Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Μοιραστείτε
 

 γλυκοζη και ισογλυκοζη

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
queen master
Μέλος
Μέλος
queen master

Αριθμός μηνυμάτων : 205

γλυκοζη και ισογλυκοζη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: γλυκοζη και ισογλυκοζη   γλυκοζη και ισογλυκοζη Icon_minitimeΤετ Οκτ 19, 2016 9:22 pm

Καλησπερα σε ολους κατι το οπιο με βασανιζει και δεν ξερω τι διαφορα εχει η απλη γλυκοζη με την ισογλυκοζη? Θελω ξα κανω δικες μου βανιλιες και δεν ξερω τι απο τα 2 κανει να βαλο μεσα στα ζυμαρια. Επισεις εχω δει και κατι συνταγες που λενε και για ξινο που βαζουν μεσα. Τι ειναι πιο σωστο και πιο καταλιλο κατα την γνωμη σας?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

Αριθμός μηνυμάτων : 1932

γλυκοζη και ισογλυκοζη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: γλυκοζη και ισογλυκοζη   γλυκοζη και ισογλυκοζη Icon_minitimeΤετ Οκτ 19, 2016 9:35 pm

Έχεις τα κατάλληλα μηχανήματα για να φτιάξεις τις δικές σου βανίλιες; Χρειάζονται συγκεκριμένες θερμοκρασίες θέρμανσης και απότομης ψύξης. Μήπως εννοείς ζαχαροζύμαρο;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
queen master
Μέλος
Μέλος
queen master

Αριθμός μηνυμάτων : 205

γλυκοζη και ισογλυκοζη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: γλυκοζη και ισογλυκοζη   γλυκοζη και ισογλυκοζη Icon_minitimeΤετ Οκτ 19, 2016 10:22 pm

Για βανιλιες λεω αδελφε οχι ζαχαροζυμαρο. Ειχα κανει ξανα 5 σακουλακια δοκιμαστικα με ξυνο χωρις γλυκοζη γιατι δεν ξερω πια κανει να χρισιμοπιοισω. Οσο για μηχανηματα δεν εχω βανιλερα. Μετρουσα θερμοκρασια και αν εφτανε τους 117 εβαζα την κατσαρολα σε μια λεκανη με παγο και κρυονε πολυ γρηγορα. Απλα δοκιμαστικα κανω για να μαθο να κανο βανιλια.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
kir
BeeForce
BeeForce
kir

Αριθμός μηνυμάτων : 601

γλυκοζη και ισογλυκοζη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: γλυκοζη και ισογλυκοζη   γλυκοζη και ισογλυκοζη Icon_minitimeΠεμ Οκτ 20, 2016 11:00 am

queen η διαφορά τους είναι ότι η ισογλυκόζη παράγετε από το καλαμπόκι και περιέχει και φρουκτόζη, αν και αρχικά φάνηκε επανάσταση για την μελισσοκομία, στην συνέχεια όμως στον Καναδά ξεκίνησε επίθεση κατά της ισογλυκόζης, όταν προέκυψαν απώλειες ολικής καταστροφής στο ξεχειμώνιασμα πολλών μελισσοκομείων που τροφοδοτούνταν με ισογλυκόζη, (πιθανότατα επειδή είχαν υπερθερμανθεί αυξάνοντας την τοξική ουσία υδροξυμεθυλοφουρφουράλη (HMF). Το ζαχαρούχο διάλυμα που υπερθερμένεται, είναι τοξικό για τις μέλισσες.
Καλό είναι αν φτιάχνεις βανίλια να κάνεις μια μέτρηση για HMF για να έχεις μια εικόνα τι είναι αυτό που παράγεις γιατί αν έχει υψηλό HMF η ζημιά δεν φαίνεται άμεσα!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
queen master
Μέλος
Μέλος
queen master

Αριθμός μηνυμάτων : 205

γλυκοζη και ισογλυκοζη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: γλυκοζη και ισογλυκοζη   γλυκοζη και ισογλυκοζη Icon_minitimeΠεμ Οκτ 20, 2016 1:03 pm

Απλα θελω να ξερω πια ειναι καταλιλοτερη η γλυκοζη η απλη η ισογλυκοζη και τι ρολο πεζει στο ζυμαρι. Αν και το μυαλο μου παει στο να μην κρησταλονη η βανιλια αλλα δεν ειμαι σιγουρος και για αυτο ρωταω εσας που ξερετε καλυτερα απο εμενα που εχω ασχολιθει μονο 2 χρονια με την μελισσοκομια.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
nikos37
Μέλος
Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 280

γλυκοζη και ισογλυκοζη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: γλυκοζη και ισογλυκοζη   γλυκοζη και ισογλυκοζη Icon_minitimeΠεμ Οκτ 20, 2016 1:51 pm

απο οτι ξερω η βανιλια παραγεται απο κρυσταλικη ζαχαρη και νερο.Την ισογλυκοζη ή τη γλυκοζη τι θα την κανεις?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
kir
BeeForce
BeeForce
kir

Αριθμός μηνυμάτων : 601

γλυκοζη και ισογλυκοζη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: γλυκοζη και ισογλυκοζη   γλυκοζη και ισογλυκοζη Icon_minitimeΠεμ Οκτ 20, 2016 2:06 pm

Στα ζαχαροζύμαρα η ισογλυκόζη ή γλυκόζη μπαίνει για να μην πετρώνουν (αντίστοιχα μπαίνει και το μέλι)
Με απλά λόγια η ισογλυκόζη περιέχει γλυκόζη και φρουκτόζη (όπως και το μέλι) για αυτό αρχικά θεωρήθηκε η ιδανική τροφή, το θέμα είναι τι επεξεργασία έχει υποστεί για την παραγωγή της και τι πρόσθετα περιέχει , γενικά πάνω στο θέμα οι απόψεις διίστανται !
Μια καλή λύση (Εφόσον είσαι σίγουρη ότι τα μελίσσια σου είναι απόλυτα υγιεί) είναι να κρατάς τα ζαχαρόμελα που συνήθως τρυγάς σε περιόδους που έχει προηγηθεί ανάπτυξη και ετοιμάζεσαι να πας σε νομή και να τα χρησιμοποιείς για της τροφές σου, έτσι και καλύτερη ποιότητα θα έχεις στο μέλι σου και τα κορίτσια σου θα είναι πιο ευχαριστημένα!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

Αριθμός μηνυμάτων : 831

γλυκοζη και ισογλυκοζη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: γλυκοζη και ισογλυκοζη   γλυκοζη και ισογλυκοζη Icon_minitimeΠεμ Οκτ 20, 2016 5:12 pm

kir έγραψε:
Μια καλή λύση (Εφόσον είσαι σίγουρη ότι τα μελίσσια σου είναι απόλυτα υγιεί) είναι να κρατάς τα ζαχαρόμελα που συνήθως τρυγάς σε περιόδους που έχει προηγηθεί ανάπτυξη και ετοιμάζεσαι να πας σε νομή και να τα χρησιμοποιείς για της τροφές σου, έτσι και καλύτερη ποιότητα θα έχεις στο μέλι σου και τα κορίτσια σου θα είναι πιο ευχαριστημένα!


Σωστος ο κιρ sostos
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
queen master
Μέλος
Μέλος
queen master

Αριθμός μηνυμάτων : 205

γλυκοζη και ισογλυκοζη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: γλυκοζη και ισογλυκοζη   γλυκοζη και ισογλυκοζη Icon_minitimeΠεμ Οκτ 20, 2016 9:29 pm

Σε περιπτοση που δεν μπωρο να κανω αυτο που λες λογο οτι εδω στης κυκλαδες η κυρια ανθοφορια ειναι το θυμαρι με την απλη γλυκοζη αν χρισιμπιοισω θα εχω προβλημα?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
nikos37
Μέλος
Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 280

γλυκοζη και ισογλυκοζη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: γλυκοζη και ισογλυκοζη   γλυκοζη και ισογλυκοζη Icon_minitimeΠεμ Οκτ 20, 2016 10:23 pm

Να ξαναρωτησω. Γιατί δεν βάζεις απλή κρυσταλλική ζάχαρη? Εφόσον μιλάμε για βανίλια και όχι ζαχαροζυμαρο, όπως τόνισες παραπάνω?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DIMILIOD
Μέλος
Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 234

γλυκοζη και ισογλυκοζη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: γλυκοζη και ισογλυκοζη   γλυκοζη και ισογλυκοζη Icon_minitimeΠαρ Οκτ 21, 2016 8:15 am

καλημερα,kir,εγω μπερδευτικα,τελικα η ισογλυκοζη και η γλυκοζη ειναι το ιδιο πραγμα?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
queen master
Μέλος
Μέλος
queen master

Αριθμός μηνυμάτων : 205

γλυκοζη και ισογλυκοζη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: γλυκοζη και ισογλυκοζη   γλυκοζη και ισογλυκοζη Icon_minitimeΠαρ Οκτ 21, 2016 9:17 am

Στην Παρασκευή βανίλιας αν βάλεις μόνο ζάχαρη θα σου κρυστάλλινη και δεν την καταναλώνουν την περισσότερη την πετάνε ενώ αν βάλεις ξινό η γλυκοζη μέσα σε ποσότητες που πρέπει δεν κρυσταλλονη και έτσι κρατάει μια υφή ούτε σκληρού ούτε και πολυ μαλακόυ στο να έχει πρόβλημα ή βανίλια να τρέχει στα πλαίσια πάντα με σωστές αναλογίες. Αυτό που και εγώ δεν ξέρω είναι το εξής αν η γλυκοζη με την ισογληκοζη είναι το ίδιο πράγμα και πιο από τα 2 κάνει να χρησιμοποιηθεί για να γίνει η βανίλια.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
kir
BeeForce
BeeForce
kir

Αριθμός μηνυμάτων : 601

γλυκοζη και ισογλυκοζη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: γλυκοζη και ισογλυκοζη   γλυκοζη και ισογλυκοζη Icon_minitimeΠαρ Οκτ 21, 2016 10:15 am

Η γλυκόζη είναι απλός μονοσακχαρίτης που βρίσκεται στα φυτά. Είναι ένας από τους τρεις διατροφικούς μονοσακχαρίτες, μαζί με τη φρουκτόζη και τη γαλακτόζη.
Η ισογλυκόζη είναι γλυκόζη από άμυλο καλαμποκιού που έχει υποστεί επεξεργασία και έχει μετατραπεί σε ένα μείγμα γλυκόζης και φρουκτόζης.

Το ξινό ή λεμόνι που υπάρχει στις συνταγές λειτουργεί ως καταλύτης για να κάνει ακριβός την παραπάνω μετατροπή , σύμφωνα όμως με έρευνα που έχει κάνει το ΑΠΘ πάνω στο θέμα ιμβερτοποίηται ένα πολύ μικρο μέρος

Για τους παραπάνω λόγους και όταν φτιάχνουμε γλυκά του κουταλιού στο τέλος προσθέτουμε λίγο λεμόνι για να μην κρυσταλλώνει, επειδή η φρουκτόζη είναι περισσότερο υδατοδιαλυτή από ότι η σακχαρόζη καθυστερούμε την κρυστάλλωση
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
kir
BeeForce
BeeForce
kir

Αριθμός μηνυμάτων : 601

γλυκοζη και ισογλυκοζη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: γλυκοζη και ισογλυκοζη   γλυκοζη και ισογλυκοζη Icon_minitimeΠαρ Οκτ 21, 2016 4:36 pm

Ένα πολύ καλό άρθρο για όσους φτιάχνουν τροφές
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
queen master
Μέλος
Μέλος
queen master

Αριθμός μηνυμάτων : 205

γλυκοζη και ισογλυκοζη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: γλυκοζη και ισογλυκοζη   γλυκοζη και ισογλυκοζη Icon_minitimeΠαρ Οκτ 21, 2016 11:10 pm

Ευχαριστω πολυ γιατην σελιδα οποτε το ξινο ειναι και το πιο αθοω συνφονα με τους αριθμους.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
γλυκοζη και ισογλυκοζη
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Τροφοδοσία μελισσών-
Μετάβαση σε: