Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Μοιραστείτε
 

 η δικη μου μελοπιτα

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
queen
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
queen

Αριθμός μηνυμάτων : 370

η δικη μου μελοπιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: η δικη μου μελοπιτα   η δικη μου μελοπιτα Icon_minitimeΚυρ Μάης 04, 2014 8:49 pm

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

υλικα

το ζυμαρι η αλλιως τη βαση την φτιαχνουμε ομοιως σχεδον με της pasta flora

1 φλυτζανι του τσαγιου βουτυρο η 250γρ

1 ποτηρακι κρασιου ζαχαρη αχνη

2 αυγα

1 κουταλια σουπας ξυσμα πορτοκαλι η λεμονι

1 κουταλια γλυκου κονιακ

3 φλυτζανια τουτσαγιου αλευρι για ολες τις χρησης η 2 φλυτζανια του τσαγιου φαρινα

1 φακελακι μπεικιν η 6 κουταλιες του γλυκου μπεικιν

500γρ μελι


εκτελεση

1 ξεχωριζουμε τα ασπραδια απο τους κροκους κ τα χτυπαμε ωστε να γινουν μαρεγγα

2 ριχνουμε μεσα ζαχαρη κ βουτυρο ετσι ωστε να γινει ενας απαλος αφρος

3 ριχνουμε ενα ενα τους κροκους κ μετα το κονιακ

4 ριχνουμε τη μπεικιν το ξυσμα κ το αλευρι

ζυμωνουμε ωστε η ζυμη μαλακια ως εχει να τη χωρισουμε σε 2 ισα τμηματα κ να τη στρωσουμε σ ενα μικρο αλειμμενο με βουτυρο ταψι. αφου το στρωσουμε ριχνουμε το μελι κ μετα ανοιγουμε το αλλο φυλλο με τα χερια τοσο ωστε να καλυπτει το ταψι. φροντιζουμε να εχουμε αφησει απ την απο κατω στρωση αρκετο περιθωριο ωστε οταν βαλουμε την απο πανω στρωση να την "κλεινει" αλλιως το μελι μεσα θα βγει απ τα πλαγια. επισης φροντιζουμε να χαραξουμε μ ενα μαχαιρι λιγο απο πανω εστε να ψηθει εως μεσα. αφου την κλεισουμε βαζουμε την πιτα εντος του προθερμασμενου φουρνου κ ψηνουμε στους 180 C για 30 με 35 λεπτα - δηλαδη να εχει ροδισει καλα απο πανω.

οταν ψηθει την αφηνουμε να κρυωσει καλα κ μετα κοβουμε κ σερβιρουμε..

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
η δικη μου μελοπιτα
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Ειδικά θέματα :: Περί ορέξεως...-
Μετάβαση σε: