Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

 

 Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων

Πήγαινε κάτω 
4 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis


Αριθμός μηνυμάτων : 673

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΣαβ Αυγ 26, 2017 12:59 pm

Καλημέρα,
Μέτρησα το μέλι μου με το καινούργιο διαθλασίμετρο που πήρα και βρήκα Υγρασία 15,8% και σάκχαρα 83%...
Πώς το βλέπετε;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis


Αριθμός μηνυμάτων : 673

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΤρι Αυγ 29, 2017 7:01 pm

Σιγή ιχθύος τόσες μέρες... Περιμένω απόψεις για τα ζάχαρα... Είναι θυμάρι; Γιατί εκεί τα είχα. skeftome
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis


Αριθμός μηνυμάτων : 1942

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΤρι Αυγ 29, 2017 8:22 pm

Βασίλη το έχεις καλιμπράρει?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
koske
BeeForce
BeeForce
koske


Αριθμός μηνυμάτων : 308

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΠεμ Αυγ 31, 2017 10:39 am

Χωρις να ειμαι ειδικος δεν μπορουν απο τα σακχαρα και την υγρασια να σου προσδιορισουν τι μελι ειναι.Παντως το διαθλασιμετρο το χρησιμοποιουμε για να ειμαστε σιγουροι στον τρυγο η υγρασια σου ειναι μια χαρα
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
queen master
Μέλος
Μέλος
queen master


Αριθμός μηνυμάτων : 205

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΠαρ Σεπ 01, 2017 2:30 pm

Καλησπερα. Απο υγρασια εισαι super μεχρει 17% εισαι στο οριο. 15,8% ειναι τελειο. Οσο για τα σακχαρα δεν ξερω ουτε και εγω να σου πω. Δεν το ειχα ακουσει ξανα τα διαθλασιμετρα καλιμπραρονται? Προτη φωρα το ακουω. Η ειναι σε ορισμενα διαθλασιμετρα αυτο?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis


Αριθμός μηνυμάτων : 1942

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΠαρ Σεπ 01, 2017 10:32 pm

Εδώ για το καλιμπράρισμα:

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis


Αριθμός μηνυμάτων : 673

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΤετ Σεπ 06, 2017 7:54 pm

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Πριν το χρησιμοποιήσω το καλιμπράρισα με το λαδάκι που είχε η συσκευασία. Ο koske μάλλον έχει δίκιο, με τα ζάχαρα δεν υπάρχει τρόπος να δεις τί μέλι είναι... μόνο αν προέρχεται από μελίτωμα ή νέκταρ...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis


Αριθμός μηνυμάτων : 1942

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΤετ Σεπ 06, 2017 8:11 pm

vassilis έγραψε:
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Πριν το χρησιμοποιήσω το καλιμπράρισα με το λαδάκι που είχε η συσκευασία. Ο koske μάλλον έχει δίκιο, με τα ζάχαρα δεν υπάρχει τρόπος να δεις τί μέλι είναι... μόνο αν προέρχεται από μελίτωμα ή νέκταρ...

Ο μόνος τρόπος για να ξέρεις τη βοτανική προέλευση του μελιού σου και σε τι ποσοστό είναι ο γυρεόκοκκος (καθαρότητα από τις προσμίξεις και άλλων παράλληλων ή όχι ανθοφοριών) είναι η γυρεοσκοπική ανάλυση.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis


Αριθμός μηνυμάτων : 673

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΤετ Σεπ 06, 2017 10:56 pm

monarchis έγραψε:
vassilis έγραψε:
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Πριν το χρησιμοποιήσω το καλιμπράρισα με το λαδάκι που είχε η συσκευασία. Ο koske μάλλον έχει δίκιο, με τα ζάχαρα δεν υπάρχει τρόπος να δεις τί μέλι είναι... μόνο αν προέρχεται από μελίτωμα ή νέκταρ...

Ο μόνος τρόπος για να ξέρεις τη βοτανική προέλευση του μελιού σου και σε τι ποσοστό είναι ο γυρεόκοκκος (καθαρότητα από τις προσμίξεις και άλλων παράλληλων ή όχι ανθοφοριών) είναι η γυρεοσκοπική ανάλυση.

Τελικά έτσι είναι.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Μετρηση HMF σε βανιλια κατασκευης μας
» Παγίδες υγρασίας στην κυψέλη

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Τι νέα από τα μελίσσια σας;-
Μετάβαση σε: