ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Ανθοφορίες δυτικής Στερεάς Σαβ Μάης 12, 2012 2:01 pm | |
| Ζητώ τα φώτα σας σε ένα θέμα που αρχίζει να με απασχολεί. Και λέω "αρχίζει" γιατί ενώ είχα αποφασίσει το μελισσοκομείο μου να είναι σταθερό, μάλλον θα κυνηγήσω τις πέριξ ανθο-μελιτο-φορίες. Λοιπόν βρίσκομαι στην Παλαιοβράχα, ένα ημιορεινό (500μ) χωριό του δήμου Μακρακώμης. Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε οι γνώστες, από Λαμία έως Καρπενήσι, τι μελισσοαξιόλογο υπάρχει; Έχω ακούσει για έλατο και καστανιά στο Καρπενήσι, ξέρω για τα βαμβάκια αν και έχω δει ελάχιστα μελίσσια εκεί, -φαντάζομαι λόγω ψεκασμών-. Πάσα προσφορά (πληροφορία) δεκτή (πχ. το πλησιέστερο πεύκο; ρείκι | |
|
beespyros Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 294
| Θέμα: Απ: Ανθοφορίες δυτικής Στερεάς Κυρ Μάης 13, 2012 12:14 am | |
| Ρε συναδελφε; εισαι στο ομορφοτερο στο πλουσιοτερο (απο χλωριδα) βουνο της Ελλαδος και ρωτας που θα τα μεταφερεις; Ναι για την Οιτη μιλω, προς το τελος του μηνος τα μισα τα αφηνεις στη Καστανια και τα αλλα μισα στο Νιοχωρι. Προπερσυ θυμαμε οτι στο Νιοχωρι οι μελισσες δουλευανε σαν τρελες αρχες Μαιου, σε οποιο ελατο και να πηγαινες ευρισκες μελισσα επανω. | |
|
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: Ανθοφορίες δυτικής Στερεάς Κυρ Μάης 13, 2012 8:12 am | |
| Σπύρο και πάλι καλημέρα. Ξέρεις δεν είμαι από εκεί, είναι το χωριό της γυναίκας μου και δεν τα ξέρω τα μέρη. Για να ρωτήσεις άλλους ντόπιους το ξεχνάς, τα ξέρεις αυτά. Οι συμβουλές σου οφείλω να ομολογήσω πολύτιμες. Για μετά τον έλατο έχεις καμιά ιδέα; | |
|