Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

νεος με τρεις κυψελες

Πήγαινε κάτω 
4 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
BASILISP
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 407

νεος με τρεις κυψελες Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: νεος με τρεις κυψελες   νεος με τρεις κυψελες Icon_minitimeΠεμ Μάης 17, 2012 8:29 am

Γεια σας παιδια! Πριν 2 ημερες πηρα επιτελους 3 μελισσια και χθες εκανα μαζι με αυτον που μου τα πουλησε τον πρωτο ελεγχο. Ειναι ολα στο πρωτο πατωμα με περιπου 8 πλαισια,αρα συμφωνα με αυτα που διαβαζω εδω,πρεπει να ανεβασω πατωμα. Ο κυριος αυτος θα μου δωσει να βαλω χτισμενα πλαισια την αλλη εβδομαδα μηπως και παρω λιγο μελι ετσι για πρωτη χρονια. Επειδη ομως ο κυριος αυτος εχει πολυ δουλεια (και ενιωθα οτι ηθελε να φυγει) θα ηθελα να επισημανω / ρωτησω εσας τα παρακατω.
1) Τωρα ταιζω με ζαχαρη 2 προς 1 νερο για να δυναμωσουν (μου ειπε μεχρι τελος του μηνα). Μετα ερχετε το θυμαρι...
2) Μπορω να κανω κατι για να τις τραβηξω προς το νερο μου; Εχω βαλει ποτιστρα κοτας (την μεγαλη) αλλα μεχρι τωρα δεν ειδα καμια να πηγαινει...
3) Μου ειπε οτι τον Ιουνιο η βαροα εχει μεγαλη αυξηση και οτι πρεπει να βαλω ταινιες (δεν ξερω ποια μαρκα εννοουσε). Δεν θα εχει επιπτωση στο μελι;
4) Σας ευχαριστω που ειστε εδω για να βοηθατε εμας και ισως βοηθησουμε (οι τωρα ασχετοι) καποιον στο μελλον.
Βασιλης study
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
NINAS
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NINAS

Αριθμός μηνυμάτων : 990

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: νεος με τρεις κυψελες   νεος με τρεις κυψελες Icon_minitimeΠεμ Μάης 17, 2012 10:38 am

καλή επιτυχία και να προκόψουν

νομίζω ότι ζάχαρι αυτή την εποχή 1 ζαχαρη 1 νερό είναι υπέραρκετή.
2/1 βάζουμε σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.

αν στοχεύεις στο θυμάρι σε 5-10 μέρες θα πρέπει να κόψεις την τροφοδοσία, αν και κανονικά απο τώρα πρέπει να την κόψεις.

σχετικά με το νερό, θα σου πρότεινα ανάλογα με το πόσο συχνά τα επισκέπτεσαι, να βάλεις δοχεία με κλαράκια και βότσαλα. Κάνουν λίγες μέρες να συνηθίσουν.
Άκουσα όμως απο μία φίλη εδώ στο φόρουμ, ότι έχει βάλει ένα κλειστό δοχείο , που του έχει ανοίξει 2-3 τρυπούλες και στάζει απο τα πλάγια. Μου αρέσει σαν ιδέα.
Αν μας διαβάζει ας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Εγώ έχω σταθερό μελισσοκομείο και έχω συνδέσει ένα μπέκ ποτίσματος στο λάστιχο και στάζει πάνω σε μία πέτρα.

Βαρρόα. Καλό είναι να δείς αν τα μελίσσια σου έχουν βαρρόα και μετά να κάνεις κάτι.
Αν δεν ξέρεις πως να την δεις πές του να σου την δείξει.
Δεν επιτρέπεται να μπαίνουν φάρμακα (ακόμα και βιολογικά) στο μελίσσι την εποχή που πάμε για μέλι. Αυτά περνάνε στο μέλι.
Κόβουμε κάθε χορήγηση φαρμάκων 40 μέρες πριν την ανθοφορία.
Ακόμα κάθε φάρμακο έχει προδιαγραφές σε σχέση με τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, και με τις υψηλές θερμοκρασίες τα μελίσσια ενοχλούνται.
Οπότε αν τα μελίσσια σου δεν έχουν πρόβλημα γιατί να τα σκαλίζεις ;;;

Για το πότε πρέπει να ανεβάσεις πάτωμα, εξαρτάται απο την δυναμική του μελισσιού.
Διάβασε και άλλες αναρτήσεις σχετικά με το θέμα, ή και στα βιβλία σου.
Γενικά πρέπει να έχουμε 6-7 γόνο και να πατάνε σε 8-9 πλαίσια.

Καλή δουλειά

BASILISP
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: νεος με τρεις κυψελες   νεος με τρεις κυψελες Icon_minitimeΠεμ Μάης 17, 2012 12:53 pm

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις! Θα κοιτάξω για βάροα όταν δεν βρέχει και θα ενημερώσω
BASILISP
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: νεος με τρεις κυψελες   νεος με τρεις κυψελες Icon_minitimeΠαρ Μάης 18, 2012 3:04 pm

Πηγα σημερα για να ταισω και παλι (αυτη την φορα με 1:1 ) ,αν και ο καιρος την μια εβρεχε και την αλλη ειχε ηλιο. Δεν εψαξα για βαροα αλλα απλα ταισα με ζαχαρονερο. Λεω (ως εξυπνος) να δοκιμασω χωρις στολη και (ειδικοτερα σε μια κυψελη) υπηρχε μια μελισσα που προσπαθησε με μεγαλη μανια να με διωξει. -Δεν ειμαι κλεφτης μελιου (ακομα) κουκλα μου... kalo pedi Μαλλον (τουλαχιστον μεχρι να μαθω) απο εδω και μπρος θα πηγαινω μονο με στολη.

Επισης παρατηρησα οτι σε μια κυψελη εχουν ανεβει και πινουν το ζαχαρονερο μεγαλα μερμηγκια. Καπου διαβασα οτι μπορω να βαλω κανελα. Τι λετε;
Η περιοχη εχει πολυ θυμαρι,θρουμπι και διαφορα βοτανα. Υποθετω οτι η σημερινη βροχη τους εκανε καλο!

Εκατσα για 30 λεπτα και απολαυσα το θεαμα των μελισσιων μου! Ελπιζω να πανε ολα καλα. Ευχαριστω πολυ!
NINAS
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NINAS

Αριθμός μηνυμάτων : 990

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: νεος με τρεις κυψελες   νεος με τρεις κυψελες Icon_minitimeΠαρ Μάης 18, 2012 11:31 pm

μην στενοχωριέσαι, όλοι την έχουμε πατήσει.

αυτό που θα σου πρότεινα είναι να μην πηγαίνεις χωρίς μάσκα.
όλα τα τσιμπήματα περνάνε, αν την φας όμως στο κεφάλι είναι ζόρικο έως επικίνδυνο.

πριν 3 βδομάδες και εγώ πήγα να βάλω λίγο σιρόπι, και ευτυχώς υπήρχε ένα λάστιχο στην βρύση δίπλα. Το ένα απ΄όλα μου επιτέθηκε με όσο πληθυσμό μπορούσε να βγεί απο την κυψέλη.

Όσο για τα μυρμήγκια, δεν ξέρω αν τις πειράζουν, εγώ δεν θα έβαζα τίποτα.
μόνο να έχεις τον νου σου την τρίτη μέρα αν δεν το έχουν καταναλώσει να το πετάς.

BASILISP
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: νεος με τρεις κυψελες   νεος με τρεις κυψελες Icon_minitimeΣαβ Μάης 19, 2012 12:23 am

Οκ. Το πάθημα έγινε μάθημα! Ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω εσωτερικό καπάκι κυψέλης; Ευχαριστώ
georgeleo
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
georgeleo

Αριθμός μηνυμάτων : 21

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: νεος με τρεις κυψελες   νεος με τρεις κυψελες Icon_minitimeΣαβ Μάης 19, 2012 6:34 pm

η κανέλα κάνει δουλιά για τα μερμήγκια
MILIBEE
Honorary member
Honorary member
MILIBEE

Αριθμός μηνυμάτων : 1575

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: νεος με τρεις κυψελες   νεος με τρεις κυψελες Icon_minitimeΚυρ Μάης 20, 2012 12:27 am

BASILISP κατ αρχην καλοριζικα τα κοριτσια σου.

Αν στοχευεις σε μελι κοβεις τροφοδοσια 40 μερες πριν την ανθοφορια.
Αντιμετωπιση της βαρροα κανεις οταν ξεγονιαζουν το φθινοπωρο, που γινετε η πρωτη επεμβαση και αρχες ανοιξης. Οταν υπαρχει σοβαρο προβλημα καποιοι κανουν και "ξελαφρωμα" τον αυγουστο.
Ρωτα εκεινος που στα πουλησε με τι εκανε θεραπεια .
Δεν χρησιμοποιουμε ποτε το ιδιο σκευασμα πανω απο τρεις φορες γιατι κανουμε τα βαρροα ανθεκτικα.
Κυκλοφορουν αρκετα φαρμακα ,αλλα ποιο ευκολα στην χρηση και αλλα ποιο δυσκολα . Πηγαινε σε αναλογο καταστημα και ρωτα να δεις ποιο σε βολευει σαν χρηση αλλα και βαση συνθηκων που εχεις.

Αν θες να δεις πως ειναι η βαρροα , ανοιξε με ενα ξυλακι ενα κηφηνοκελι και θα δεις πανω στον κηφηνα τις κοκκινες αντιπαθητικες "φιλες " μας flower

Οταν ταιζεις μην κανεις υπερβολες 250ml μερα παρα μερα ειναι οκ

Καλη αρχη και ακομη καλυτερη συνεχεια
BASILISP
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: νεος με τρεις κυψελες   νεος με τρεις κυψελες Icon_minitimeΚυρ Μάης 20, 2012 8:23 am

Ευχαριστω για τις ευχες και τις προτασεις! Για φαρμακα απο οτι εχω διαβασει θα βαζω θυμολη,πασπαλισμα με αχνη ζαχαρη. Θελω να μην χρησιμοποιω βαρια φαρμακα. Για την ωρα δεν εχω δει βαροα ,ισως να ειναι μικρες ακομα.

νεος με τρεις κυψελες
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» νεος μελισσας με 3 κυψελες
» Νέος σε όλα
» Νεος και γω...
» νεος.....
» Νεος!!!!

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Οι αρχάριοι... τα νέα παιδιά-
Μετάβαση σε: