| βενταλια | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
GREEN Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 301
| Θέμα: βενταλια Κυρ Ιουλ 08, 2012 11:01 pm | |
| Εχω 3 αποριες για τη μεθοδο αυτη
1.Η κυψελη με τη βασιλισσα ποσο απομακρινετε απο τις κυψελες που θα γινουν βενταλια μερικα μετρα η 3-5 χλμ;
2.Αν δεν εχουν το ιδιο χρωμα οι κυψελες θα εχει επιτυχια;
3.Ειναι καλα να το κανω στα μεσα Αυγουστου; | |
|
| |
AggelosP Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17
| Θέμα: Απ: βενταλια Δευ Ιουλ 09, 2012 5:06 pm | |
| Γεια χαρά πατριώτη, νομίζω ότι πρέπει να ξαναδιαβάσεις την μέθοδο της βεντάλιας. Ακόμα και για την απομάκρυνση της έχω αμφιβολίες. Με το ίδιο χρώμα επιτυγχάνεται η διαδικασία της παραπλάνησης. Νομίζω ότι καλύτερα ότι κάνεις να είναι μέχρι τέλη Ιουλίου άντε αρχές Αυγούστου. Επειδή είμαι όμως πολύ νέος κ άπειρος περίμενε και απάντηση από πιο έμπειρο. | |
|
| |
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Απ: βενταλια Δευ Ιουλ 09, 2012 7:36 pm | |
| - GREEN έγραψε:
- Εχω 3 αποριες για τη μεθοδο αυτη
1.Η κυψελη με τη βασιλισσα ποσο απομακρινετε απο τις κυψελες που θα γινουν βενταλια μερικα μετρα η 3-5 χλμ;
2.Αν δεν εχουν το ιδιο χρωμα οι κυψελες θα εχει επιτυχια;
3.Ειναι καλα να το κανω στα μεσα Αυγουστου; Δυο τροποι α) Η Κυψελη με τη βασιλισσα 1-2 μετρα πισω και εκει που ηταν αρχικα η κυψελη τοποθετεις 2-3 παραφυαδες ιδιο χρωμα οι κυψελες αλλαζεις θεσεις στις παραφυαδες ανα τακτα διαστηματα για ισομερη μοιρασμα του πλυθησμου β)μια δυνατη κυψελη με πολυ πλυθησμο τη βασιλισσα με λιγο κοσμο 5 χιλιομετρα μακρια το υπολοιπο μελισσι θα κατεβασει κελια οταν σφραγισει χωριζεις σε 3-4 παραφυαδες (δεν χρειαζεται ιδιο χρωμα κυψελες)τους δινεις βεβαια απο ενα βασιλικο κελι (5 χιλιομετρα μακρια) αποψη μου η πιο σιγουρη Αυγουστο!!!!!! ???? θεωρω οτι ειναι κομματακι δυσκολο Εκτος κι αν βρεις ετοιμες βασιλισσες | |
|
| |
GREEN Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: βενταλια Τρι Ιουλ 10, 2012 12:20 am | |
| φιλοι μου! Για το β τροπο θελω να παω αλλα διαβασα οτι την κυψελη με τη την απομακρινουμε μονο λιγα μετρα [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
koske BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 308
| Θέμα: Απ: βενταλια Τρι Ιουλ 10, 2012 1:49 pm | |
| Γινετε και αυτο απλως περνεις το μητρικο και το βαζεις στην ακρη του μελισσοκομειου.Θα εχει ομως μια πτωση μιας και χανει σχεδον ολες τις συλλεκτριες του. | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 407
| |
| |
gianhs8 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: Απ: βενταλια Τετ Ιουλ 11, 2012 10:57 pm | |
| εαν χωρισεις σε πολλα μπορει να χριαστει μετα απο κανα δυο μερες να αλλαξεις θεσεις μεταξη τους ορισμενα γιατι συνηθως ο πλυθισμος δεν κατανεμεται ομοιομορφα αλλα τινουν να συγκεντρωνωνται ποιο πολυ στο κεντρο
στην νοιτη γραμη που ηταν η παλια κυψελη μην βαλεις καποια απο την καινουργια
τελος αφου υπολογισεις οτι εχουν ποια γενιθει οι νεες μανες βαλε σε 1-2 καπακια καποια ευδιακριτα σημαδια ωστε ωταν επιστρεψει η βασιλισσα απο το γαμηλιο ταξιδι να ξερει ποια ειναι η δικια της και να μην μπει σε καποια διπλανη
εγω το δοκιμασα φετος χωριζωντας ενα ορφανο δυοροφο σε 5 τους εδωσα παρθενες βασιλισσες της οποιες ειχα απο βασιλοτροφια και απο οτι διαπιστωσα μονο μια δεν γηρησε που αναλογα και την εποχη ειναι κατι το φυσικο να χαθει καποια βασιλισσα | |
|
| |
GREEN Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: βενταλια Τετ Ιουλ 11, 2012 11:05 pm | |
| Aς μας πει κανενας εμπειρος στα μεσα Αυγουστου θα εχει επιτυχια;;; Γιατι λεω 8 μερες να γινουν τα ΒΚ καλα και 20 να γονιμοποιηθει η ηρθε ο Σεπτεμβριος και θαεχει τροφες! Τι λετε??? | |
|
| |
gianhs8 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: Απ: βενταλια Τετ Ιουλ 11, 2012 11:13 pm | |
| τροφες ειναι το λιγοτερο το πολυ πολυ τις ταιζεις, εγω νομιζω οτι δεν θα προλαβει να δυναμωσει για να μπορεσει να ξεχυμονιασει | |
|
| |
GREEN Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: βενταλια Τετ Ιουλ 11, 2012 11:28 pm | |
| Εχω την εντυπωση πως μεχρι τα τελη Οκτωβριου αρχες Νοεμβριου θα ειναι 6-7 πλαισια ! | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 407
| Θέμα: Απ: βενταλια Δευ Ιουλ 16, 2012 8:10 pm | |
| Να με συγχωρέσει ο φίλος/η green αλλα δεν υπάρχει λόγος να άνοιξω άλλο θέμα. Η ερώτηση μου ειναι ,στην μέθοδο της Βενταλιας υπάρχει περιορισμός στο πόσες παραφυάδες θα κόψουμε; Υποθετικά το ερχόμενη άνοιξη έχω ένα μελίσσι 10 πλαισίων. Μπορώ να κάνω μόνο μια παραφυαδα,αν δεν θέλω παραπάνω; Μπορώ να έχω μόνο 2 των 5 πλαισίων έτσι ώστε να δυναμώσουν γρήγορα; Ευχαριστώ | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: βενταλια Δευ Ιουλ 16, 2012 9:28 pm | |
| Ναι φυσικά και μπορείς. Οι περιορισμοί έχουν να κάνουν με το πόσα πλαίσια γόνου και τροφών έχεις για να κάνεις τις ανάλογες παραφυάδες. Απλά θα πρέπει να απομακρύνεις την βασίλισσα ή να την σκοτώσεις αν θες μόνο δυο παραφυάδες και όχι τρεις. Εγώ θα σου προτεινα αν έχεις καλή βασίλισσα παρτην σε μια παραφυάδα με ένα πλαίσιο γόνο και ένα τροφές και φτιάξε άλλες 2 των τεσσάρων πλαισίων. Θα δυναμώσουν. | |
|
| |
GREEN Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: βενταλια Δευ Ιουλ 16, 2012 11:50 pm | |
| Ο περιορισμος ειναι στο ποσα βασιλικα κελια θα κανουν αν δεν βαλεις ετοιμες και ποσες τροφες και γονο θα εχει η αρχικη κυψελη Αλλα ξαναρωταω Αν απομακρινω την κυψελη με τη βασιλισσα λιγα μετρα πιο κατω θα επιζησει??? Και αν το κανω μεσα αυγουστου θα εχει επιτυχια(καμια αποψη ακομη)!!! | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: βενταλια Τρι Ιουλ 17, 2012 1:21 am | |
| Φυσικά και θα επιζήσει. Δεν είναι αυτή η κυψέλη το πρόβλημά σου. Το προβλημα έχει να κάνει με τις άλλες που θα πρέπει να γονιμοποιηθούν οι βασίλισσες. Μεταφέρεις 1,5 με 2 μέτρα την βασίλισσα με γόνο και τροφές μπρος ή πίσω και κάνεις την βεντάλια. Δεν ξέρω αν στα μέρη σου τον Αύγουστο υπάρχουν κυφήνες για μια <<καλή>> γονιμοποίηση της βασίλισσας . Εγώ δεν θα το πρότεινα. | |
|
| |
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Απ: βενταλια Τρι Ιουλ 17, 2012 4:35 pm | |
| - GREEN έγραψε:
- Ο περιορισμος ειναι στο ποσα βασιλικα κελια θα κανουν αν δεν βαλεις ετοιμες
και ποσες τροφες και γονο θα εχει η αρχικη κυψελη
Αλλα ξαναρωταω
Αν απομακρινω την κυψελη με τη βασιλισσα λιγα μετρα πιο κατω θα επιζησει??? Και αν το κανω μεσα αυγουστου θα εχει επιτυχια(καμια αποψη ακομη)!!! Η βασιλισσα σιγουρα θα επιζησει το θεμα ειναι αν οι συλλεκτριες θα επιστρεψουν στη νεα θεση Μεσα Αυγουστου ??????? | |
|
| |
GREEN Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: βενταλια Πεμ Ιουλ 19, 2012 12:13 am | |
| | |
|
| |
| βενταλια | |
|