έψαχνα καιρό στο Ίντερνετ κάποια λυση για το πως να αποκρυσταλλώσω το θυμαρίσιο μέλι που μάζεψα φέτος.
Μικρή η ποσότητα που μου εχει μεινει(άλλωστε λιγο έβγαλα) αλλα ικανή ωςτε να πειραματιστώ για το μελον.
Απο καιρό είχε πέσει το μάτι μου στο προϊόν που εχει,αποκλείστηκα, η μελισσοπολις.
Είπα να παρω να δω τι ειναι αυτο και τι κανει. Κριτικές βρήκα ελάχιστες άλλες ετσι άλλες αλλιώς άλλες στημένες....όποτε σκεφτηκα να θυσιάσω κάποια χρήματα για να μάθω.
Μίλησα τηλεφωνικός με το κατάστημα(η εξυπηρέτηση άριστη) και διαπίστωσα οτι εχει γινει ανάρπαστο. Αυτο με τσιτωςε ακομα παραπανω.
Με μια καθυστέρηση σχεδόν 15 ημερών κατάφερα να κρατήσω ένα και εγω !!!!!!
Ηρθε στα χέρια μου και αποφάσισα να κάνω δοκιμές και να φωτογραφίζω οτι κάνω ωςτε να τα ανεβάσω και εδω προς βοήθεια όλων.
Την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ κριτική μου θα την κάνω στο τέλος.
Ξεκινάμε λοιπόν.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Αυτή ειναι η αρχική τοποθέτηση πάνω στο τενεκέ(κατόπιν οδηγιών του πωλητή...λανθασμένων όπως αποδείχτηκε)
Το προϊόν λοιπόν ειναι μια αντίσταση καλωδίου η οποία ανάλογα με το μήκος της ανεβενουν και τα watt η συγκεκριμένη ειναι στα 150 w.
Πάνω στο τενεκέ αναγκαστικά πιάνετε με ταινία.
Η αντίσταση ΔΕΝ εχει θερμοστάτη!
Μετα απο 10 λεπτά λειτουργείας η αντίσταση πάνω στο σώμα της έπιασε μεχρι και 65 βαθμούς.
Εδω λιγο πριν τους πιάσει (οχι στον αέρα αλλα ακουμπώντας στο τενεκέ άρα ανεβάζει παραπανω θερμοκρασία )
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Το μέλι πριν ξεκινήσει να ζεστενεται είχε θερμοκρασία 18 βαθμούς Κελσίου μετρημένο με ψηφιακό θερμόμετρο τροφίμων και υγρών.
Σε μισή ωρα στο κέντρο παρέμεινε στους 18 βαθμός αλλα στις άκρες ανέβηκε στους 25.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Εδω να κάνω μια παρένθεση. Οι οδηγίες που δωθηκαν αλλα και που διαφημίζουν το προϊόν ειναι οτι δεν χρειάζεται ανακάτεμα αφήνεις στην πρίζα το προϊόν και όλα γίνονται μόνα τους.
Επίσης ως οδηγίες τοποθετησεις(προφορικές και μονο) ειναι οτι τυλιγείς το προϊόν γύρω απο το τενεκέ 10 πόντους πιο ψηλά απο το πάτο και το προϊόν στην ουσια ανακατεύεται μονο του λογο των θερμοκρασιών.εντελως λαθος οι οδηγίες .....
Συνεχίζουνε λοιπόν.
Μετα απο ακομα μισή ωρα συνεχόμενης λειτουργείας οι θερμοκρασίες έχουν ως εξής.
Στο κέντρο 19 βαθμοί,ένας βαθμός άνοδος μετα απο 1 ωρα.
Στην άκρη.... Στο κέντρο περίπου της ποσότητας του μελιού 34 βαθμοί,στο πάτο (πάντα στα άκρα) 26 βαθμοί και στην επιφάνεια του μελιου(θυμίζω πάντα στα άκρα) 46!!!!! Βαθμούς. Βλέπουμε λοιπόν μια διαφορά 20 βαθμών μεταξύ πάτου και επιφάνειας και μάλιστα η επιφάνεια εχει πλησιάσει σε επικίνδυνους βαθμούς.
Για όλα αυτά εχω φωτογραφίες απλα για να μην κουράζω δεν τις ανεβάζω. Αν θέλετε όμως και υπαρχει θέμα τις ανεβάζω μια και τις εχω στο αρχείο μου.
Καπου εκει καταλαβα οτι κατι δεν πάει καλα. Πρώτον με τις οδηγιες(να βάλω την αντίσταση να ξεκινάει 10 πόντους πάνω απο τον πάτο) αλλα και με την δύναμη που εχει αυτη η αντίσταση.
Αφήνοντας την ακομα 20 λεπτά το μέλι στην επιφάνεια έπιασε 55 βαθμούς στις άκρες ενώ στην μέση ανέβηκε στου 21 βαθμούς.
Αποκρυστάλλωση είχε γινει μονο στις άκρες 2 πόντους πιο μεσα απο την άκρη παρέμενε στην αρχική του μορφή.
Αποφάσισα να παρω πρωτοβουλία και...
Πρώτα απο όλα αναγκάστηκα για να μην μου ...βράση... Το μέλι να το ανακάτεψω.
Επειτα αφαίρεσα μήκος της αντίστασης απο τα πλαϊνά του κουβά και την έβαλα απο κάτω και στο κέντρο του κουβά. Τέλος κατέβασα την αντίσταση τέρμα κάτω.
Σε περίπου μια ωρα και λιγότερο και με σταδιακά ανακάτεματα το μέλι αποκρυσταλλώθηκε πλήρως και θερμοκρασίες παρέμεναν σε ολο το περιεχόμενο στους 40-42 βαθμούς.
Αυτά ειναι τα γεγονότα τωρα θα σας πω την γνώμη-κριτική μου για το προϊόν.
Πρωτα απο όλα η τιμή των 40 ευρώ απο εμενα κρίνετε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ.
Αυτο όμως ειναι προσωπικό.
Δεύτερον,το προϊόν ΔΕΝ μπορεί να κανει αυτο που διαφημίζει. Μπορεί το δικό μου το μέλι να ειναι λιγο αλλα όσο και να ειναι το μέλι το υπερβολικό ζέσταμα στο πλαι και επιφάνεια δεν μπορεις να το αποφύγεις. Για εμενα το προϊόν πρέπει να τοποθετητε και στο πάτο η μονο στο πάτο. Κατι που θα δοκιμασω με την πρώτη εύκαιρια.
Μια και η ζέστη πάει προς τα πάνω και μονο, αν ζεσταθεί ομοιόμορφα το μέλι στο πάτο που ειναι και το παγωμένο η ζέστη θα ανεβεί φυσιολογικά και ομοιόμορφα μαλον χωρίς ανακάτεμα. Τωρα ετσι χωρίς ανακάτεμα δεν γίνεται δουλεια.
Επίσης το προϊόν δεν το πουλάω εγω ο ιδιώτης σε αγγελία αλλα ένα κατάστημα. Δεν μπορεί να πουλάνε ένα υλικό στην σακούλα χωρίς κάποια συσκευασία που να δείχνει ποιος το φτιάχνει άρα και ποιος πιστοποιεί αυτο το προϊόν οτι εχει καλή λειτουργεία. Μην ξεχνάμε οτι αυτο το προϊόν δουλεύει σε τάση 220v ...... Δεν ειναι προπολη σε βαζάκι ουτε κερί για τα πλαισια......αυτο το προϊόν σκοτώνει......
Δεν ειναι επίσης δυνατόν να μην υπαρχουν προειδοποιητικές οδηγίες λειτουργίας αλλα και οδηγίες τοποθετήσεις και χρήσεις.
Η σκέψη τέλεια( Πήραν ένα υλικό που χρησιμοποιείτε για αλλα πράγματα και (ας πουμε) προσάρμοσαν) η εφαρμογή της με κενά.
Κάποια πραγματάκια θα τα κρατήσω για εμενα και τους οποίους φίλους μου θέλουν να μάθουν.
Να είσαστε καλα