίποτα. Εγώ μαγιά νωπή αρτοποιίας έβαλα μια χαρά δουλεύει. Απλά η ξηρή εχει σχεδόν τριπλάσια πρωτεϊνη απο την νωπή.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
giorgos500
Μέλος
Μέλος
giorgos500

Αριθμός μηνυμάτων : 69

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤετ Αυγ 01, 2012 1:41 pm

μηποσ κιαι μπορουμε να βαλουμε και κανονικο αλευρι αντι σογιαλευρο? γιατι στο σουπερ μαρκετ του χωριου οταν ζητησα σογιαλευρο κοιτουσαν ο ενασ τυον αλλον,
στον φουρνο βεβεα ουτε κουβεντα . απλα δε το χρισιμοποιουν,
οποτε θα πρεπει να κοιταξω στην πολη,
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
theorodos
Μέλος
Μέλος
theorodos

Αριθμός μηνυμάτων : 96

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤετ Αυγ 01, 2012 1:43 pm

Αδερφέ το σογιάλευρο το βάζεις λόγω πρωτείνης. Δεν το βάζεις με σκοπό να γίνει ζύμη.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
BASILISP
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 407

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤετ Αυγ 01, 2012 2:02 pm

giorgos500 έγραψε:
μηποσ κιαι μπορουμε να βαλουμε και κανονικο αλευρι αντι σογιαλευρο? γιατι στο σουπερ μαρκετ του χωριου οταν ζτησα σογιαλευρο κοιτουσαν ο ενασ τυον αλλον,
στον φουρνο βεβεα ουτε κουβεντα . απλα δε το χρισιμοποιουν,
οποτε θα πρεπει να κοιταξω στην πολη,

Είδα ότι σε κάποια μαγαζιά με ειδη μελισσοκομιας έχουν sostos
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
giorgos500
Μέλος
Μέλος
giorgos500

Αριθμός μηνυμάτων : 69

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤετ Αυγ 01, 2012 2:21 pm

τι ποσοτητα σου βγαζει το μειγμα που αναφερεισ περιπου ?
η γυρεοπιτα σε καταστημα τησ αθηνασ με 20% γυρη ( κατα τα λεγομενα τησ πολητρειας ) στιχειζει 2,30 το κιλο ,
με μια ματια στο ιντερνετ το σογιαλευρο το κιλο παει περιπου χτα 5 ευρω
και 4 κιλα ζαχαρη αλλα 4,50 ευρο ( τιμη απο L......) + μαγια + λαδυ μηπωσ οικονομικα δε συμφερει ?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Φώτης
Μέλος
Μέλος
Φώτης

Αριθμός μηνυμάτων : 158

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤετ Αυγ 01, 2012 4:19 pm

Εγώ έφτιαξα με την παραπάνω συνταγή 36 μερίδες των 250 γρ. Το αλεύρι σόγιας και την μαγιά μπορείτε να την βρείτε σε χονδρέμπορο ειδών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας και πλήρωσα 7 ευρώ για 5 κιλά σογιάλευρο και 1,50 για ένα κιλό μαγιά αρτοποιίας.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 20

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤετ Αυγ 01, 2012 6:18 pm

Όταν λες φίλε Θεόδωρε 3κιλα ζάχαρη κανονική και μετά 3κιλα σιρόπι με 2 μέρη νερού και ένα ζάχαρη πώς το εννοείς. Ευχαριστώ.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
theorodos
Μέλος
Μέλος
theorodos

Αριθμός μηνυμάτων : 96

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤετ Αυγ 01, 2012 8:38 pm

Απλά. 3 κιλά ζάχαρη μπαίνει σκέτη.
Μετα κανείς σιροπακι απο το όποιο βάζεις 3 κιλά(εγω το κάνω πλέον 1/1 δηλαδη 3 κιλα νερο με 3 κιλα ζάχαρη... Ναι ναι έξτρα απο τα 3 που έχεις ήδη βάλει.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
NINAS
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NINAS

Αριθμός μηνυμάτων : 990

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΤετ Αυγ 01, 2012 10:52 pm

theorodos έγραψε:


Οσο αφορ'α τις ερωτήσεις σας σας λέω απο αυτά που διάβασα (χωρίς να είναι δική μου εμπειρία) πως το τάισμα με υποκαταστατο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σταματήσει αν δεν αρχίσει να υπάρχει γύρη έξω. Αν σταματήσει (έστω και για μια μέρα απο ότι λένε) μπορεί να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και να καταρρευσει.

Υπολογίστε πως η κατανάλωση είναι : 1 κιλό την βδομάδα σε διώροφη και 350 γρ σε πεντάρα παραφυάδα.


Θα παραθέσω αυτό που μας είπε ο εκπαιδευτής στα σεμινάρια.
ΠΟΤΕ γυρεόπιττα πάνω απο 15 μέρες γιατί μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ασθενιών (νοζεμίασ, ασκοσφαίρωση). Επίσης μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες υπερτροφίας γόνου σε εποχή που δεν μπορεί το μελίσσι να τον φροντίσει.

Αυτά απο τις σημειώσεις, απλά σας τα μεταφέρω.

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Καπτσί
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 12

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΠεμ Αυγ 02, 2012 3:43 pm

Σωστή η NINAS γιατί μας κόβω να ταΐζουμε για 1 μήνα σογιόπιτες κ το κακό είναι ότι τα αυγά της queen δεν γίνονται κ ομελέτα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
NINAS
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NINAS

Αριθμός μηνυμάτων : 990

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΠεμ Αυγ 02, 2012 4:42 pm

Καπτσί έγραψε:
Σωστή η NINAS γιατί μας κόβω να ταΐζουμε για 1 μήνα σογιόπιτες κ το κακό είναι ότι τα αυγά της queen δεν γίνονται κ ομελέτα.

Μου έβαλες ιδέες scratch scratch

Για χαβιάρι κάνουνε ;;;
Για σκέψου !!! Υψηλές προτεϊνες, μέσα σε πολτό που ποσοστό αυτού είναι βασιλικός πολτός.

mam
Με τα μούτρα οι επώνυμοι, που χρησιμοποιούν τον πολτό για μάσκα ομορφιάς ......
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Καπτσί
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 12

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΠεμ Αυγ 02, 2012 6:52 pm

Ναι ναι βγάλε κ τέτοιες βρώμες εδώ μέσα να πάω καμιά μέρα στα μελίσσια κ να βρώ κανέναν φακίρη με κερήθρες κολλημένες στα μούτρα να κυκλοφορεί oraia
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
yiorgos
Μέλος
Μέλος
yiorgos

Αριθμός μηνυμάτων : 204

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΔευ Αυγ 06, 2012 1:42 am

Γεια και χαρα
Παρακολουθησα με μεγαλο ενδιαφερον την κουβεντα που εγεινε, μιας και η πιτα σογιας ειναι το μονο "ακινδυνο" πραγμα που μπορεις να δοσης στα μελισια.
Μονοδρομος για εμας τους νεους που μολις ξεκινησαμε. Του χρονου, και αν ολα πανε καλα......ελπιζω οτι θα εχω την δικια μου φρεσκια γυρι.
Λοιπον δοκιμασα την συνταγη του Θοδωρου, σε πολυ μικρη δοση
500γρ σογια με 4.2% λιπαρα
500γρ ζαχαρι που την ελιοσα ομως και αυτη μεσα στο σιροπι
500γρ σιροπι
165γρ μαγια μπυρας

τα υλικα βγηκαν ακριβος οστε να γινει ενα ωραιο ζυμαρι, σφιχτο ωραιο.
α!! και δυο περιπου κουταλιες της σουπας λαδι, στο τελος για να καθαρισω το χερι μου.
και εγινε ενα ωραιτατο πιτακι των 100γρ.
νοστιμοτατο μπορω να πω γιατι το δοκιμασα απο περιεργια!! τα πιο αγνα υλικα τους πηρα,να μην δω τι τρωνε!!
αλλα μετα απο ωρες αρχισε να ξερενετε και να γινεται σαν πιο μπισκοτο. αυτο ειναι προβλημα?
αμα ξεραθη πιραζει?
και πως θα αποθηκευσω αυτα που περισευουν?
τα εβαλα καταψυξη βασικα!!! δεν μπορουσα να σκεφτο κατι καλητερο!
τροφοδοτησα σημερα ενα 5ακι να δω πως θα το γευτουν αυτες.....μπας και δω κανενα φρεσκο γονο
γιατι αλλιος....... αρχιζω να ανησηχω!!!! scratch

φιλικα γιωργος
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
theorodos
Μέλος
Μέλος
theorodos

Αριθμός μηνυμάτων : 96

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΔευ Αυγ 06, 2012 9:38 am

Καλημέρα και χαίρομαι που η ανάρτηση σου φάνηκε χρήσιμη.
Για το στέγνωμα μη φοβάσαι αφού το λάδι αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχει βάλε λίιιιγο παραπάνω.

Τώρα για τα αποτελέσματα ειλικρινά μπαίνοντας στην 3η βδομάδα εφαρμογής πιστευω πως λειτουργεί αρκετά καλά αφού στην επιθεώρηση του Σαββάτου δεν βρήκα ούτε μια παραφυάδα που να έχει λιγότερα απο 3 πλαίσια γόνο. Σημειωτέον πως είναι 5αρες - 6αρες όλες και πως έξω δεν υπάρχει άνθος ούτε για δείγμα.

Αυτο που κάνω επίσης είναι να προσθέτω (στην δοσολογία που γράφεις εσύ μισό κουτακάλι) τριμένη κανέλα. Βοηθάει τις μέλισσες να το πιάσουνε και την σιχαίνονταιτα μυρμήγκια οπότε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
Ένα άλλο πραγματάκι που έκανα απο την πρώτη κιόλας φορά είναι πριν να ρίξω την ζάχαρη στο σιρόπι να βράζω στο νερό διάφορα βοτάνια (λεβάντα, μελισσόχορτο, δεντρολίβανο) καλό κάνουν κακό δεν κάνουν...

Η αποθήκευση -πολύ σωστά έκανες- γίνεται στην κατάψυξη. Φρόντισε μόνο να τα βγάλει απο το προηγούμενο βράδυ πριν τα χρησιμοποιήσεις.

Περιμένω τις εντυπώσεις σου.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
theorodos
Μέλος
Μέλος
theorodos

Αριθμός μηνυμάτων : 96

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΔευ Αυγ 06, 2012 9:44 am

Επίσης δοκίμασε να μην λιώσεις αυτή την φορά την ζάχαρη στο σιρόπι. Κάνε το σιροπάκι σου κανονικά (πχ 250 γρ ζαχαρη με 250 γρ νερό) και βάλε άλλα 500 γρ μαζί με τα υπόλοιπα στερεά πριν αρχίζεις το ζύμωμα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
giorgos500
Μέλος
Μέλος
giorgos500

Αριθμός μηνυμάτων : 69

Πίτα σόγιας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πίτα σόγιας   Πίτα σόγιας Icon_minitimeΔευ Αυγ 06, 2012 11:08 am

καλημερα ,
δοκιμασα την συνταγη το σαββατο και θα γραψω τισ πρωτεσ μου εντυποσεισ,
εκανα την συνταγη ακριβωσ οποσ την γραφει ο θοδωρησ στην αρχη του θεματοσ αλλα με μαγια κανονικη οχι μαγια μπυρασ γιατι δε βρηκα . τα μελισσια μου εινε 18 παραφυαδεσ με 5 η 4 και 6 πλαισια το καθε ενα
- αρκετεσ μελισσεσ ηταν επανω στισ πιτεσ οταν ανοιγα τα καπακια και τισ δουλευαν η τισ ετρωγαν
- τα μελισια ηταν επιθετικα , οταν τα καπνιζα βγαιναν αμεσωσ εξω να δουν τι γινετε και μολισ ανοιγα το καπακι υπηρχε αρκετη ενταση, μετα ηρεμουσαν , κατι το οποιο δε συνεβενε τον προιγουμενο κερο , ( πριν βαλω τισ πιτεσ )
- με το λαδυ οντωσ η πιτα δε σφιγκει , δε στεγνωνει πολυ , ομωσ στα μελισσια που δε την ειχα βαλει σε πιατακι αλλα επανω στα τελλαρα την ειχαν τριψει και ειχε σκορπιστει στο πατωμα , ετσι σημερα το πρωη την εβαλα σε ολλα σε πιατακια ,
- αυξηση στο γονο δε μπορω να πο ποσ ειδα τρελη , αλα τουλαχιστον μετα απο πολυ κερο ειδα γονο ημερασ περιπου στο 1/4 στην μια πλευρα του πλαισιου,
- εριξα λιγο συροπι στισ πιτεσ μεσα στα πιατακια για να μαλακοσει περισσοτερο , δε ξερω αν εινε καλο η κακο ,
αυτα περιπου παρατηρησα εγω ,
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Πίτα σόγιας
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 2Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Τροφοδοσία μελισσών-
Μετάβαση σε: