| σπορα φακελωτης | |
|
+5artour BASILISP sakis apos Sakis G GREEN 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
GREEN Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 301
| Θέμα: σπορα φακελωτης Πεμ Μάης 24, 2012 8:59 am | |
| Το Πασχα που μας περασε εσπειρα 1 κιλο φακελωτη ανακατεμενη με 2 κιλα αμμο αναμεσα σε πορτοκαλιες κι ελιες.
Ηδη εχει μεγαλωσει αρκετα και περιμενω τα πρωτα ανθη.
Ξερει καποιος να μου πει αν αργοτερα φρεζαριστει το κτημα θα ξαναπεταξει μονη της η θα πρεπει να ξανασπειρω! | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: σπορα φακελωτης Πεμ Μάης 24, 2012 10:00 am | |
| | |
|
| |
sakis apos Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 27
| Θέμα: Απ: σπορα φακελωτης Πεμ Μάης 24, 2012 7:54 pm | |
| Είναι δηλαδή πολυετή; Ξέρεται κάνα on line μαγαζί που να στέλνει αντικαταβολή;
| |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 407
| Θέμα: Απ: σπορα φακελωτης Πεμ Μάης 24, 2012 11:08 pm | |
| Και εμένα μ'ενδιαφέρει η φακελωτη. Λέω του χρόνου να φυτέψω ανά τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να βοηθήσω τις κυρίες μου! Ποιος μπορεί να προτείνει ποικιλιες, τρόπους σποράς,eshop και αλλά φυτά ισάξια της; Ευχαριστώ πολυ | |
|
| |
GREEN Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 301
| Θέμα: Απ: σπορα φακελωτης Πεμ Μάης 24, 2012 11:21 pm | |
| Δεν ξερω αν εχει πολλες ποικιλιες εγω την ζητησα απο ενα μαγαζι με ζωοτροφες,στην Αμφιλοχια κοντα, και μου την εφερε με 18 ευρω το κιλο.
Η σπορα γινετε με το χερι αλλα επειδη ειναι λιγο ψιλος ο σπορος την ανακατευεις με λιγη αμμο για να μη παει ολη σε ενα σημειο.
Τα αποτελεσματα αναμενονται... | |
|
| |
artour Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7
| Θέμα: Απ: σπορα φακελωτης Κυρ Ιουν 16, 2013 5:38 pm | |
| παιδια η φακελωτη δεν πρεπει να εχει πολλες ποικιλιες η σπορα καλο ειναι να γινει με σποροταινια και επιφανειακα!απλωνουμε την σποροταινια και την καλυπτουμε με λιγο χωμα η αμμο.εχει αρκετα καλη φυτρωτικη ικανοτητα ο σπορος δηλαδη θα φυτρωσουν οι περισσοτεροι σποροι.σε περιπτωση που την φυτευσετε πολυ βαθια δεν θα βγει! αν την αφησετε και δεν την κοψετε θα βγαλει σπορο και θα τον ριξει στο χωραφι!βεβαια δεν ειναι σιγουρο εαν θα ξαναφυτρωση του χρονου ολη διοτι οι σποροι μπορει να μεταφερουν απο τον αερα η απο πουλια | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: σπορα φακελωτης Κυρ Ιουν 16, 2013 10:00 pm | |
| Λοιπόν λόγω του ότι κι εγώ το ψάχνω το θέμα η φακελωτή έχει δύο ποικιλίες. Η καλύτερη είναι η ποικιλία κυκλάδες. Αν θυμάμαι καλά δεν χρειάζεται φρεζάρισμα και σπέρνεται επιφανειακά. Καλύτερη επιλογή είναι να αναμιχθεί με άμμο σε αναλογία 1/3 ή 1/4 ένα μέρος φακελωτής και το υπόλοιπο άμμο. Θα μπορούσατε επίσης για ομοιόμορφα αποτελέσματα να χρησιμοποιήσετε μια μικρή σπαρτική. Συνήθως στα καταστήματα έχει ακριβή τιμή λόγω του ότι πληρώνεις τη συσκευασία αλλά και τη μεσολάβηση του έμπορου. Πιο φθηνά θα βρείτε στους τοπικούς μελισσοκομικούς συλλόγους αλλά και από μελισσοκόμους. Συνήθως 10? το κιλό.
Περισσότερες λεπτομέρειες για καταστήματα με πμ όποιος θέλει. | |
|
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
| Θέμα: Απ: σπορα φακελωτης Δευ Ιουν 17, 2013 9:27 am | |
| Σε οδηγιες σπορας γραφει οτι χρειαζεται ελφρυ φρεζαρισμα | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: σπορα φακελωτης Τρι Ιουν 18, 2013 9:47 am | |
| Σε αφιερωμα της AGRENDA που ειχα διαβασει για να εχει συνεχη και ικανοποιητικη ανθοφορια θελει καθε 2μηνο σπορα εκτος καλοκαιριου. | |
|
| |
Γιώργος-Κόρινθος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 107
| Θέμα: Απ: σπορα φακελωτης Τρι Ιουν 18, 2013 4:32 pm | |
| | |
|
| |
| σπορα φακελωτης | |
|