| Ανακυκλωμένες κερύθρες... | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Ανακυκλωμένες κερύθρες... Κυρ Ιουν 24, 2012 10:25 pm | |
| Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα. Στο βιβλίου του Clement-Συγχρονη Μελισσοκομία αλλά εάν δεν κάνω λάθος και στη Σύγχρονη Πρακτική Μελισσοκομία του Βλ. Δερματόπουλου αναφέρεται πως για να φτιάξουμε φύλλα κερύθρας από το ανακυκλωμένο μελισσοκέρι μας καλύτερα να προτιμούμε τα απολεπίσματα από τις πολυκαιρισμένες κερύθρες.Μήπως ξέρει κανείς γιατί; | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: Ανακυκλωμένες κερύθρες... Δευ Ιουν 25, 2012 12:31 am | |
| Γιατί οι μαύρες κηρηθρες περιέχουν κατάλοιπα από τυχών θεραπείες με φάρμακα κυρίως, αλλά και μικρόβια ή σπόρια ασθενιών πράγμα που δεν συμβαίνει με τα απολεπίσματα κηρηθρών απο τον τρύγο μελιού τα οποία παράγουν την καλύτερη ποιότητα του κεριού. Βέβαια αυτό που γράφεις είναι πρακτικά αδύνατο για έναν μελισσοκόμο με μικρό αριθμο σμηνών αφού η ποσοτητα του κεριού απο τα απολεπίσματα είναι μικρή. Ο Χαριζάνης αναφέρει χαρακτηριστικα ότι για κάθε τόνο μελιού που τρυγείται παράγονται απο τα απολεπίσματα 9-11 κιλά καθαρού κεριού. Ελπίζω να σε βοήθησα παρόλο που η εμπειρική μου φιλοσοφία , μου απογορέυει να βοηθάω Μονάρχες, αυλικούς ,τυρανους, βασιλιάδες και κάθε λογής νοσταλγούς τέτοιων καθεστώτων. Ελπίζω να έπεσα έξω... | |
|
| |
| |
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ανακυκλωμένες κερύθρες... Δευ Ιουν 25, 2012 9:57 am | |
| Καλημέρα ! Χαιρομαι να βοηθαω τη μελισσοκομια! Γουστάρω που έπεσα έξω! Αλλά χωρίς να θέλω να σε απογοητευσω , επεσες έξω και εσύ! Οι εργατριες κανουν κουμάντο στην κυψελη, απολυτα! Λαοκρατια παιζει εκεί μέσα και (οχι) μοναρχία!!!!! «Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη… Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων…» Σαίξπηρ | |
|
| |
| |
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ανακυκλωμένες κερύθρες... Τρι Ιουν 26, 2012 12:45 am | |
| Γείτονα από το έργο Ερρίκος Ηʼ. άν δεν κάνω λάθος. Καληνύχτα! | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Ανακυκλωμένες κερύθρες... Τρι Ιουν 26, 2012 6:59 pm | |
| Τσικουδιες μου μυριζουν (δεν λεω ρακες ειδατε?) | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ανακυκλωμένες κερύθρες... Τρι Ιουν 26, 2012 7:34 pm | |
| Τσικουδιες-ρακές-νερό αλκοολουχο που λέει κ ο Μάλαμας.. Πάντως εδω στο Ηράκλειο Ρακή λένε και από Χανιά μεριά Τσικουδιά!! Μόλις βρω ευκαιρία θα πιώ μιά στην υγειά σου! | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Ανακυκλωμένες κερύθρες... Τρι Ιουν 26, 2012 10:14 pm | |
| Throubee δε συναντιόμαστε κι εμείς όπως και οι Βόρριοι; Να γνωριστούμε όσοι είμαστε στο Ηράκλειο ή όποιος άλλος μπορεί να έρθει από τους άλλους νομούς; Για κρασάκια, μπηρωϊνες ή ρακοκατάσταση; | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ανακυκλωμένες κερύθρες... Τρι Ιουν 26, 2012 11:35 pm | |
| | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: Ανακυκλωμένες κερύθρες... Τετ Ιουν 27, 2012 12:28 am | |
| Και με μας τους Αθηναίους τι γίνετε? Μεγάλη η πρωτεύουσα? | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Ανακυκλωμένες κερύθρες... Σαβ Ιουν 30, 2012 10:13 pm | |
| | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: Ανακυκλωμένες κερύθρες... Σαβ Ιουν 30, 2012 10:38 pm | |
| Κάποια συγκεκριμένη πρόταση δεν έχω αλλα έχω διάθεση να κάνουμε μια συνάντηση και οι Αθηναίοι. Ας το αρχίσουμε σε ένα καινούριο θέμα να δούμε αν θα μαζέψουμε συμμετοχές. | |
|
| |
| Ανακυκλωμένες κερύθρες... | |
|