Καλως σας βρήκα και χρονια πολλα ! Μια βδομάδα πριν το πασχα ο παππούς μου μου έκανε δωρο 8 πουλιά(κυψελες), (μέλισσες Χαλκιδικής ) μιας και αυτός ειναι τουλάχιστον 50 χρονια μελισσοκόμος με τρελό μεράκι και ήθελε αγωνιωδώς κάποιος να το συνεχίσει .
Εγω σιγά , σιγά ήμερα με την ήμερα με το να του βοηθάω ψήθηκα και άρχισε να μ αρέσει και αρχισα να διαβαζω βιβλια που μου έδινε !
Τεσπα τις εχω βάλει λίγο ποιο δίπλα απο το σπιτι μου , τα φυτά στην περιοχή είναι οτι, πανιδα εχει η κρητη + αλαδανιες (λαβδανο που λεγαν οι αρχαιοι).
Τους βαζω και αpifonda για να δυναμώσουν .
Η ερώτηση μου λοιπον ειναι η εξ εις ...
Σήμερα που πήγα να τις ταΐσω και να προσθέσω κερήθρες είδα οτι στις 2 πρώτες κυψέλες την άδεια κερήθρα που είχαμε βάλει οταν τις αγοράσαμε δεν την είχαν ακουμπήσει αλλά ηταν πανω αρκετες και κάνανε κάποια δουλειά ενω στις υπόλοιπες κυψέλες είχανε κάνει γλώσσες οπότε τις έκοψα και έβαλα κιαλλες κερήθρες (μια σε καθε κυψέλη) ..
Γτ λετε αυτο με τις πρωτες 2 κυψέλες ?
2ρη ερώτηση , ισος σας είναι εύκολο να με κατευθύνετε και εσεις με τις δικες σας εμπειρίες τι πρέπει να προσέχουμε στην αρχη, καποια βηματα κτλπ ?
Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα !!