| Δυοροφο μελισσι | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
nikosf13 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 222
| Θέμα: Δυοροφο μελισσι Κυρ Ιουλ 17, 2011 6:36 pm | |
| Σε ενα δυοροφο μελισσι στο οποιο ο πανω οροφος εχει μονο φυλλα κυρηθρας(αχτιστα) ειναι σωστο να κατεβασω αχτιστο πλαισιο στη γονοφωλια για χτισιμο ανεβαζοντας πανω πλαισιο με μελι ασφραγιστο? | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 326
| |
| |
nikosf13 Μέλος
| Θέμα: Απ: Δυοροφο μελισσι Δευ Ιουλ 18, 2011 2:47 am | |
| το εχω διαβασει ηδη αυτο το θεμα αλλα αναρωτιεμαι αν παιζει ρολο το αν τα πλαισια που θα ανεβασω πανω εχουν ασφραγιστο μελι?μηπως αν τα ανεβασω ασφραγιστα χαλασει το μελι? | |
|
| |
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Δυοροφο μελισσι Δευ Ιουλ 18, 2011 7:37 am | |
| το μελισσι σου κατα την αποψη μου δεν θεωρειτε δυοροφο Γιατι να κανεις ολα αυτα που λες και να μην αφαιρεσεις ολο το πατωμα με τις αχτιστες κεριθρες γιατι τωρα ειναι λιγο δυσκολο να χτισουν και δευτερον επαρκουν οι μελισσες να καλυψουν το δευτερο πατωμα ??? | |
|
| |
nikosf13 Μέλος
| Θέμα: Απ: Δυοροφο μελισσι Δευ Ιουλ 18, 2011 11:47 am | |
| vaso εχεις δικιο.Σωστα υπεθεσες.Το μελισσι δεν θεωρειται δυοροφο.Το αγορασα πριν 1 μηνα περιπου με πληθυσμο 7 πλαισια.Τωρα ειναι 10αρι.Οροφο του εβαλα (μαλλον λαθος κινηση σαν νεος) γιατι ολα τα πλαισια ειχαν πολυ μαυρες κυρηθρες κ ηθελα να τις ανανεωσω.Αλλα μαλλον τωρα ειναι αργα για κατι τετοιο. Ωστοσο το ερωτημα παραμενει για το αν θα υπηρχε προβλημα να ανεβασω ενα ασφραγιστο πλαισιο με μελι στον πανω οροφο στον οποιο δεν εχουν ανεβει οι μελισσες. Διαφορετικα,εστω οτι αφαιρω τον οροφο,μιας κ δεν εχει νοημα προς το παρον,θα ηταν σωστο να αφαιρεσω 1-2 πλαισια με ασφραγιστο μελι απο την γονοφωλια,να τα αποθηκευσω καπου και να τα ξαναδωσω καποια στιγμη αργοτερα? Ολες αυτες οι αποριες δημιουργουνται επειδη σε ολα τα πλαισια οι κυρηθρες ειναι καταμαυρες και θελω να τις αντικαταστησω. | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Δυοροφο μελισσι Δευ Ιουλ 18, 2011 12:16 pm | |
| προβλημα δεν εχεις. ταισε με σιροπι για να χτισουν και αργοτερα αλλαζεις τις μαυρες με τις νεες | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Δυοροφο μελισσι Δευ Ιουλ 18, 2011 2:06 pm | |
| μετα απο 7αήμερη απουσία, στην σημερινη επιθεώρηση τα μελισσάκιη δουλεύουν καλά κ σε μία κυψέλη έχτισαν πάνω στα πλαίσια κ μάλιστα σε ένα έχουν αποθηκε΄θσει κ μελι, το οποιο άφησα κια να δω τι θα κανουν. τα άλλα χτισίματα τα χάλασα. ο πληθυσμός ειναι πολύς τα πλαίαια έχουν κ γόνο κ μέλι ανοιχτό κ κλειστό. τι να κάνω ; γιατί θέλω κ μελάκι να γλυκάνω το χειλάκι μου σαν αρχάρια, αλλά να μην κάνω κ ζημια στα μελισσάκια μου. | |
|
| |
nikosf13 Μέλος
| Θέμα: Απ: Δυοροφο μελισσι Δευ Ιουλ 18, 2011 2:17 pm | |
| Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις.γιωτα για να χτιζουν πανω στα πλαισια φανταζομαι πως θες οροφο. | |
|
| |
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Δυοροφο μελισσι Δευ Ιουλ 18, 2011 2:31 pm | |
| Φιλε niKos13 να ανεβασεις ασφραγιστο μελι επανω δεν ειναι λαθος αρκει ο πλυθησμος να επαρκει για να το φροντισει μπορεις ακομα στη θεση του τελαρου με το μελι που θα ανεβασεις να βαλεις αχτιστο τελαρο να αφησεις στον πανω οροφοκαι 1-2 τελαρα αχτιστα και να ταισεις 1.1σιροπι μπας και χτισουν. Ασφραγιστο μελι δεν μπορεις να αποθηκευσεις γιατι θα ξινισει εκτος και αν ειναι ελατος | |
|
| |
nikosf13 Μέλος
| Θέμα: Απ: Δυοροφο μελισσι Δευ Ιουλ 18, 2011 3:54 pm | |
| Βασω ησουν πολυ κατατοπιστικη. Σε λιγες ωρες θα κανω αυτο που ειπες και θα ενημερωσω για τυχον προοδο στο μελλον.Ευχαριστω. | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Δυοροφο μελισσι Τρι Ιουλ 19, 2011 1:11 am | |
| Νίκο γειά, που είναι τα μελίσσια σου;;;; Εμείς εδώ στην Αίγινα σχεδόν τελειώσαμε με το θυμάρι και μάλλον δεν έχει τίποτα άλλο. Είμαι και εγώ καινούργια, τα έχω 2,5 μήνες και παρά τις περιπέτειες που είχαν πήγαν καλά. Αλλά βέβαια ούτε κουβέντα για πάτωμα. Στο ένα που ήταν το πιό δυνατό, δεν τόλμησα τελικά να βάλω πάτωμα μολονότι το ονειρευόμουν πολύ. Βέβαια με αποζημείωσαν με 3 τελάρα μέλι, το οποίο ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ το τρύγησα με πολύ πρακτικές διαδικασίες.............. Στίψιμο στο χερι, πασάλειμα όλη η κουζίνα μέχρι να βρώ τον τρόπο, στράγγισμα με σουρωτήρια και τρυπητά, και πολλά άλλα συγκινητικά περι πασαλήματος. Α!! ξέχασα, τα πόδια του τραπεζιού ψεκασμένα με σπρέυ για μυρμήγκια, τα βαζάκια μέσα σε πιάτο με νερό, και για 1 εβδομάδα με 35 βαθμούς τα πορτοπαράθυρα κλειστα για να μην μπαίνουν μύγες, σφήκες, μέλισσες μέσα. Αλλά έβγαλα θυμαρίσιο μέλι περίπου 2,5 λίτρα με το ωραιότερο άρωμα και γεύση που έχω δοκιμάσει ποτέ. Φύλαξα και σε ένα μπουκαλάκι δείγμα. Θα βάλω και ταμπελίτσα ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΜΕΛΙ, και ημερομηνία. Τώρα τις άφησα να ξεκουραστούν, με νεράκι, χωρίς έξτρα τροφή. Μην τεμπελιάζουν απο τώρα. Όχι όλα έτοιμα. | |
|
| |
takis72 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 58
| Θέμα: Απ: Δυοροφο μελισσι Τρι Ιουλ 19, 2011 9:34 am | |
| | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Δυοροφο μελισσι Τρι Ιουλ 19, 2011 11:12 am | |
| Ninas χαίρομαι για το πρώτο σου μελάκι κ εγώ ονειρεύομαι αυτή τη στιγμή. σε μια κυψέλη χτίζουν παντού στα πλαίσια ,στα τοιχώματα, στο καπάκι, να μην βάλω πάτωμα λες; | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Δυοροφο μελισσι Τρι Ιουλ 19, 2011 12:16 pm | |
| αφου σου λεει δεν χωραω | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
| |
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Δυοροφο μελισσι Τετ Ιουλ 20, 2011 9:01 am | |
| - giota έγραψε:
- ok μηνυμα ελήφθει. (κάπως αργά το κατάλαβα) κ αφού το λένε οκ
και όταν πάρεις το μελάκι σου, μην ξεχάσεις να τους αφήσεις και το μερίδιό τους για τον χειμώνα.... καλή επιτυχία . Να πω και μια απορία;;; ας μας απαντήσουν οι πιο έμπειροι λέμε χτίζουν παντού. Με τι είναι γεμάτα τα πλαίσια;;;; μήπως είναι αρκετά σε αναλογία με μέλι και πρέπει αντί να βάλει κάποιος πάτωμα να πάρει κάποια με μέλι και να βάλει άχτιστα. Η λογική μου μου λέει ότι ανάλογα τι ανθοφορία θα έχει απο εδώ και πέρα στην περιοχή μπορεί να γίνεται και αυτό. Εγώ δηλαδή, (ακολούθησα τις συμβουλές του ανθρώπου που με στηρίζει εδώ και είναι παλιός ντόπιος μελισσοκόμος) πήρα το μέλι, άφησα μέλι για απόθεμά της κυψέλης, δεν έβαλα άχτιστα, γιατί όπως μου είπε η μεγάλη ανθοφορία τελείωσε εδώ. Ας μας πουν και απο τις άλλες γειτονιές τι γίνεται..... | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
| |
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Δυοροφο μελισσι Πεμ Ιουλ 21, 2011 8:24 am | |
| - giota έγραψε:
- τα μελισσακια μου τα έχω σε περιοχη όπου τώρα άνθισαν τα γλυκάνισα, οι ηλίανθοι, αρκετά από τα μελισσοκομικά αγριολούλουδα, τώρα τελειώνει κ η φακελωτή (για χωράφια μιλάμε). νομίζω ότι αυξάνεται ο πληθυσμός, σήμερα έβαλα πάτωμα κ είδα να μαζεύουν πολύ γύρη. για να δούμε!!!!!!!!!!!! :
καλή δουλίτσα... Μάλλον έχεις δουλειά ακόμα. καλή επιτυχία σε σενα και τα μελισσάκια σου | |
|
| |
| Δυοροφο μελισσι | |
|