Οπως ολοι ξερετε η τρελα δεν παει στο βουνο.....!!!!!
Και αυτο ειναι λογικο ..γιατι εκει παω εγω τα μελισσια μου.....αρα δεν χριαζομαστε περισσοτερους τρελους.....!!!
Οπως επισεις ολοι εχετε απο καιρο καταλαβει οτι.....η ερευνα, το <<ψαξιμο>>, οι πειραματισμοι, οι πατεντες........και γενικα καθε ειδους...., μα.............ες.... ειναι στο DNA μου.....!!!
Και τωρα.....
Το λαμπακι του granazi αναψε για τα καλα πριν απο εναμηση μηνα.....και ο <<ποιητης>> σκευθηκε να κανει το πειραμα ....!!!!
ΞΕΧΙΜΩΝΙΑΣΜΑ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΕΣ........!!!!
Και μην σκευθητε αμεσως ...τρελος ειναι αυτος...... αυτο το ειπαμε...!!!
Το σκεπτικο ....εχει περσινη αιτια....!!
Μιας και τη χρονια που περασε...οσα μελισσια μου ηταν <<μπανταβα>> (που λεμε στο χωριο μου) οσο και αν τα τροφοδοτησα.....οσο και αν τα προσεξα..... οσο σιροπι και να τους εδωσα...... μπανταβα (καχεκτικα) εμειναν....!!! αυτη τη χρονια αποφασισα να τους το <<παιξω>> Βενιζελος......!!!
Στραβες ..περικοπες.... και οριζωντιες..... φαγητο τερμα.... κομενα τα επιδοματα..!!!
Στο τελος του Σεπτεμβρη τα μελισσια μου ηταν ολα απο 3ρια εως 7ρια... αλλα γιατι επεστρεψαν απο το πευκο.....αλλα γιατι ηταν παραφιαδες του Σεπτεμβρη....
Μεχρι και το πρωτο 15θημερο του Οκτωβρη τους εκανα τροφοδοσια με σιροπι και θεραπεια για βαρωα....
Μετα ανοιξε το ρεικι και στη συνεχια η κουμαρια.........μετα θα εχουν ξυνιδα, αγριοαχλαδια, λεβαντα,λαδανια και τελος ασπρορεικο...και βαλσαμοχορτο....!!
Οι παρατηρισεις μεχρι τωρα...(εγιναν πριν δυο μερες) ....εδειξαν..!!!
Κατ' αρχην οτι χανω με 3-0...!!!!!! τρια μελισσακια αποδημησαν εις Κυριον.....!!!!
Σε αυτο που ηθελα εγω ομως...προς το παρον κερδιζω....!!!!!
Τα μελισσακια που ειχαν καλες μανες και καλη υγεια...εβαλαν μελι...το σφαγισαν..εβαλαν γυρες.....κρατησαν τον πληθυσμο τους...ειναι ηρεμα...πετανε κανονικα..... και γενικα βλεπεις ενα μελισσι που απλα περιμενει την Ανοιξη....!!!!
Δεν ξερω με τι σκορ θα ητηθω στο τελος.......αλλα το σκεπτικο ειναι να αποκτισω μελισσια που θα εχουν αυτοδιαχειρηση.....!!!
Ανθεκτια στο Χειμωνα ( στα μερη μου σπανια χιονιζει) και με καλη αυτοδιαχειρηση τροφων και γονου.....
Αλωστε και οι βασσιλοτροφοι αυτα τα χαρακτηριστικα προβαλουν σε διαφορες φυλες βασσιλησων που εκτρεφουν....!!!
Σκεπτωμαι να συνεχισω το <<πειραμα>> αυτο μεχρι τα μεσα Γεναρη και μετα να αρχισω να ξεχωριζω τα ποιο καλα για να κανω πολλαπλασιασμο μονο απο αυτα..!!!
Ελπιζω μεχρι τοτε να μην εχω ητηθει κατα κρατος...!!!
Καθε τρελος ......και η τρελα του.... θα μου πειτε....!!!
Η αποψη σας ομως .....η" παρομιες πρακτικες.....θα βοηθεισουν.....παλιους και νεους νομιζω.....!!!
Δεκτη καθε αποψη ακομη και το ......δουλεμα...!!!!