| "Εν Αρχή ην το Χάος" | |
|
+4ΚΑΝΑΡΗΣ MILIBEE varsamis akos 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
akos Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 34
| Θέμα: "Εν Αρχή ην το Χάος" Τετ Νοε 02, 2011 7:14 pm | |
| Και αφού ξεπέρασα το πρώτο βήμα της αυτοπαρουσίασης και δεδομένου της θερμής υποδοχής σας, προχωρώ ακάθεκτος για το δια ταύτα. Όπως λέει και ο τίτλος "Εν Αρχή ην το Χάος" κάπως έτσι είμαι και γω αυτή τη στιγμή. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή μπας και βγάλω κάποια άκρη τελικά. Κατόπιν παρότρυνσης όσων με υποδέχτηκαν στην παρουσίαση μου, αποφάσισα τελικά να κάνω ξεκίνημα με τρεις κυψέλες και από εδώ και πέρα ξεκινάνε λοιπόν οι απορίες. Ψάχνοντας και μέσα απο εδώ και μέσα από το Internet βρήκα διάφορα καταστήματα που πουλάνε, αλλά το πιο αστείο είναι ότι το ένα από αυτά τελικά αποδείχτηκε ότι είναι λιγότερο από 500μέτρα από το σπίτι μου. Έτσι είπα και γω να έρθω σε μια πρώτη επαφή με αντικείμενο και πήγα εχθές μια βόλτα στη Μελισσοκομική Αθηνών. Εκεί μίλησα με μια κυρία εξυπηρετικότατη μπορώ να πω και είδα και κάποια πράγματα και από κοντά. Γνώμη της ήταν ναι μεν να ξεκινήσω με την αγορά των κυψελών ώστε να προχωρήσω με την προετοιμασία της (βάψιμο) και στην συνέχεια κατα την άνοιξη να αγοράσω και τα μελισσάκια μου. Και εδώ ξεκινώ με τις απορίες μου.... Είδα κυψέλες διάφορων τύπων, μονές, διπλές με συνδετήρες κ.λ.π κ.λ.π πράγματα που εσείς οι ειδικοί γνωρίζεται ήδη αλλά εμένα μου φαίνονται πολύπλοκα. Σκεφτόμουνα λοιπόν αφού θα τις πάρω που θα τις πάρω μήπως να τις έπαιρνα διπλές για να εκμεταλλευτώ και το χώρο . Τώρα όσο για τους συνδέσμους υποθέτω ότι μάλλον εξυπηρετούν για να επισκέπτομαι πιο άνετα την απο κάτω κυψέλη και μήπως αργότερα θέλω να τις χωρίσω? (σωστά υποθέτω?) Άλλο που μου πρότεινε η εν λόγο κυρία είναι να εκμεταλλευτώ την αναμονή μου μέχρι την άνοιξη, διαβάζοντας κάποια βιβλία σχετικά με το θέμα. Μέσα από εδώ βρήκα ότι προτείνεται ένα του Νικολαίδη το οποίο ψάχνοντας στο νετ το βρήκα γύρω στα 23 ευρωπουλάκια, μπας και γνωρίζει κάποιος να το βρω πουθενά φθηνότερα? Περιμένω βέβαια με πολύ αγωνία και τα σεμινάρια του Φεβρουαρίου μπας και ξεστραβωθώ λίγο και μάθω κάποια πράγματάκια και στην πράξη, οπότε μέχρι τότε κάντε λίγο υπομονή μαζί μου όσο και να σας ζαλίζω.... | |
|
| |
varsamis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 157
| Θέμα: Απ: "Εν Αρχή ην το Χάος" Τετ Νοε 02, 2011 7:58 pm | |
| - akos έγραψε:
Είδα κυψέλες διάφορων τύπων, μονές, διπλές με συνδετήρες κ.λ.π κ.λ.π πράγματα που εσείς οι ειδικοί γνωρίζεται ήδη αλλά εμένα μου φαίνονται πολύπλοκα. Σκεφτόμουνα λοιπόν αφού θα τις πάρω που θα τις πάρω μήπως να τις έπαιρνα διπλές για να εκμεταλλευτώ και το χώρο . Τώρα όσο για τους συνδέσμους υποθέτω ότι μάλλον εξυπηρετούν για να επισκέπτομαι πιο άνετα την απο κάτω κυψέλη και μήπως αργότερα θέλω να τις χωρίσω? (σωστά υποθέτω?) Άλλο που μου πρότεινε η εν λόγο κυρία είναι να εκμεταλλευτώ την αναμονή μου μέχρι την άνοιξη, διαβάζοντας κάποια βιβλία σχετικά με το θέμα. Μέσα από εδώ βρήκα ότι προτείνεται ένα του Νικολαίδη το οποίο ψάχνοντας στο νετ το βρήκα γύρω στα 23 ευρωπουλάκια, μπας και γνωρίζει κάποιος να το βρω πουθενά φθηνότερα?
Περιμένω βέβαια με πολύ αγωνία και τα σεμινάρια του Φεβρουαρίου μπας και ξεστραβωθώ λίγο και μάθω κάποια πράγματάκια και στην πράξη, οπότε μέχρι τότε κάντε λίγο υπομονή μαζί μου όσο και να σας ζαλίζω....
Μια κυψελη αποτελειται απο την α)απο κινητη βαση β) απο την γονοφωλια γ) καπακι Αναλογα με την αναπτυξη του μελισιου προσθετουμε και πατωμα. Οι συνδετηρες υπαρχουνε για να συνδεουνε τα κομματια αυτα μεταξυ τους Υπαρχουνε κυψελες και με σταθερο πατο. Το ββλιο θα το βρεις σε αυτην την τιμη. Τα σεμιναρια να επιδιωξεις να μην τα χασεις και εαν εχεις γνωστο μελισσοκομο ζητησε του να σε παρει μαζι του οταν επισκεπτεται το μελισσοκομειο του | |
|
| |
akos Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: "Εν Αρχή ην το Χάος" Κυρ Νοε 06, 2011 11:02 am | |
| - varsamis έγραψε:
Μια κυψελη αποτελειται απο την α)απο κινητη βαση β) απο την γονοφωλια γ) καπακι Αναλογα με την αναπτυξη του μελισιου προσθετουμε και πατωμα. Οι συνδετηρες υπαρχουνε για να συνδεουνε τα κομματια αυτα μεταξυ τους Υπαρχουνε κυψελες και με σταθερο πατο.
Το ββλιο θα το βρεις σε αυτην την τιμη. Τα σεμιναρια να επιδιωξεις να μην τα χασεις και εαν εχεις γνωστο μελισσοκομο ζητησε του να σε παρει μαζι του οταν επισκεπτεται το μελισσοκομειο του Σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις σου και με την πρώτη ευκαιρία θα πάω να αγοράσω και το βιβλίο. Δυστυχώς όμως δεν έχω κανέναν γνωστό μελισσοκόμο οπότε όλες μου οι γνώσεις εως τώρα είναι καθαρά θεωρητικές. Πολύ χρήσιμα βέβαια έχω βρει και διάφορα βιντεάκια στο youtube οπότε έχω μια μερική εικόνα τι γίνεται. | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: "Εν Αρχή ην το Χάος" Δευ Νοε 07, 2011 4:11 pm | |
| Δες λιγο και το θεμα με τα σεμιναρια
Έχει επεξεργασθεί από τον/την MILIBEE στις Σαβ Δεκ 03, 2011 10:24 am, 1 φορά | |
|
| |
akos Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: "Εν Αρχή ην το Χάος" Δευ Νοε 07, 2011 6:51 pm | |
| - MILIBEE έγραψε:
- Δες λιγο kαι το θεμα με τα σεμιναρια
Περιμένω πως και πως μέχρι το Φεβρουάριο, μακάρι να μπορέσω να χωθώ μέσα γιατί απ οτι διαβάζω μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος και οι θέσεις λίγες. Βρίσκω βέβαια και άλλα σεμινάρια που γίνονται από μελισσοτρόφους αλλά δεν ξέρω κατα πόσο αξίζει το κόπο. Πάντως μια βοήθεια σίγουρα την χρειάζομαι γιατί οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές και έχω μπερδευτεί αρκετά. Όλο αυτό το διάστημα έψαχνα πληροφορίες για να ξεκινήσω έστω από την αγορά των κυψελών και έχασα τον μπούσουλα. Διαφορετικοί τύποι, διαφορετικές χρήσεις, με όροφο. χωρις ... Αχ Παναγιά μου πλατανιώτισσα τι θα κάνω? Εν αναμονή λοιπόν των σεμιναρίων. Μέχρι τότε και πάλι άντε και λίγο πρήξιμο σε σας. | |
|
| |
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| |
| |
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Εν Αρχη ην το χαος Τρι Νοε 08, 2011 7:50 am | |
| akos καλως μας ηρθες τον τιτλο <χαος> τον βρισκω λιγο υπερβολη γιατι σημερα βομβαρδιζομαστε με τοσες πληροφοριες ειτε απο το internet ειτε απο φιλους μελισσοκομους εμπειρους αλλα και λιγοτερο εμπειρους απο βιβλια που κατα την αποψη μου βοηθανε αρκετα αλλα και με σεμιναρια που πρεπει να παρακολουθησεις οποσδηποτε να εισαι σιγουρος -ρη οτι θα ωφεληθεις το αγχος σου βεβαια το καταλαβαινω γιατι απο εκει περασα κι εγω εξαλλου καθε αρχη και δυσκολη οτι και να επιλεξεις σου ευχομαι καλη αρχη και ολα θα πανε καλα | |
|
| |
akos Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: "Εν Αρχή ην το Χάος" Τρι Νοε 08, 2011 9:54 am | |
| - vaso9 έγραψε:
- akos καλως μας ηρθες
τον τιτλο <χαος> τον βρισκω λιγο υπερβολη γιατι σημερα βομβαρδιζομαστε με τοσες πληροφοριες ειτε απο το internet ειτε απο φιλους μελισσοκομους εμπειρους αλλα και λιγοτερο εμπειρους απο βιβλια που κατα την αποψη μου βοηθανε αρκετα αλλα και με σεμιναρια που πρεπει να παρακολουθησεις οποσδηποτε να εισαι σιγουρος -ρη οτι θα ωφεληθεις το αγχος σου βεβαια το καταλαβαινω γιατι απο εκει περασα κι εγω εξαλλου καθε αρχη και δυσκολη οτι και να επιλεξεις σου ευχομαι καλη αρχη και ολα θα πανε καλα Φίλη μου Βάσω καλώς σας βρήκα. Έβαλα την λέξη χάος γιαυτό ακριβώς το λόγο, οι πληροφορίες είναι πλέον τόσες πολλές που πλέον ο καθένας γράφει το μακρύ και το κοντό του και στο τέλος δεν ξέρεις τι είναι σωστό η λάθος. Ίσως, όπως είπα και στην παρουσίασή μου, θέλω από τη στιγμή που θα ξεκινήσω κάτι καινούργιο να προσπαθήσω να το κάνω όσο γίνεται πιο σωστά, να με κάνει να το ψάχνω πάρα πολύ αλλά πάντα σε θεωρητικό επίπεδο. Δυστυχώς σαν παιδί της σκ@ατομεγαλούπολης δεν μου έδωσε την ευκαιρία να έχω φίλους που να ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο οπότε για μένα είναι μια εντελώς καινούργια αρχή. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου Αργύρης ( για να σου λυθεί η απορία του, -ο ή -η ) | |
|
| |
akos Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: "Εν Αρχή ην το Χάος" Σαβ Δεκ 03, 2011 9:12 am | |
| Συνεχίζω εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα. Μετά την επίσκεψη μου στην έκθεση, η απορίες μου έχουν γίνει πολύ πιο μεγάλες όσο αναφορά το πρακτικό επίπεδο. Αναρωτιόμουνα λοιπόν άν υπάρχει κάποιος φίλος από το φόρουμ που να έχει μελίσσια προς Ερέτρια μεριά που θα βρίσκομαι τώρα το ΣΚ, να μου δείξει πέντε πραγματάκια στην πράξη μήπως και καταφέρω και βγάλω κάποια άκρη. | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
| Θέμα: Απ: "Εν Αρχή ην το Χάος" Σαβ Δεκ 03, 2011 10:35 am | |
| Αργυρη θα σου προτεινα να μην αγορασεις τιποτα , εκτος απο καποιο βιβλιο. Βαλε στοχο να μπεις στα σεμιναρια του ΙΓΕ (εγγραφες 1 φλεβαρη ,αλλα να εισαι εκει 6 πμ και να γραφτεις στην λιστα που εχουν πριν κανεις την εγγραφη). Αυτο στο ΣΚ αποκλειετε να βρεις μελισσοκομο για να σου δειξει ,μιας και ολοι θα ειναι στο ΣΕΦ για το φεστιβαλ μελιου. Οποτε αν δεν εχεις, να κανεις κατι σημερα και αυριο , ελα στο Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας. Εκει θα δεις τα παντα μαζεμενα . Προσοχη στις αγορες ,γιατι στην αρχη ολοι "χωνουμε"ασκοπα λεφτα. Βαλε στοχο ΙΓΕ και ξεκινα να πετας βελακια ,η Παναγία η μελισσόφιλη να σε βοηθησει | |
|
| |
akos Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: "Εν Αρχή ην το Χάος" Σαβ Δεκ 03, 2011 5:01 pm | |
| Αγαπητή μου milibee Τον πρώτο στόχο μου όπως περιέγραψα σε κάποιο άλλο post τον πέτυχα. Στην έκθεση ήμουν εχθές το βράδυ και έμεινα καταενθουσιασμένος. Βέβαια είχα σκοπό να αγοράσω κάποιο βιβλίο εάν έβρισκα, και η αλήθεια είναι ότι βρήκα αλλά δεν το αγόρασα. Μου την έδωσε που στα πλαίσια της έκθεσης δεν δώθηκε ούτε ένα ευρώ έκπτωση αποό τον εκδότη έτσι για τα μάτια του κόσμου. Οπότε θα προτειμησω να το αγοράσω Απο το συνοικιακό μου βιβλιοπωλείο για να κερδίσει και κανένας άλλος . Περιμένω πως και πως και τα σεμινάρια αλλά αργούν γμτ. Σήμερα πάντως ήταν ημέρα σχεδιασμού και παρατήρησης, και το αστείο έιναι ότι βρήκα 2-3 μελισσούλες στην αυλή του σπιτιού και χ@στικ@ απ΄ την χαρά μου. Προσπαθούσα να καταλάβω από που ερχόντουσαν μιας και δεν υπάρχουν κυψέλες κοντά μου. Πιστεύω ότι ειμαι σε καλό δρόμο | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
| Θέμα: Απ: "Εν Αρχή ην το Χάος" Κυρ Δεκ 04, 2011 9:55 am | |
| Ειδες τι μπορει να παθει κανεις απ την χαρα του? Οι μελισσουλες μπορει να ηρθαν απο χλμ μακρια ,η αυλη σου κατι χρησιμο θα εχει γι αυτες. Πολυ μακρια δεν ειναι τα σεμιναρια ,αν επενδυσεις μεσα σ αυτο το διαστημα σε Και μεχρι τα σεμιναρια ολο και θα φουντωνει το "μελισσοκολλημα". Μετα θα φτασεις σε σημειο να μιλας ολο για τις μελισσες ,καποιοι θα σε κοιτανε κουνωντας το κεφαλι και θα σκεφτονται..........παει την ψωνισε αυτος. Το επομενο βημα ειναι να ψαχνεις μελισσοβαρεμενους να μιλας ,μια και ..........μονο αυτοι θα σε καταλαβαινουν. Αυτος ειναι και ο σκοπος των συναντησεων που κανουμε ποτε ποτε. | |
|
| |
μελισσακιας Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 24
| |
| |
MILIBEE Honorary member
| Θέμα: Απ: "Εν Αρχή ην το Χάος" Τετ Δεκ 07, 2011 9:27 pm | |
| Αν ηταν κατι αλλο ...........θα σου ελεγα να το κοιταξεις τωρα , που εισαι ακομη νεος ,αλλα το "μελισσοκολλημα " δεν φευγει με τιποτα ,ουτε με αντιβιωση | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: "Εν Αρχή ην το Χάος" Πεμ Δεκ 08, 2011 7:49 pm | |
| - akos έγραψε:
- Αναρωτιόμουνα λοιπόν άν υπάρχει κάποιος φίλος από το φόρουμ που να έχει μελίσσια προς Ερέτρια μεριά που θα βρίσκομαι τώρα το ΣΚ, να μου δείξει πέντε πραγματάκια στην πράξη μήπως και καταφέρω και βγάλω κάποια άκρη.
εάν ξαναβρεθέίς ερέτρια μεριά, νομίζω ο πάτερ Γεώργιος είναι εκεί. τώρα αν βρεθείς κατα αίγινα μεριά, στείλε μήνυμα. λίγα τα μελίσσια μου για να δείς, αλλά συνήθως ο καιρός επιτρέπει να ανοιχτούν (τελευταία εβδομάδα 24-28 βαθμοί στις 11-12 το μεσημέρι. Μόνο χθές για λίγη ώρα μας τα χάλασε. Θα πάρεις μία γεύση αν θές. Γενικά όμως να φροντίσεις απο τώρα να έχεις ετοιμοπόλεμα πάντα μία μάσκα και γάντια, και καλό θα ήταν να ελέγξεις θέμα αλλεργίας στο δηλητήριο της μέλισσας. | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: "Εν Αρχή ην το Χάος" Παρ Ιαν 06, 2012 6:07 pm | |
| | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
| Θέμα: Απ: "Εν Αρχή ην το Χάος" Παρ Ιαν 06, 2012 6:12 pm | |
| Οποιος ρωταει μαθαινει Για δυοροφη κυψελη με σταθερο πατο θελεις 4 κλειστρα με τα αντιστοιχα γαντζακια τους . Οποτε σωσρη η ερωτηση | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: "Εν Αρχή ην το Χάος" Παρ Ιαν 06, 2012 8:07 pm | |
| - ethnic69 έγραψε:
- Να κάνω και γω μια χαζή ερωτησουλα ; Οι συνδετήρες για ένωση όροφο με όροφο η και για όροφο με καπάκι όποτε θα χρειαστούν 4 για κάθε κυψέλη;
αν έχεις σταθερούς πάτους 4 συνδέσμους 2 για εμβρυοθ'άλαμο με πάτωμα, και 2 πάτωμα ή εμβρυοθάλαμο με καπάκι Προσοχή στα σημεία γιατί πρέπει το καπάκι να συνδέεται ακριβώς και με τον εμβρυοθάλαμο και με το πάτωμα, όταν με το καλό θα ανεβάζεις πάτωμα στην κυψέλη. επίσης καλό είναι όλες οι κυψέλες και τα πατώματα και τα καπάκια να συνδέονται στο ίδιο ακριβώς σημείο, ώστε αν σε κάποια φάση ανακατευτούν, να μπορούν να δέσουν τα κλείστρα. Δηλαδή, αν τα καπάκια χρειαστεί να μπούν σε άλλη κυψέλη, ή τα πατώματα να αποθηκευτούν και να τοποθετούνται όπου χρειάζονται (πχ τριόροφες ) Τώρα αν έχεις αποσπώμενους πάτους θα χρειαστείς 2 παραπάνω συνδέσμους. | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: "Εν Αρχή ην το Χάος" Δευ Ιαν 09, 2012 5:45 pm | |
| | |
|
| |
| "Εν Αρχή ην το Χάος" | |
|