| Συσκευασία | |
|
+4AggelosP kosmas captain ΚΑΝΑΡΗΣ 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Συσκευασία Τρι Φεβ 21, 2012 5:55 pm | |
| Ερώτηση κρίσεως στους παλαιότερους. Έστω και πήρα το μέλι μου και θέλω να το συσκευάσω σε βαζάκια του κιλού. Αγόρασα και τα βαζάκια και φθάνει η καλή εκείνη ώρα της συσκευασίας.
Τα βαζάκια τα γεμίζω ως έχουν ή τα πλένω πρώτα? | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Συσκευασία Τρι Φεβ 21, 2012 7:29 pm | |
| θελουν πλυσιμο,γιατι εχουν σκονες μεσα | |
|
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
| Θέμα: Απ: Συσκευασία Πεμ Μάης 30, 2013 4:38 pm | |
| Εγω παντως τα αποστειρωνω μετα το πλυσιμο. Ισως να ειμαι υπερβολικος και αν ισχυει αυτο καλο θα ειναι να το ξερω Τα βαζω στο φουρνο στους 120C για 15 λεπτα. | |
|
| |
AggelosP Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17
| Θέμα: Απ: Συσκευασία Πεμ Μάης 30, 2013 6:17 pm | |
| Το σωστό είναι να είναι αποστειρωμένα τα βαζάκια. Η διαδικασία που εξηγεί ο kosmas: πλύσιμο και φούρνο στους 120C για περίπου ένα τέταρτο είναι περίπου σωστή. Για πολλά βαζάκια ίσως βοηθούσε κάποιο υγρό αποστειρωτικό.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την AggelosP στις Παρ Μάης 31, 2013 1:42 pm, 1 φορά | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Συσκευασία Πεμ Μάης 30, 2013 7:37 pm | |
| Παραθέτω κάτι απλό που έκαναν παλιότερα οι μανάδες μας πριν εφευρεθούν οι ηλεκτρικοί οικιακοί αποστειρωτές. Κατσαρόλα, νεράκι μέχρι πάνω, βαζάκια μέσα. Μόλις αρχίζει να κοχλακά, εμμ συγνώμη μου βγαίνει η κρητική διάλεκτος, να κοχλάζει, βλέπουμε μπουρμπουλήθρες να διαμαρτύρονται χεχε, τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Ωστόσο να προσθέσω κάτι ως προβληματισμό... Πόσοι από εμάς με αυτή τη μέθοδο αλλά και τις άλλες που χρησιμοποιούμε νερό για να αποστειρώσουμε τα υπάρχοντα μας βάζουμε εμφιαλωμένο και όχι από τη βρύση... Ελπίζω να βοήθησα... | |
|
| |
Φώτης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 158
| Θέμα: Απ: Συσκευασία Πεμ Μάης 30, 2013 10:27 pm | |
| Άρα μάλλον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την παραφινιέρα........... | |
|
| |
nikos27 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 84
| Θέμα: Συσκευασία Πεμ Μάης 30, 2013 11:36 pm | |
| Εγώ κάνω την ίδια διαδικασία με τον φίλο Kosma. | |
|
| |
beespyros Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 294
| Θέμα: Απ: Συσκευασία Παρ Μάης 31, 2013 8:53 am | |
| Επειδη ως παρασκευαστης φαρμακων εκανα καθε μερα αποστειρωσεις μπορω να σας δωσω τον ορθο τροπο. Λοιπον υπαρχουν δυο ειδων αποστειρωσεις, η υγρη και η ξηρη. Κατα την υγρη πρεπει να ειναι βουτηγμενο ολο μεσα το βαζακι, καλυτερα να το κανετε σε χυτρα και να παραμεινει τουλαχιστον για μιση ωρα. Το κανονικο ειναι 15 λεπτα στους 121 βαθμους αλλα το νερο με ανοιχτο το καπακι παει μεχρι 100 οποτε αφηστετο λιγο παραπανω αν και δεν γινεται 100% αποστειρωση. Ο δευτερος τροπος, η ξηρη αποστειρωση, πρεπει να το βαλουμε στο φουρνο στους 200 βαθμους αλλα για 4 ωρες, μονο τοτε σκοτωνονται τα μικροβια. Βεβαια ξεχασα να πω οτι δεν χρειαζεται αποστειρωση το βαζακι του μελιου αφου τιποτα δεν αναπτυσετε μεσα στο μελι, ποσες φορες εχετε αποστειρωσει τα ποτηρια του νερου μολις τα αγορασατε; Αν παρολα αυτα επιμενετε να χρησημοποιησετε καποιο ειδος αποστειρωσης τοτε χρησημοποιηστε οινοπνευμα αλλα μετα θελει καλο αερισμο για να μην παρει μυρωδια το μελι. | |
|
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
| Θέμα: Απ: Συσκευασία Παρ Μάης 31, 2013 8:59 am | |
| 4 ωρες!!! Και ποσα χωραει ο φουρνος !?? Παλι θα βαλουμε συνεταιρο τη ΔΕΗ? | |
|
| |
AggelosP Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17
| Θέμα: Απ: Συσκευασία Παρ Μάης 31, 2013 1:41 pm | |
| Kosma νομίζω ότι 4 ώρες στους 200C, δεν έχεις συνέταιρο την ΔΕΗ αλλά αφεντικό.
Φώτη την παραφινιέρα δεν νομίζω ότι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις , εξαρτάται βέβαια και το υλικό της (άλλο ανοξείδωτη άλλο γαλβανιζέ πχ.) και την κατάσταση που την διατηρείς.
beespyros τίποτα δεν αναπτύσσεται μέσα στο μέλι, αλλά αφού αποστείρωνες γνωρίζεις πως μπορεί να αναπτυχθεί ένας μικροοργανισμός και να κάνει την ζημιά. Φίλος μου με ρωτούσε: πως γίνεται μέλι που πήρε από μελισσοκόμο να μύριζε μούχλα; του απάντησα ότι η χημική σύνθεση του μελιού, η χαμηλή υγρασία του σε συνδυασμό με το χαμηλό pH (3,2-5), δημιουργεί ένα σχετικά όξινο περιβάλλον που το καθιστά πολύ δυσμενές για τα βακτήρια ή άλλους μικροοργανισμούς. Υπέθεσα και εγώ ότι το πρόβλημα ήταν στο βαζάκι και όχι στο μέλι. Το αποτέλεσμα ήταν ο φίλος να πετάξει το συγκεκριμένο μέλι και να μην αγοράσει ξανά από τον μελισσοκόμο.
Πληροφορίες για υγρό αποστειρωτικό που απελευθερώνει οξυγόνο προσπαθώ να βρω. Είχα παλαιότερα κάποιο περίπου 10? το κιλό αν δεν κάνω λάθος, θα κοιτάξω μήπως υπάρχει στην αποθήκη και θα ενημερώσω. | |
|
| |
beespyros Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 294
| Θέμα: Απ: Συσκευασία Σαβ Ιουν 01, 2013 8:10 am | |
| Ναι, ετσι εχουν οι χρονοι και οι βαθμοι αλλα ειπαμε οτι δεν χρειαζεται αποστειρωση. Ενα σφουγγαρακι για τα πιατα με απορρηπαντικο ειναι μια χαρα. Οι μουχλες και οι ζυμες αναπτυσσωνται μονο στην περιπτωση του κρυσταλλωμενου μελιου και αυτο γιατι στα σημεια που εχει κρυσταλλωσει το μελι υπαρχει μονο ενα ειδος σιροπιου οπου εκει μπορουν να αναπτυχτουν μουχλες και ζυμες (το 90% το μουχλων και των ζυμων δεν ειναι επικινδυνες και να τις φας παντως). Αυτο που απελευθερωνει οξυγονο λεγετε υπεροξειδιο Η2Ο2 αλλα σε αντιθεση με τις ζυμες και τις μουχλες αν δεν το καθαρισεις καλα παθαινει πολλα αυτος που θα το φαει και εσυ που το χρησιμοποιεις οποτε αστο. Γενικα στην τεχνολογια τροφιμων υπαρχει ο κανωνας οτι κανουμε οσο το δυνατον τα λιγοτερα πραγματα ετσι ωστε να εχουμε και τις λιγοτερες αλλιωσεις στα τροφιμα ή στα μεσα συσκευασιας αν και το γυαλι ειναι αδρανες υλικο. | |
|
| |
| Συσκευασία | |
|