κατά τη δική μου άποψη που την έκανα πράξη, κόλλησα το το μικρόβιο πέρυσι το Μάιο, μετά από αρκετό διάβασμα στο internet άλλα και από βιβλία, έκανα το επόμενο βήμα και πήρα τον Αύγουστο, δυο παραφυάδες με πέντε πλαίσια. ακολούθησα τις διαδικασίες τροφοδότησης και ανάπτυξης, και τις ξεχειμώνιασα αρκετά καλά, με αποτέλεσμα να μπουν δυναμικά στην άνοιξη και να αναπτυχθούν αρκετά, η μια είναι τώρα τριώροφη και η άλλη μου έχει δώσει δυο παραφυάδες που τώρα είναι δεκάρες. κατά τη γνώμη μου θα πρέπει πρώτα τουλάχιστον να κλείσει ένας κύκλος για να μπορείς να κρίνεις και να διαχειρίζεσαι αρκετά μελίσσια γιατί παρόλο που πλησιάζω να κλείσω χρόνο πιστεύω ότι έχω αρκετά κενά για την όλη διαδικασία. κάλο θα είναι εάν έχεις κάποιο γνωστό μελισσοκόμο να είσαι για αρκετό καιρό διπλά του για να μαθαίνεις από τους χειρισμούς που κάνει και πότε, για μένα δύστυχος δεν!!! όποτε ότι έμαθα τα έμαθα από βιβλία, από το internet και από τις μέλισσες μου. και το κυριότερο από όλα πριν αρχίσει κάποιος να ασχοληθεί με τις μέλισσες θα πρέπει να κάνει τα τεστ για αλλεργία γιατί είναι ωραίο χόμπι άλλα άκρως επικίνδυνο εάν το θεωρήσει κάποιος απλό.
καλή αρχή εάν αποφασίσεις να αποκτήσεις μελίσσια