| βασιλισσα στο 2ο πατωμα κ στη γονοφωλια καθολου γονος | |
|
+6LOBE NINAS thodoris981 vaso9 Νικολαος kostasid 10 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
kostasid Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 114
| Θέμα: βασιλισσα στο 2ο πατωμα κ στη γονοφωλια καθολου γονος Τρι Ιουλ 10, 2012 5:29 pm | |
| στην σημερινη επισκεψη μου σε μια κυψελη με 15 πλαισια πληθυσμο,εντοπισα την βασιλισσα στο επανω πατωμα με 3 τελαρα πυκνο σφραγισμενο γονο κ λιγο μελι.στην γονοφωλια δε βρηκα ξεκινημενα βασιλικα κελια,καθολου γυρη,αρκετο μελι ασφραγιστο κ καθολου γονο.τι συμβαινει?πειτε μου σας παρακαλω τι να κανω? | |
|
| |
Νικολαος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 76
| Θέμα: Απ: βασιλισσα στο 2ο πατωμα κ στη γονοφωλια καθολου γονος Τρι Ιουλ 10, 2012 7:24 pm | |
| κατεβασε τον γονο κατω στο κεντρο μαζι με την κυρια ανεβασε μελια και βαλε και 4 αχτιστα δυο κατω δυο πανω για να κανουν βασιλοκελια μαλλον εχει πολυ πληθυσμο ελενχεις μετα απο λιγες μερες αν εχουν κλεισει βασιλοκελια και τα χαλας η κοβεις παραφυαδες αυτα θα εκανα εγω τωρα μαλλον θα σου απαντησει και κανας ποιο εμπειρος απο μενα ¨¨) | |
|
| |
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Απ: βασιλισσα στο 2ο πατωμα κ στη γονοφωλια καθολου γονος Τρι Ιουλ 10, 2012 9:35 pm | |
| Αναστροφη πατωματος | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: βασιλισσα στο 2ο πατωμα κ στη γονοφωλια καθολου γονος Τρι Ιουλ 10, 2012 10:02 pm | |
| Αν δεν θες παραφυάδες μην αφήσεις καλύτερα να σφραγίσουν τα βασιλοκέλια. Κατα τ'αλλα αναστροφή. | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: βασιλισσα στο 2ο πατωμα κ στη γονοφωλια καθολου γονος Τρι Ιουλ 10, 2012 10:43 pm | |
| συγνώμη, αλλα απο ότι κατάλαβα το μελίσσι δεν έχει βασιλοκέλια, και δεν αναφέρει πουθενά για παραφυάδες. απλά η βασίλισσα είναι επάνω. Ε΄και ;;;
Η κυρία επάνω, και τα μέλια κάτω. Εκεί της αρέσει. Στα ψηλά.
Αυτό που πρέπει να δεις είναι αν έχει ανοιχτό γόνο, δηλ. αν γεννάει, αν έχει πλαίσια χτισμένα να γεννήσει, αν είναι υγιές.
Και εμένα σε δύο μελίσσια έβαζα την βασίλισσα κάτω, την έβρισκα επάνω. Άλλαζα πάλι και ξανά επάνω. Ε' αφού έτσι της αρέσει, καλοκαίρι είναι, ας κάνει ότι θέλει.
Πήρα κανονικά τα πλαίσια με το μέλι που έπρεπε να πάρω, και όλα καλά.
Τώρα αν θέλει κάποιος να κάνει παραφυάδες, δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το σε ποιον όροφο είναι η βασίλισσα.
| |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: βασιλισσα στο 2ο πατωμα κ στη γονοφωλια καθολου γονος Τρι Ιουλ 10, 2012 11:13 pm | |
| - Παράθεση :
- στην γονοφωλια δε βρηκα ξεκινημενα βασιλικα κελια
Τα γράφει λίγο μπερδεμένα. Δεν λέει στην γονοφωλια ΔΕΝ βρηκα Αλλα λέει στην γονοφωλια δε , βρηκα. Απλά αυτό που προτείνω είναι μια αναδιάταξη της γονοφωλιάς στο ισόγειο και τα μέλια στον όροφο επειδή ο άνθρωπος είναι νέος να ξέρει τι του γίνεται. οκ η βασίλισσα οτι θέλει κάνει απλά οργανώνοντας τα λίγο όπως τα έχει διαβάσει θα δώσει και χώρο στη βασίλισσα κ.τ.λ. Πάντως και οι δικές μου στα ρετιρέ βρίσκονται. | |
|
| |
kostasid Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 114
| Θέμα: Απ: βασιλισσα στο 2ο πατωμα κ στη γονοφωλια καθολου γονος Τετ Ιουλ 11, 2012 3:03 am | |
| επισης ειδα πολλους κηφηνες.μολις ειδα τα βασιλοκελια τα χαλασα κ απ οτι μου ειπε ο μελισσοκομος που με βοηθαει,εκανα βλακεια γιατι πρεπει να ηταν β.κ. αντικαταστασης,μου ειπε να την δω σε 3 μερες κ αν εχουν ξανακανει να την τροφοδοτησω με σιροπι. | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: βασιλισσα στο 2ο πατωμα κ στη γονοφωλια καθολου γονος Τετ Ιουλ 11, 2012 3:11 pm | |
| - kostasid έγραψε:
- επισης ειδα πολλους κηφηνες.μολις ειδα τα βασιλοκελια τα χαλασα κ απ οτι μου ειπε ο μελισσοκομος που με βοηθαει,εκανα βλακεια γιατι πρεπει να ηταν β.κ. αντικαταστασης,μου ειπε να την δω σε 3 μερες κ αν εχουν ξανακανει να την τροφοδοτησω με σιροπι.
μάλλον μας έχεις μπερδέψει, και έτσι θα πάιρνεις και μη συγκεκριμένες απαντήσεις. | |
|
| |
LOBE Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 133
| Θέμα: Απ: βασιλισσα στο 2ο πατωμα κ στη γονοφωλια καθολου γονος Τετ Ιουλ 11, 2012 10:52 pm | |
| - kostasid έγραψε:
- στην σημερινη επισκεψη μου σε μια κυψελη με 15 πλαισια πληθυσμο,εντοπισα την βασιλισσα στο επανω πατωμα με 3 τελαρα πυκνο σφραγισμενο γονο κ λιγο μελι.στην γονοφωλια δε βρηκα ξεκινημενα βασιλικα κελια,καθολου γυρη,αρκετο μελι ασφραγιστο κ καθολου γονο.τι συμβαινει?πειτε μου σας παρακαλω τι να κανω?
Για να τα βαλουμε σε μια σειρα. Ειναι αδυνατον ενα 15αρι μελισσι με βασιλισσα να δουλευει μονο σε τρια πλαισια(γονος και μελι). Εισαι σιγουρος?προσεξες καλα οτι δεν εχει καθολου γυρη? Αυτο το διαστημα η γενα ελαττωνεται παρα πολυ,αλλα εαν δεν εχει καθολου γυρες οπως λες ειναι λογικο να εχει κοψει τελειως. Που τα εχεις τα μελισσια?Τι ανθοφορια υπαρχει στην ευρυτερη περιοχη? Αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι θα επρεπε να ειχε βασιλικα κελια | |
|
| |
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: βασιλισσα στο 2ο πατωμα κ στη γονοφωλια καθολου γονος Τετ Ιουλ 11, 2012 10:58 pm | |
| Ε, να λοιπόν η δύναμη των κομμάτων.... Κατά τα άλλα είχα και εγώ 3 αντικαταστάσεις. Ζήλεψαν με τις εκλογές φαίνεται.... | |
|
| |
gianhs8 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: Απ: βασιλισσα στο 2ο πατωμα κ στη γονοφωλια καθολου γονος Τετ Ιουλ 11, 2012 11:02 pm | |
| απο οτι γραφει στα δεκα πλαισια της γονωφολιας εχει μελι οποτε τα δουλεβει κανονικα ολα τα πλαισια το οτι ειναι γενημενα τρια πλαισια μονο μπωρει να θελει και αλλο χωρο που δεν εχει, τωρα να μην εχει καθολου γυρη πολη περιεργο μου φενεται μηπως βιαστικες να του δωσεις πατομα? | |
|
| |
Νίκος Ερύμανθος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 118
| Θέμα: Απ: βασιλισσα στο 2ο πατωμα κ στη γονοφωλια καθολου γονος Παρ Ιουλ 13, 2012 2:21 pm | |
| Δεν ειναι κατι το ανησυχητικο! Το κανουν αρκετα μελισσια αυτο. Εμενα καθε χρονο μου τις κανει αυτες τις "μοδες" το 30% των μελισσιων μου. Λογο προβληματος στη μεση τα αφηνω οπως ειναι, αλλοιως θα προτιμουσα να κατεβαζω κατω τον γονο και την μανταμ ετσι ωστε να ξερεις καλυτερα τι γινετε στο μελισσι και να μην περνας ολα τα πλαισια απο κοσκινο. Περυσι ειχα παρει διαφραγματα ωστε να μην ανεβαινει απανω η βασιλισσα. Αλλα και εκει εχεις αλλη δουλεια μετα να κανεις.Δημιουργει βασιλοκελια αν δεν χωραει οποτε παλι θα χασεις ωρα και κοπο να κοιτας τα πλαισια ενα-ενα και να κοβεις βασιλοκελια. | |
|
| |
elen Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 59
| Θέμα: Απ: βασιλισσα στο 2ο πατωμα κ στη γονοφωλια καθολου γονος Δευ Ιουλ 30, 2012 11:22 pm | |
| Συμφωνώ με Νίνα και Νίκο, μάλλον δεν έχουν χώρο. Δώσε λίγο χώρο με χτισμένα άδεια πλαίσια και άσε την μάνα να γεννά όπου της αρέσει!
| |
|
| |
| βασιλισσα στο 2ο πατωμα κ στη γονοφωλια καθολου γονος | |
|