| Μειωμένη κίνηση - κενό Μαίου ? | |
|
+7dim jokey Maikpigasos vaso9 Νίκος Ερύμανθος captain karnet 11 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Μειωμένη κίνηση - κενό Μαίου ? Τρι Μάης 22, 2012 11:21 pm | |
| Καλησπέρα σε όλους, Τις τελευταίες μέρες αν όχι εβδομάδες διαπίστωσα μια πολύ πεσμένη κίνηση στα μελίσσια μου. Κρίνοντας από την είσοδο πάντα. Καμία σχέση με την αρχή της άνοιξης. Το ερώτημά μου είναι εφόσον ακόμη η άνοιξη συνεχίζεται για ποιο λόγο συμβάνει αυτό ? Μέσα ο πληθυσμός κανονικά, έβαλα 3ο όροφο όχι όμως με όλα τα πλαίσια, χτίζουν πολύ αργά. Να σημειώσω πως τα έχω σε Πεύκο, υπάρχει περίπτωση να "κουράστηκαν" από το Πεύκο Μάρτη - Απρίλη που πράγματι δούλεψαν και έβαλαν πολύ μέλι, έχτισαν και καμιά 10αριά πλαίσια το κάθε ένα. Σε 2-3 μέρες θα τα μεταφέρω, ελπίζω πως θα βρούνε νέο ενδιαφέρον. Μήπως είναι αυτό που λέγετε κενό του Μαίου ? Κάποια ανθοφορία από λουλούδια υπάρχει πάντως. Κάτι τελευταίο, πέρυσι θυμάμαι πετούσαν μέχρι που κόντευε να νυχτώσει, φέτος βλέπω απόγευμα με ήλιο ακόμη και μπαινοβγαίνουν 2-3 μέλισσες. Η γνώμη σας ? Ευχαριστώ, Θωμάς. | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Μειωμένη κίνηση - κενό Μαίου ? Τετ Μάης 23, 2012 11:11 am | |
| δεν βλεπεις τον καιρο μια καλοκαιρι μια φθινοπωρο.
| |
|
| |
Νίκος Ερύμανθος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 118
| Θέμα: Απ: Μειωμένη κίνηση - κενό Μαίου ? Πεμ Μάης 24, 2012 8:18 pm | |
| Ποια ανοιξη συνεχιζετε? Η ανοιξη σταματησε εδω και 2 βδομαδες που εχει γυρισει το φεγγαρι.Εκει που θα τρυγαγαμε τελος Μαιου αντε παλι απο την αρχη αφου δεν εμεινε μελι για μελι στα πατωματα. | |
|
| |
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Απ: Μειωμένη κίνηση - κενό Μαίου ? Πεμ Μάης 24, 2012 8:39 pm | |
| - Νίκος Ερύμανθος έγραψε:
- Ποια ανοιξη συνεχιζετε? Η ανοιξη σταματησε εδω και 2 βδομαδες που εχει γυρισει το φεγγαρι.Εκει που θα τρυγαγαμε τελος Μαιου αντε παλι απο την αρχη αφου δεν εμεινε μελι για μελι στα πατωματα.
Η ανοιξη τελειωσε το καλοκαιρι δεν ερχετε Τα λιγα μελια που ειχαν βαλει τα φαγανε οι γυρες σχεδον ανυπαρκτες στα δυνατα μελισσια οι γονοι πολλοι με κινδυνο να κρυωσουν λογω ελλειψης τροφων αστα να πανε και δεν βλεπω φως στον οριζοντα | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Μειωμένη κίνηση - κενό Μαίου ? Κυρ Μάης 27, 2012 12:48 am | |
| | |
|
| |
jokey Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 188
| Θέμα: Απ: Μειωμένη κίνηση - κενό Μαίου ? Κυρ Μάης 27, 2012 3:38 pm | |
| Σήμερα βρήκα και εγώ ψόφιο ένα πολύ δυνατό μελισσι από πείνα . Σημειώνω μόνο πως βρεισκόταν στον έλατο και μάλιστα κινούνται και ζωηρά. Όμως οι ώρες υποθέτω που βγαίνουν για βοσκή είναι λίγες με τον καιρό που κάνει ( ήδη άρχισε να βρέχει πάλι ). Το μόνο καλό είναι πως έχω δει τον καιρό από αύριο να βελτιώνεται πάλι χωρίς να έχει αυτά τα σκαμπανεβάσματα . | |
|
| |
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: Μειωμένη κίνηση - κενό Μαίου ? Κυρ Μάης 27, 2012 10:59 pm | |
| Φθιώτιδα τίποτα... | |
|
| |
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Απ: Μειωμένη κίνηση - κενό Μαίου ? Κυρ Μάης 27, 2012 11:08 pm | |
| Καθε ενας μιλαει απο τη σκοπια του Οι βοριοι βοριοδυτικα ελλειψη τροφων λογω βροχων Οι πιο νοτιοι ελλειψη τροφων λογω ξερασιας τι να πεις !!!!!! Μια μικρη αναλαμπη ο ευκαλυπτος ευτυχως Ο ελατος ακομα τιποτα !!!!!!! | |
|
| |
κεκι Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17
| Θέμα: Απ: Μειωμένη κίνηση - κενό Μαίου ? Δευ Μάης 28, 2012 10:59 pm | |
| Μια απο τα ίδια. Εδώ πάντως βλέπω να παρατείνεται η ανθοφορία και μάλιστα με καλό ρυθμό .Ο χρόνος θα δείξει | |
|
| |
gmakhs Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 431
| Θέμα: Απ: Μειωμένη κίνηση - κενό Μαίου ? Σαβ Ιουν 02, 2012 1:56 pm | |
| επιτέλους ο θυμος άνοιξε!!!! ευτυχώς υπάρχει παρα πολύ θυμάρι διπλα στις κυψέλες και γύρο γύρο στο μελισσοκομείο οι μέλισσες δουλεύουν σαν τρελες και μαζεύουν μέλλη! σε 3-4 μέρες όπου ο θυμος θα έχει louloudiasei τελείως θα ανοίξω να δω αν έχουν αρχίσει να σφραγίζουν melia | |
|
| |
beespyros Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 294
| Θέμα: Απ: Μειωμένη κίνηση - κενό Μαίου ? Κυρ Ιουν 03, 2012 5:45 pm | |
| Χανια, το μοναδικο μερος στην Ελλαδα που δεν εβρεξε τον τελευταιο μηνα, ετσι τουλαχιστον ειπε ο Σακης. | |
|
| |
gmakhs Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 431
| Θέμα: Απ: Μειωμένη κίνηση - κενό Μαίου ? Κυρ Ιουν 03, 2012 11:51 pm | |
| Ακρωτήρι ο Θυμος ξεκίνησε να δίνει και μάλαξα δίνει αυτό που μοιάζει με μαλοτήρα (δεν ξέρω το όνομα του ) ο θυμος αργεί κάμποσες μέρες εκεί μέχρι στιγμή όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά . | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: Μειωμένη κίνηση - κενό Μαίου ? Δευ Ιουν 04, 2012 12:14 am | |
| Καλά είστε εσείς με τα θυμάρια σας. Αχ... Κάποιοι άλλοι περιμένουν αγκάθια. | |
|
| |
| Μειωμένη κίνηση - κενό Μαίου ? | |
|