| Ο πρώτος αφεσμός για το 2011. | |
|
+5xrisfiss captain helias nopi ΣΠΥΡΕΤΟ 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ΣΠΥΡΕΤΟ Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 230
| Θέμα: Ο πρώτος αφεσμός για το 2011. Πεμ Μαρ 17, 2011 10:12 am | |
| Λοιπόν λοιπόν αγαπητοί φίλοι δεν ξέρω πως και ούτε γιατί αλλά μια ζωή σκοντάφτω σε μελίσσια , δεν υπάρχει χρονιά που να μη βρώ μελίσσι... μα θα είναι φωλιασμένο σε δέντρο , σε παλέτα , σε τοίχο , σε παράθυρο , σε πολύ πιθανά και απίθανα μέρη.Τα <<άγρια>> αυτά μελίσσια με καταπλήσουν , τρελαίνομαι να τα ξετρυπώνω , μετά τη στρατιωτική μου θητεία επέστρεψα στο σπίτι μου κουβαλόντας μαζί με τις βαλίτσες και 8 μελίσσια !Συνήθως οι αφεσμοί του μελισσοκομείου μου με χαροποιούν αλλά όχι όπως όταν βρώ ένα τυχαίο μελίσσι... Σήμερα κιόλας βρήκα το πρώτο φετινό μελισσάκι... Η ώρα 7:15 το πρωί στρίβοντας στην οδό Αγίου Κων/νου στο Μαρούσι και ενώ ήμουν σταματημένος αντίκρυσα το μελισσοτσαμπί να κρέμεται σε ένα κλαδί μιας νερατζιάς! Έχει γούστο, σκέφτηκα... πετάχθηκα από το αυτοκίνητο και πλησίασα...δεν με γελούσαν τα μάτια μου! Ένα μικρό σμήνος δευτεροπούλι ή μάλλον χαζοπούλι κρεμόταν ήσυχο και νυσταγμένο από την διανυκτέρευση... Χωρίς δεύτερη σκέψη το έβαλα σε ένα χαρτοκούτι που μου έδωσε ο παρακείμενος περιπτεράς (να είναι καλά ο άνθρωπος!) και σφεροπετάδην έφτασα στο μελισσοκομείο μου στον Υμηττό. Έστησα ένα 5κυψελίδιο και μπροστά του έστρωσα δύο φύλλα εφημερίδας (τηε Καθημερινής για την ακρίβεια που δουλεύω στις συνενώσεις) άδειασα το σμήνος από το κουτί και διέκρινα την βασίλισσα καθώς το χαζοπούλι έμπαινε στο νέο του σπίτι... Κρίμα που δεν είχα φωτογραφική δυστυχώς τέτοιες εικόνες δεν περιγράφονται εύκολα. Καλή επιτυχία να έχουμε στις μελισσο-συλλήψεις | |
|
| |
nopi Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 81
| Θέμα: οπρωτος αφεσμος για το 2011 Πεμ Μαρ 17, 2011 11:02 am | |
| καλημερα ΣΠΥΡΕΤΟ, καλως δεχτηκες το νεο σου μελισσι και καλα μελια! μπορεις ομως να μου πεις γιατι απλωσες εφημεριδα? | |
|
| |
helias Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 214
| Θέμα: Απ: Ο πρώτος αφεσμός για το 2011. Πεμ Μαρ 17, 2011 11:31 am | |
| Καλώς τα δέχτηκες!!! Θα το εντάξεις αμέσως στο μελισοκομείο σου ή θα το κρατήσεις για λίγο καιρό πιο μακρυά; Δεν ξέρεις από πού προέρχεται και τί αρρώστιες κουβαλά μαζί του! | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| |
| |
xrisfiss Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 29
| Θέμα: Απ: Ο πρώτος αφεσμός για το 2011. Πεμ Μαρ 17, 2011 1:15 pm | |
| Αυτό θα πει μάτι μελισσοκόμου.........εγώ και να πέρναγα από κάτω το πιο πιθανό θα ήταν να μην τα δω...... | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Ο πρώτος αφεσμός για το 2011. Πεμ Μαρ 17, 2011 9:11 pm | |
| Για το οτι οι μελισσοκομοι στις εξοχες κοιτανε γυρω γυρω ειναι γνωστο. Αλλα οτι μεσα σε πολη οδηγωντας θα τσακωνουν μελισσια............ Καλα που ηταν σε νερατζια και αρα καπως χαμηλα , αλλιως μαλλον ο ΣΠΥΡΕΤΟ θα ανεβαινε στον ουρανο του αυτοκινητου Καλη αρχη Σπυρο στο φετινο "μαζεμα" , ευχομαι να μαζεψεις πολλα πολλα μελισσακια ακομη | |
|
| |
beespyros Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 294
| Θέμα: Απ: Ο πρώτος αφεσμός για το 2011. Πεμ Μαρ 17, 2011 9:27 pm | |
| Απο το αλσος Συγγρου θα ηταν, μου αναψες φωτιες γιατι και εγω χαλασα κατι βασιλοκελια τις προαλες, αληθεια αν κανουν μια φορα θα κανουν συνεχεια; μεχρι τον Ιουνιο πχ; | |
|
| |
nopi Μέλος
| Θέμα: ο πρωτος αφεσμος για το 2011 Παρ Μαρ 18, 2011 11:35 am | |
| καλημερα, μια που δεν πηρα απαντηση ΣΠΥΡΕΤΟ υποθετω οτι εστρωσες το κοκκινο χαλακι στις μελισσσουλες σου με την εφημεριδα??? | |
|
| |
ΣΠΥΡΕΤΟ Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 230
| Θέμα: Απ: Ο πρώτος αφεσμός για το 2011. Παρ Μαρ 18, 2011 11:48 am | |
| Σας ευχαριστώ παιδιά μάλλον φέτος θα έχουμε πολλές σμηνουργιες νομίζω πως ο καιρός θα είναι ζεστός απο δω και πέρα... nopi :την εφημερίδα την έστρωσα και τίναξα το μελίσσι από το κουτί ώστε να εντοπίσω την βασίλισσα και μετά λειτούργησε και ως <<ράμπα>> για να μπεί στην κυψέλη. beespyros :δεν ξέρω αν είναι από εκεί η από κάπου γύρω , πιθανόν να υπάρχουν <<καμουφλαρισμένα >> μελίσσια σε κάτι φραγμένα οικόπεδα κοντά στον πύργο του ΟΤΕ (!...λές MILIBEE : και στου βοδιού το κέρατο να κρυφτεί...θα το ξετρυπώσω! xrisfiss : μάλλον καθαρή τύχη είναι... captain : απίθανη συνάντηση! helias : το έβαλα στο <<πειραματικό>> μελισσοκομείο μήπως χρειαστεί καμία πάσα γόνου κλπ. άν δείξει καλή διαγωγή θα προβιβασθεί! | |
|
| |
nopi Μέλος
| Θέμα: ο πρωτος αφεσμος για το 2011 Παρ Μαρ 18, 2011 12:37 pm | |
| ευχαριστω | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| |
| |
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: Ο πρώτος αφεσμός για το 2011. Παρ Μαρ 18, 2011 11:30 pm | |
| Τι είπες τώρα??? Σε νερανζιά??? Μια χαρα θα τα πάει.. Πήγαινέ τα και στα μέρη σου και θα δείς προκοπή. Αισθάνομαι οτι αρχίζει η αποκέντρωση | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Ο πρώτος αφεσμός για το 2011. Σαβ Μαρ 19, 2011 7:58 am | |
| Αυτο δεν ειναι ματι Σπυρο , ειναι μελισσοgps | |
|
| |
| Ο πρώτος αφεσμός για το 2011. | |
|