| ενοικίαση μελισσιών | |
|
+7giota thodoris981 jokey NINAS Throubee captain cretaland 11 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Ο συγγραφέας αυτού του μηνύματος έχει αποκλειστεί απο το φόρουμ - Δείτε το μήνυμα |
cretaland αποκλεισμένος
Αριθμός μηνυμάτων : 21
| Θέμα: ενοικίαση μελισσιών Κυρ Ιουλ 01, 2012 10:58 pm | |
| Oι αυξημένες επαγγελματικές υπεχρεώσεις, ο ελάχιστος πλέον ελεύθερος χρόνος αλλά και συνάμα η αγάπη μου για τις μέλισσες με ωθούν ώστε να αποχωριστώ προσορινά τις αγαπημένες μου... Σκέφτηκα λοιπόν να τις δανείσω σε εναν γνωστό με κάποιους όρους ώστε να μην τις αποχωριστώ τελείως, να διασφαλίζω το μέλι του σπιτιού και για κάποιες υποχρεώσεις και συνάμα να επωφελείτε και ο ''ενοικιαστής'' απο αυτη την συνεργασία μας.... Θα αναλύσω λοιπόν τις παραμέτρους και ζητώ την γνώμη σας. Ο αριθμός των μελισσιών είναι γύρω στα 40. θα τα παραλάβει αρχές Φλεβάρη δεκάρια, ''μελωμένα'' με όλες τις απαραίτητες θεραπείες για βαρρόα-νοζεμίαση-ασκόσφαιρα, θα του δώσω απο 400 κτισμένες καινούργιες κυρήθρες και τα πατώματα, όλες οι μάννες είναι φετινές επιλεγμένες. Επίσης θα του παραχωρήσω και 3 τοποθεσίες για: 1) άνοιξη 2)θυμάρι 3)φθινώπορο(ερείκη-χαρουπιά). Εγώ αυτό που ζητάω είναι: 3 κιλά μέλι(αρίστης ποιότητας με ανάλυση την οποία θα επιβαρύνωμαι εγώ στο ΜΑΙΧ) για κάθε μελίσσι και 1 πλαίσιο γόνο με πλυθησμό για κάθε μελίσσι επίσης. Ο γόνος με τον πλυθησμό θα γίνουν παραφυάδες των 3 πλαισίων οπότε απο τα 40 σε ενα χρόνο θέλω 13 παραφυάδες. Η κυψέλη τους, και τα μισά έξοδα τους σε τροφές μέχρι το φθιώπορο θα επιβαρύνουν εμένα. Απο τις παραφυάδες τον πρώτο χρόνο δεν θα τρυγήσουμε μέλι ώστε να καταφέρουν να πάνε 10άρια εώς τον χειμώνα. Απο τον επόμενο χρόνο θα ενσωματοθούν στο κεφάλαιο της μελισσοκομικής μονάδας και θα μπορεί ο μελίσσοκόμος να τα εκμεταλεύαιτε όπως τα άλλα. Επίσης θα μπορώ να προσφέρω την εργασία μου 2-3 μέρες το καλοκαίρι για να γίνουν οι τρύγοι. Κάθε χρόνο το συμβόλαιο θα ανανεώνεται εώς ότου παρθεί η απόφαση της παύσης συνεργασίας. Όταν λήξει η συνεργασία ο ενοικιαστής θα πρέπει να μου επιστρέψει τα μελίσσια άνοιξη πάλι και στην κατάσταση που του τα παρέδωσα με μια απόκληση 10%. Απώλειες απο κλοπές-πυρκαγίες-αρρώστειες επιβαρύνουν τον ενοικιαστή. Επίσης ο εξοπλισμός(κυψέλες-κυρήθρες) θα πρέπει να να μην έχει φθορά παραπάνω απο την κανονική την οπόια επιφέρει η χρήση της νομαδικής μελισσοκομίας και ο χρόνος. Ώς ιδιοκτήτης των μελισσίων θα έχω το δικαίωμα να ελένχω 1-2 φορές τον χρόνο τα μελίσσια να λέω την γνώμη μου, να συμβουλεύω όχι όμως να εξαναγκάζω να τηρηθεί ο δικός μου τρόπος εκμετάλευσης... αυτός είναι στην κρίση του ενοικιαστή! Ενημερωτικά μια κυψέλη εδώ στα Κρήτη μπορεί να φθάσει τα 30 κιλά παραγωγής κατα μέσο όρο σε μέλι και απο μια παραφυάδα των 3 πλαισίων χωρίς πρόβλημα. Οι τοποθεσίες είναι επιλεγμένες προσεκτικά, η ανοιξιάτικη και η φθινοπωρινή προσφέρονται και για βασιλοτροφία και το κάθε μέρος έχει εναν δρόμο και είναι περιφραγμένο ώστε να αποκλείει τις κλοπές όσο το δυνατόν. Τα δικαιώματα για τα προγράματα αντικατάστασης θα τα επωφελούμε εγώ ώστε να αγοράζω κυψέλες γαι τις παραφυάδες που θα φτιάχνωντε κάθε χρόνο. Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας, τις παρατηρήσεις, και τους προβληματισμούς σας. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]για πείτε την γνώμη σας! | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: ενοικίαση μελισσιών Κυρ Ιουλ 01, 2012 11:21 pm | |
| πολλυ μπερδεμα.
εσυ τα νοικιαζεις?
εγω θα ζηταγα ενα ποσο το χρονο και τελος. | |
|
| |
Ο συγγραφέας αυτού του μηνύματος έχει αποκλειστεί απο το φόρουμ - Δείτε το μήνυμα |
cretaland αποκλεισμένος
| Θέμα: Απ: ενοικίαση μελισσιών Κυρ Ιουλ 01, 2012 11:28 pm | |
| για τί ποσό ανα κυψέλη μιλάμε captain? | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: ενοικίαση μελισσιών Δευ Ιουλ 02, 2012 12:28 am | |
| δεν ξερω.δεν μπηκα στην διαδικασια αυτη ποτε. το σίγουρο ειναι πως εδω στα μερη μου αν τα ειχα νοικιασει εγω πχ θα τραβαγα τα μαλλια μου.
| |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: ενοικίαση μελισσιών Δευ Ιουλ 02, 2012 2:39 am | |
| 30 κιλα ανα κυψέλη στην κρητη εε? | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: ενοικίαση μελισσιών Δευ Ιουλ 02, 2012 9:42 am | |
| καλόοοοοο δίνει τα μελίσσια, θα τα πάρει πίσω όπως τα παραδίνει, καμία απώλεια σε περίπτωση κακής χρονιάς, +30% επιπλέον σε πληθυσμό/κυψέλες + μέλι. και άκοπα...... ούτε ο Οδυσσέας δεν θα σκεφτόταν έτσι. τι ιδέα !!!! | |
|
| |
jokey Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 188
| Θέμα: Απ: ενοικίαση μελισσιών Δευ Ιουλ 02, 2012 3:48 pm | |
| έχουν και μεικτή ασφάλεια σε περίπτωση κλοπής ? | |
|
| |
cretaland αποκλεισμένος
| Θέμα: Απ: ενοικίαση μελισσιών Τρι Ιουλ 03, 2012 1:18 am | |
| Throubee τα 30 κιλά τα φτάνει ενα μελισσοσμήνος όταν εκτός απο θυμάρι εκμεταλευόμαστε και άλλες 2 τουλάχιστον ανθοφορίες εκ των οποίων η μία είναι το πεύκο. Φίλη ΝΙΝΑΣ το άκοπα είναι τελείως ''σχετικό''... Τα 40 μελισσοσμήνη κοστίζουν πάνω απο 4000? πλυθησμοί και κυψέλες χώρια την εργασία τα φάρμακα και τις τροφές! Επίσης για να ξέρεις, το ότι αναλαμβάνω τα έξοδα(κυψέλες, τροφές) για τις παραφυάδες τις οποίες θα εκμεταλεύεται πάλι αυτός επι τις ουσίας μάλλον θα έπρεπε να σου λέει κάτι... Επίσης να ξέρεις ότι ειδικά εδώ στην Κρήτη λόγο πυκνότητας μελισσιών, το να βρείς ενα ''καλό'' μέρος όπως βρήκα εγώ απαιτεί πολλές θυσίες! Δηλαδή εσύ τι θα ήθελες να τα χαρίσω? Όσο για την ''Οδύσεια ιδέα'' μου δεν είσαι σε θέση εσύ με τα 4-5 ψοφομελισσάκια σου να με κρίνεις... τράβα να σου κάνει κάποιος κάνα μάθημα οικονομικών και σκέψου για μελισσοοικονομία. Οπότε τις αποψούλες σου και τις ειρωνιούλες σου κράτα της κοριτσάκι μου για τον εαυτούλη σου, βρές με κάτι ποιό ''απολαυστικό'' και ''εποικοδομιτικό'' να ασχοληθείς... | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: ενοικίαση μελισσιών Τρι Ιουλ 03, 2012 2:55 am | |
| - Παράθεση :
- σο για την ''Οδύσεια ιδέα'' μου δεν είσαι σε θέση εσύ με τα 4-5 ψοφομελισσάκια σου να με κρίνεις... τράβα να σου κάνει κάποιος κάνα μάθημα οικονομικών και σκέψου για μελισσοοικονομία. Οπότε τις αποψούλες σου και τις ειρωνιούλες σου κράτα της κοριτσάκι μου για τον εαυτούλη σου, βρές με κάτι ποιό ''απολαυστικό'' και ''εποικοδομιτικό'' να ασχοληθείς...
Όσο δίκιο και να χεις τέτοια γλώσσα είναι απαράδεκτη.Πέρα απ' αυτό να ξέρεις οτι δεν είμαστε όλοι εδω μέσα μεγαλομελισσοκόμοι και οτι πολλοί απο εμάς που δεν κατέχουμε την μελισσοοικονομία έχουμε μόνο 4-5 ή ακόμα και ένα <<ψοφομελισσάκι>>. Φιλικά θοδωρής. | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 326
| Θέμα: Απ: ενοικίαση μελισσιών Τρι Ιουλ 03, 2012 9:00 am | |
| Τελικα υπάρχουν μέλη στο φορουμ που δεν δεχονται καμμία κριτική. Cretaland με την προσβλητικοτατη και απαξιωτική απάντησή σου προ ένα άλλο μέλος του φόρουμ, έχασες κάθε δικιο που μπορει να είχες. Λυπαμαι, δεν περίμενα από μελισσοκόμο τέτοια αντιμετώπιση προς άλλο συνάδελφο έστω κι αν είναι .......κοριτσακι ή αν έχει 4-5 ψοφομελισσάκια . Νομίζω ότι είναι προς τιμή της που ασχολείται με τις μέλισσες κι όχι με κάτι πιο ...απολαυστικό ή επικοδομιτικό!!!! | |
|
| |
Μαρίνα Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 94
| Θέμα: Απ: ενοικίαση μελισσιών Τρι Ιουλ 03, 2012 10:32 am | |
| ΝΙΝΑS : ότι και να νοικιάσεις είτε είναι μαγαζί είτε είναι χωράφι είτε είναι κυψέλη σημαίνει ότι αναλαμβάνεις και το ρίσκο της χρονιάς. Στο μαγαζί ίσως δεν έχεις δουλειά στο χωράφι ίσως ρίξει χαλάζι και σου χαλάσει την παραγωγή και στα μέλίσσια 'ισως δεν πάρεις μέλι. Οπότε να ξέρεις ότι δεν το σκέφτηκε μόνο ο Οδυσσέας.
Cretaland: Είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης!!!!!!! Εσύ νοικιάζεις με συγκεκριμένους όρους και το θέμα σου είναι αν θα βρεις ενοικιαστή ο οποίος να τους δεχτεί. Εγώ δεν κατάλαβα γιατί ζητάς τη γνώμη των άλλων αφού είσαι απόλυτος σε αυτά που ζητάς;;; Δεν ξέρω τις τιμές ενοικίασης κυψελών αλλά νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό να ψάχνεις να βρεις κάποιον που να μπορεί να τις φροντίσει σωστά και να τις αγαπάει για να του εμπιστευτείς τα κορίτσια σου και μετά να κάνεις συζήτηση για την τιμή και τους όρους. Και μιας και η δική μου εμπειρία (160 κυψέλες) σε μέλισσες και μελισσοοικονομία όπως είπες είναι μεγαλύτερη από τη δική σου, νομίζω (με τα δικά σου λεγόμενα πάντα) ότι μου δίνει το δικαίωμα να κάνω μια παρατήρηση Το ότι θεωρείσαι λίγο πιο έμπειρος από κάποιους στο φόρουμ δεν σου δίνει και το δικαίωμα να μιλάς με αυτό τον τρόπο. Μην ξεχνάς ότι κανένας δεν γενήθηκε μαθημένος!!!!!!!!!!!
| |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: ενοικίαση μελισσιών Τρι Ιουλ 03, 2012 11:09 am | |
| Καλημέρα Βρίσκω απαράδεκτο το χαρακτηρισμό ψοφομελισσάκια από κάποιον που λέγεται μελισσοκόμος. Η ενοικιαση των μελισσιών με βρίσκει αντίθετο οπότε δε θα μπώ στη διαδικασία να σχολιάσω περαιτέρο.
| |
|
| |
nikosf13 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 222
| Θέμα: Απ: ενοικίαση μελισσιών Τρι Ιουλ 03, 2012 4:12 pm | |
| | |
|
| |
parosbees Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 262
| Θέμα: Απ: ενοικίαση μελισσιών Τρι Ιουλ 03, 2012 4:19 pm | |
| Ρέ που καταντήσαμε!!!!!!!!!!!!!!!!.Όλα τα έχω ακούσει αλλά νοίκιασμα μελισσών για να πώ την αλήθεια μου όχι. Θα μπορούσα να γράψω κατεβατά ολόκληρα για το θέμα αλλά θα δημιουργήσω προστριβές χοντρές και δεν θέλω. | |
|
| |
Melissologia Διαχείριση
Αριθμός μηνυμάτων : 682
| Θέμα: Απ: ενοικίαση μελισσιών Τρι Ιουλ 03, 2012 5:06 pm | |
| Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σχολιάσω… ενεργώ όπως αρμόζει και το θέμα κλειδώνει. | |
|
| |
| ενοικίαση μελισσιών | |
|