Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Μοιραστείτε
 

 Μασουράκια Χίου με μαστίχα και μέλι

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ayla
Honorary member
Honorary member
ayla

Αριθμός μηνυμάτων : 648

Μασουράκια Χίου με μαστίχα και μέλι Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Μασουράκια Χίου με μαστίχα και μέλι   Μασουράκια Χίου με μαστίχα και μέλι Icon_minitimeΠαρ Δεκ 24, 2010 12:54 pm

Μασουράκια Χίου με μαστίχα

Υλικά:
για 24 μασουράκια

12 φύλλα κρούστας
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι γαλέτα
1 κουταλιά γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά γλυκού κοπανισμένη μαστίχα
λίγο βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι:
1 1/2 φλιτζάνι μέλι
2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι γλυκόζη
1 κουταλιά γλυκού κοπανισμένη μαστίχα
2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός της μαστίχας και του λικέρ στην κατσαρόλα και βράστε τα για 7 - 8 λεπτά. Ρίξτε την κοπανισμένη μαστίχα και το λικέρ μαστίχας και ανακατέψτε. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε για να σιροπιάσετε τα μασουράκια.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε την αμυγδαλόψιχα, την καρυδόψιχα, τη γαλέτα, την κανέλα και τη μαστίχα. Αλείψτε ένα φύλλο με βούτυρο, διπλώστε το στη μέση και αλείψτε το με βούτυρο. Βάλτε 3 κουταλιές από τη γέμιση απλώνοντας τις σε όλη την επιφάνεια και τυλίξτε το σφιχτό ρολό. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά. Κόψτε τα ρολά στη μέση και βάλτε τα μασουράκια με τη σειρά σε ένα βουτυρωμένο ταψί, αλείψτε τα με λίγο βούτυρο και ψήστε τα στους 180 C για 35 - 40 λεπτά.

Μόλις ψηθούν, περιχύστε τα με το σιρόπι και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!!!

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Μασουράκια Χίου με μαστίχα και μέλι
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Ειδικά θέματα :: Περί ορέξεως...-
Μετάβαση σε: