nikosf13 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 222
| Θέμα: Προπολη στη σιτα Τετ Αυγ 17, 2011 2:37 pm | |
| Παιδια εχω 4 μελισσια.Και τα 4 εχουν κλεισει με προπολη τις σιτες εξαερισμου.Τι να κανω?Ειναι φυσιολογικο να τις κλεινουν τετοια εποχη με αυτη την ζεστη? | |
|
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: Προπολη στη σιτα Τετ Αυγ 17, 2011 2:54 pm | |
| εγώ πάντως την παίρνω για να φτιάξω κηραλοιφή | |
|
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Προπολη στη σιτα Τετ Αυγ 17, 2011 4:43 pm | |
| - nikosf13 έγραψε:
- Παιδια εχω 4 μελισσια.Και τα 4 εχουν κλεισει με προπολη τις σιτες εξαερισμου.Τι να κανω?Ειναι φυσιολογικο να τις κλεινουν τετοια εποχη με αυτη την ζεστη?
απο ότι έχω διαβάσει, ναι είναι φυσιολογικό για να κάνουν ισοθερμία μέσα στην κυψέλη, και απο ότι κατάλαβα απο προσωπική πείρα (6 χοντρά τσιμπήματα) δεν ανοίγουμε τις κυψέλες μέσα στο μεσημέρι γιατι τους χαλάμε την ισορροπία της θερμοκρασίας που με πολύ κόπο καταφέρνουν. Κι ας είχα καλή πρόθεση .... τους έβαζα σιρόπι . και επειδή είμαι μάγκας μέχρι χθές βέβαια, γιατι σήμερα έχω πρησμένα χέρια, πήγα και χωρίς καπνιστήρι. Σκέψου να μην φόραγα και μάσκα | |
|
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: Προπολη στη σιτα Πεμ Αυγ 18, 2011 10:35 pm | |
| [quote="NINAS"] - nikosf13 έγραψε:
και επειδή είμαι μάγκας Μεσημέρι εεε χαχαχα εμ εγώ που είχα κι'όλας καπνιστήρι γλίτωσα ένα λιγότερο τσίμπημα απο εσένα . ¨Ημουν και εγώ μαγκάκι Θεωρώ πάντως οτι εφόσον το ίδιο το μελίσσι κάνει κατι έχει τον λόγο του .Το μόνο προσωπικά που κάνω ειναι να ελέγχω να μην είναι κατι "άσχημο-άρρωστο", αλλιώς το αφήνω στην ησυχία του... | |
|