Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Μοιραστείτε
 

 Πευκόμελο 2016

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

Αριθμός μηνυμάτων : 653

Πευκόμελο 2016 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Πευκόμελο 2016   Πευκόμελο 2016 Icon_minitimeΔευ Νοε 21, 2016 8:22 pm

Καλησπέρα,
Η πρώτη παρτίδα πευκόμελου μου βγήκε χωρίς διαύγεια...

Πευκόμελο 2016 2rmmrdi

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα λέτε;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

Αριθμός μηνυμάτων : 831

Πευκόμελο 2016 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πευκόμελο 2016   Πευκόμελο 2016 Icon_minitimeΔευ Νοε 21, 2016 9:16 pm

Μερικες φορες τυχαινει, εμενα δεν μου εχει τυχει και σιγουρα δεν υπαρχει προβλημα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
thoma.sbees
Μέλος
Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 298

Πευκόμελο 2016 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πευκόμελο 2016   Πευκόμελο 2016 Icon_minitimeΔευ Νοε 21, 2016 11:28 pm

Δεν ξέρω πόσο καιρό έχις που το έβγαλες αλλά το πευκόμελο μία θολούρα την έχει
αλλά λόγω χαμηλών θερμοκρασιών λίγη βοήθεια με θέρμανση ίσως το έκανε πιο γιαυγές
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

Αριθμός μηνυμάτων : 653

Πευκόμελο 2016 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πευκόμελο 2016   Πευκόμελο 2016 Icon_minitimeΤρι Νοε 22, 2016 12:27 am

Φρέσκο... πριν μερικές μέρες έκανα τρύγο. Από γεύση απίθανο. Είναι πρώτη φορά που βγάζω πευκόμελο και γι αυτό ρωτώ...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
olomelia
BeeForce
BeeForce
olomelia

Αριθμός μηνυμάτων : 544

Πευκόμελο 2016 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πευκόμελο 2016   Πευκόμελο 2016 Icon_minitimeΤρι Νοε 22, 2016 1:14 am

είναι θολό από τη φύση του... don't worry!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
koske
BeeForce
BeeForce
koske

Αριθμός μηνυμάτων : 308

Πευκόμελο 2016 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πευκόμελο 2016   Πευκόμελο 2016 Icon_minitimeΤρι Νοε 22, 2016 6:23 pm

οσο πιο καινουργιες κεριθρες χρησιμοποιουμε στο μελιτοθαλαμο τοσο πιο διαυγες θα ειναι το μελι οπως επισης αν η νομη ειναι καλη και εχουμε δυνατα μελισσια με γρηγορο ρυθμο συλλογης το μελι ειναι πιο ανοιχτοχρωμο
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
thoma.sbees
Μέλος
Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 298

Πευκόμελο 2016 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πευκόμελο 2016   Πευκόμελο 2016 Icon_minitimeΤρι Νοε 22, 2016 8:20 pm

στο πεύκο θέλουν όσο πιο σκούρες κηρήθρες γίνεται
τις άσπρες για να τις πιάσουν πρέπει να γεμίσουν οι άλλες και δεν τις γεμίζουν καλά
έχουν και τα μελίσσια τις ιδιοτροπίες τους
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
silahim
Μέλος
Μέλος
silahim

Αριθμός μηνυμάτων : 217

Πευκόμελο 2016 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πευκόμελο 2016   Πευκόμελο 2016 Icon_minitimeΤρι Νοε 22, 2016 8:27 pm

Έχω την εντύπωση ότι του φίλου δεν είναι μόνο από πεύκο.
Πρέπει να έχει και από άλλη συλλογή. Πχ σουσούρα ή έλατο.
Από τη μικρή εμπειρία που έχω στα πεύκα της Ευβοίας, ποτέ δεν μας
έδωσε τέτοιο αποτέλεσμα.
Πριν πάνε στα πευκα που ήταν;; Είχαν τρυγηθεί;;
Όπως είπα όμως, έχω μικρή εμπειρία. Οπότε κατανοήστε τυχών λάθος μου.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

Αριθμός μηνυμάτων : 831

Πευκόμελο 2016 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πευκόμελο 2016   Πευκόμελο 2016 Icon_minitimeΤρι Νοε 22, 2016 11:25 pm

thoma.sbees έγραψε:
στο πεύκο θέλουν όσο πιο σκούρες κηρήθρες γίνεται
τις άσπρες για να τις πιάσουν πρέπει να γεμίσουν οι άλλες και δεν τις γεμίζουν καλά
έχουν και τα μελίσσια τις ιδιοτροπίες τους

Αμα ειναι δυνατα μια χαρα τις γεμιζουν. Παντως αυτο που προτιμουν τις μαυρες ειναι αρκετα παραξενο.


Ασχετο με την διαυγεια του μελιου, αλλα τα μελια τα οποια ειναι σε συνδιασμο με αλλα π.χ πευκο-σουσουρα παρουσιαζουν παρα πολυ αφρο η ειναι ιδεα μου?

Το αφησα στα βαρελια για 17 ημερες και το καθαριζα επιμονα καθε ημερα. Την επομενη ημερα εβγαζε στην επιφανεια του βαρελιου παλι μια πολυ λεπτη στρωση αφρου. Τελικα το συσκευασα και ολα τα βαζακια εχουν απο λιγο αφρο. Σταματησα να ασχολουμε με τον αφρο πλεον, τον θεωρω δεδομενο απο ενα σημειο και μετα λολ .
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
silahim
Μέλος
Μέλος
silahim

Αριθμός μηνυμάτων : 217

Πευκόμελο 2016 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πευκόμελο 2016   Πευκόμελο 2016 Icon_minitimeΤετ Νοε 23, 2016 3:25 pm

Από την μικρή εμπειρία που έχω, είδα ότι το πευκόμελο ναι, έχει
περισσότερο αφρό από το θυμάρι. Αλλά μόνο από αυτά τα δύο
έχω γνώμη.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
thoma.sbees
Μέλος
Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 298

Πευκόμελο 2016 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πευκόμελο 2016   Πευκόμελο 2016 Icon_minitimeΤετ Νοε 23, 2016 8:21 pm

Τα πευκοδάση στην Ε'υβοια έχουν σουσούρα και αρκουδόβατο
Φέτος δεν δούλεψε η σουσούρα αλλά πάρα πολύ δούλεψε ο αρκουδόβατος

Όντως το πευκόμελο αφρίζει πιο πολύ από όλα τα είδη
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
silahim
Μέλος
Μέλος
silahim

Αριθμός μηνυμάτων : 217

Πευκόμελο 2016 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πευκόμελο 2016   Πευκόμελο 2016 Icon_minitimeΤετ Νοε 23, 2016 8:39 pm

Συμφωνώ και εγώ μαζί σου και συμπληρώνω ότι στην Ανατολική πλευρά της
Ευβοιας στο Βόρειο κομμάτι, που έχω γνώση, ο αρκουδόβατος έδινε από τα
μέσα Αυγούστου!! Το είδα με τα μάτια μου.
όσοι συνάδελφοι τα είχαν εκεί και δεν τα πήγαν στα πεύκα πρέπει να τους
αντάμειψε καλά φέτος! Δασόμελο φούλ!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

Αριθμός μηνυμάτων : 653

Πευκόμελο 2016 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πευκόμελο 2016   Πευκόμελο 2016 Icon_minitimeΤετ Νοε 23, 2016 10:17 pm

Τα μελίσσια ήταν Εύβοια σε πεύκα και φυσικά είχε σουσούρα. Τελικά είναι πολύ καλό όπως μου είπαν κι από το Πανεπιστήμιο που έστειλα δείγμα και όπως είπε κι ο Matteus από αφρό άλλο τίποτα.
Είχα βάλει περσινές κηρήθρες (σκούρες), όπως μούπαν για το πευκόμελο.
Μαθαίνω... και από γεύση καλά πάμε!
Efharisto
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Πευκόμελο 2016
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Παραλαβη Πινακιδων Κυκλοφοριας
» καταθεση πινακιδων
» Βουλγαρία- Ρουμανία 2016
» 2016 Το ταξιδι μας στην Αυστρια ....
» Τέλη κυκλοφορίας 2016

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Μελισσοκομικά προϊόντα-
Μετάβαση σε: