| Ανθοφορια ηλιανθου | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
kopalefa Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 61
| Θέμα: Ανθοφορια ηλιανθου Παρ Ιουν 29, 2012 10:23 am | |
| Καλημέρα σε όλους, Βρίσκομαι στη βόρεια Ελλάδα και είμαι καινούργιος μελισσοκόμος έχω 2 μελισσακια με 4 πλαίσια πληθυσμό. Εδώ οι κάμποι ειναι γεμάτοι με Ηλιανθους. Θα ηθελα να ρωτήσω πότε ανθίζουν. Διαβάζω οτι ανθίζουν Ιουλιο με Αυγουστο αλλά αυτήν την περίοδο τους βλέπω λίγο πεσμενους προς τα κάτω και αρχίζουν να χάνουν τα κίτρινα φύλλα γύρω από το κεφάλι τους. Αν ξέρει κανένας ας παρακαλώ απαντήσει.. Ελπίζω να μην σας έπρηξα και καλή σας μέρα. | |
|
| |
kopalefa Μέλος
| Θέμα: Απ: Ανθοφορια ηλιανθου Παρ Ιουν 29, 2012 5:32 pm | |
| θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν ο ηλίανθος είναι καλώς για να ανάπτυξη | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 326
| Θέμα: Απ: Ανθοφορια ηλιανθου Παρ Ιουν 29, 2012 6:12 pm | |
| Αν και η εμπειρία μου στηρίζεται μονον στο Ότι περυσι είχα τα μελισσακια μου , κοντα σε ηλίανθους, δούλεψαν πολύ καλά, έφεραν πολύ γύρη, πολύ μέλι, όχι όμως πολύ νόστιμο. Δεν κατάλαβα αν επιρεάστηκαν οι μέλισσες αρνητικά. Σε σύνολο αναπτύχθηκαν πολύ τα μελισσάκια μου. καλη επιτυχία. | |
|
| |
kopalefa Μέλος
| Θέμα: Απ: Ανθοφορια ηλιανθου Παρ Ιουν 29, 2012 6:20 pm | |
| Σε ευχαριστω για την απάντηση, θυμάσαι μέχρι πότε εδινε νέκταρ? Δηλαδή για ανάπτυξη του πληθυσμού είναι πολύ καλός? | |
|
| |
kopalefa Μέλος
| Θέμα: Απ: Ανθοφορια ηλιανθου Παρ Ιουν 29, 2012 10:27 pm | |
| | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Ανθοφορια ηλιανθου Σαβ Ιουν 30, 2012 1:27 am | |
| Μέχρι να κλείσει ο κύκλος στο κεφάλι..
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Maikpigasos στις Κυρ Ιουλ 01, 2012 9:13 pm, 2 φορές συνολικά | |
|
| |
kopalefa Μέλος
| Θέμα: Απ: Ανθοφορια ηλιανθου Σαβ Ιουν 30, 2012 12:45 pm | |
| καλημέρα, Τη εννοείς να κλείσει ο κύκλος? | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ανθοφορια ηλιανθου Κυρ Ιουλ 01, 2012 9:15 pm | |
| Aς εξηγήση κάποιος τον φίλο kopalefa,,, | |
|
| |
toadstul Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: Ανθοφορια ηλιανθου Κυρ Ιουλ 01, 2012 10:21 pm | |
| Οι φωτογραφίες είναι από [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] μιας και δεν εχω προσωπικά κάποιες εύκαιρες δικές μου! Παρακάτω βλέπουμε δυο ηλίανθους. Ο ηλίανθος είναι ένα μεγάλο άνθος οπτικά για τον άνθρωπο, στην πραγματικότητα ο ηλίανθος αποτελείτε από εκατοντάδες μικρά ανθοί τα οποία ξεκινούν να ανθίζουν από την περιφέρεια προς το κέντρο. Παρατήρησε στην δεύτερη εικόνα που συλλέγει -βοσκάει η μέλισσα, αυτά είναι τα ενεργά νεκταρογονα και γυρεοφορα ανθοί όσο πάμε ποιο κέντρο παρατηρούμε πως τα άνθοι είναι ποιο κάπως πράσινα-άγουρα. Όταν ανθίσουνε και αυτά έχει κλείσει τον κύκλο του ως άνθος ο ηλίανθος [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
kopalefa Μέλος
| Θέμα: Απ: Ανθοφορια ηλιανθου Δευ Ιουλ 02, 2012 10:33 am | |
| Σας ευχαριστω πολυ για τιν απαντηση. | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ανθοφορια ηλιανθου Τετ Ιουλ 04, 2012 2:30 am | |
| Μπράβο ρε συ toadstul παραδέχομαι.. | |
|
| |
toadstul Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: Ανθοφορια ηλιανθου Τετ Ιουλ 04, 2012 9:48 pm | |
| Maikpigasos ότι μπορούμε κάνουμε ο καθένας μας για να μαθαίνουμε όλοι μας!! | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 326
| Θέμα: Απ: Ανθοφορια ηλιανθου Τετ Ιουλ 04, 2012 10:59 pm | |
| σωστός, σωστότατος. τωρα ετοιμάζομαι να τα μεταφερω στους ηλίανθους. αλλά τι σημαίνει το toadstul, αν επιτρεπεται φυσικά. | |
|
| |
kopalefa Μέλος
| Θέμα: Απ: Ανθοφορια ηλιανθου Πεμ Ιουλ 05, 2012 2:43 pm | |
| Πάντως εδώ στην ξανθη οι ηλίανθοι έχουν οι περισσότεροι σταματήσει να ανθοφορούν | |
|
| |
| Ανθοφορια ηλιανθου | |
|