Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

 

 Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

Αριθμός μηνυμάτων : 673

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΣαβ Αυγ 26, 2017 12:59 pm

Καλημέρα,
Μέτρησα το μέλι μου με το καινούργιο διαθλασίμετρο που πήρα και βρήκα Υγρασία 15,8% και σάκχαρα 83%...
Πώς το βλέπετε;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

Αριθμός μηνυμάτων : 673

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΤρι Αυγ 29, 2017 7:01 pm

Σιγή ιχθύος τόσες μέρες... Περιμένω απόψεις για τα ζάχαρα... Είναι θυμάρι; Γιατί εκεί τα είχα. skeftome
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

Αριθμός μηνυμάτων : 1942

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΤρι Αυγ 29, 2017 8:22 pm

Βασίλη το έχεις καλιμπράρει?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
koske
BeeForce
BeeForce
koske

Αριθμός μηνυμάτων : 308

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΠεμ Αυγ 31, 2017 10:39 am

Χωρις να ειμαι ειδικος δεν μπορουν απο τα σακχαρα και την υγρασια να σου προσδιορισουν τι μελι ειναι.Παντως το διαθλασιμετρο το χρησιμοποιουμε για να ειμαστε σιγουροι στον τρυγο η υγρασια σου ειναι μια χαρα
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
queen master
Μέλος
Μέλος
queen master

Αριθμός μηνυμάτων : 205

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΠαρ Σεπ 01, 2017 2:30 pm

Καλησπερα. Απο υγρασια εισαι super μεχρει 17% εισαι στο οριο. 15,8% ειναι τελειο. Οσο για τα σακχαρα δεν ξερω ουτε και εγω να σου πω. Δεν το ειχα ακουσει ξανα τα διαθλασιμετρα καλιμπραρονται? Προτη φωρα το ακουω. Η ειναι σε ορισμενα διαθλασιμετρα αυτο?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

Αριθμός μηνυμάτων : 1942

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΠαρ Σεπ 01, 2017 10:32 pm

Εδώ για το καλιμπράρισμα:

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

Αριθμός μηνυμάτων : 673

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΤετ Σεπ 06, 2017 7:54 pm

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Πριν το χρησιμοποιήσω το καλιμπράρισα με το λαδάκι που είχε η συσκευασία. Ο koske μάλλον έχει δίκιο, με τα ζάχαρα δεν υπάρχει τρόπος να δεις τί μέλι είναι... μόνο αν προέρχεται από μελίτωμα ή νέκταρ...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

Αριθμός μηνυμάτων : 1942

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΤετ Σεπ 06, 2017 8:11 pm

vassilis έγραψε:
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Πριν το χρησιμοποιήσω το καλιμπράρισα με το λαδάκι που είχε η συσκευασία. Ο koske μάλλον έχει δίκιο, με τα ζάχαρα δεν υπάρχει τρόπος να δεις τί μέλι είναι... μόνο αν προέρχεται από μελίτωμα ή νέκταρ...

Ο μόνος τρόπος για να ξέρεις τη βοτανική προέλευση του μελιού σου και σε τι ποσοστό είναι ο γυρεόκοκκος (καθαρότητα από τις προσμίξεις και άλλων παράλληλων ή όχι ανθοφοριών) είναι η γυρεοσκοπική ανάλυση.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

Αριθμός μηνυμάτων : 673

Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων   Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων Icon_minitimeΤετ Σεπ 06, 2017 10:56 pm

monarchis έγραψε:
vassilis έγραψε:
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Πριν το χρησιμοποιήσω το καλιμπράρισα με το λαδάκι που είχε η συσκευασία. Ο koske μάλλον έχει δίκιο, με τα ζάχαρα δεν υπάρχει τρόπος να δεις τί μέλι είναι... μόνο αν προέρχεται από μελίτωμα ή νέκταρ...

Ο μόνος τρόπος για να ξέρεις τη βοτανική προέλευση του μελιού σου και σε τι ποσοστό είναι ο γυρεόκοκκος (καθαρότητα από τις προσμίξεις και άλλων παράλληλων ή όχι ανθοφοριών) είναι η γυρεοσκοπική ανάλυση.

Τελικά έτσι είναι.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Μέτρηση Υγρασίας Σακχάρων
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Τι νέα από τα μελίσσια σας;-
Μετάβαση σε: