Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Μοιραστείτε
 

 Μπαμπεσια

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
spyroseva
Μέλος
Μέλος
spyroseva

Αριθμός μηνυμάτων : 238

Μπαμπεσια Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Μπαμπεσια   Μπαμπεσια Icon_minitimeΤρι Ιαν 19, 2010 6:41 pm

το Θεμα: Μπαμπεσια

Αφορα τον parosbee,μιας και ο τιτλος ειναι παρμενος απο το ημερολογιο του.
Μαρκο,
αναφερεις για ενα δολωμα αφεσμου.Αν δεν γινομαι αδιακριτος και δεν ειναι καποιο μυστικο της τεχνης σου,μπορεις να μας δωσεις τα φωτα σου στο θεμα? Very Happy
thanx

Και κατι αλλο, στο συνταγη ζαχαροζυμαρου που περιγραφεις.Την ζαχαρη την κοβεις ή χρησιμοποιεις αχνη εμποριου? Σιγουρα να βαζεις δικο σου μελι ειναι καλυτερο, αλλα αν χρησιμοποιησεις αγνωστου προελευσεως, στην θερμοκρασια που ζεσταινεται δεν γινεται τιποτα με τις ασθενειες σε περιπτωση που κουβαλαει?

Σπυρος
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
parosbees
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα


Αριθμός μηνυμάτων : 261

Μπαμπεσια Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μπαμπεσια   Μπαμπεσια Icon_minitimeΤρι Ιαν 19, 2010 8:11 pm

Σπύρο το κακό ή καλό είναι οτι δεν κρατάω το στόμα μου κλειστό και για αυτό πολλές φορές την πληρώνω.
Λοιπόν για το "μύρισμα" χρησιμοποιώ παλιές κηρήθρες σπασμένες σε πολύ μικρά κομμάτια για να λιώνει εύκολα τα βάζω σε μιά παλιοκατσαρόλα που έχω μαζί με μέλι,πετιμέζι,ή γλυκό κρασί λίγους λεμονανθούς και....άσε το άλλο δεν το λέω,πλάκα κάνω βάζω και εσσάνς μελισσόχορτο.Παραλαγές γίνονται πολλές ο κάθε ένας έχει την δική του.
Για το ζαχαροζύμαρο τώρα.Έχω μύλο και κόβω μόνος μου την ζάχαρι αλλά μπορείς αν δεν έχεις να ρωτήσεις κανένα ζαχαροπλαστείο αν έχει να σου κόψει.Από το σούπερ-μάρκετ πρώτον είναι ακριβή και δεύτερον έχει και άλλα μέσα που πιθανόν να βλάψουν τις μέλισσες
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
granazis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 619

Μπαμπεσια Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μπαμπεσια   Μπαμπεσια Icon_minitimeΤρι Ιαν 19, 2010 8:38 pm

Νομιζω οτι τα καταστηματα που πουλανε χοντρικως ζαχαρη και ειδη ζαχαροπλαστικης εχουν μυλο και σου κοβουν τη ζαχαρη της επιλογης σου .Τουλαχιστον οι καλαματιανοι αυτο κανουμε. alien
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
MILIBEE
Honorary member
Honorary member
MILIBEE

Αριθμός μηνυμάτων : 1575

Μπαμπεσια Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μπαμπεσια   Μπαμπεσια Icon_minitimeΤρι Ιαν 19, 2010 10:01 pm

Ελα Μαρκο πες τα ολα και εμεις study study Wink
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
spyroseva
Μέλος
Μέλος
spyroseva

Αριθμός μηνυμάτων : 238

Μπαμπεσια Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μπαμπεσια   Μπαμπεσια Icon_minitimeΤετ Ιαν 20, 2010 7:43 pm

parosbees έγραψε:
Σπύρο το κακό ή καλό είναι οτι δεν κρατάω το στόμα μου κλειστό και για αυτό πολλές φορές την πληρώνω.
Λοιπόν για το "μύρισμα" χρησιμοποιώ παλιές κηρήθρες σπασμένες σε πολύ μικρά κομμάτια για να λιώνει εύκολα τα βάζω σε μιά παλιοκατσαρόλα που έχω μαζί με μέλι,πετιμέζι,ή γλυκό κρασί λίγους λεμονανθούς και....άσε το άλλο δεν το λέω,πλάκα κάνω βάζω και εσσάνς μελισσόχορτο.Παραλαγές γίνονται πολλές ο κάθε ένας έχει την δική του.
Για το ζαχαροζύμαρο τώρα.Έχω μύλο και κόβω μόνος μου την ζάχαρι αλλά μπορείς αν δεν έχεις να ρωτήσεις κανένα ζαχαροπλαστείο αν έχει να σου κόψει.Από το σούπερ-μάρκετ πρώτον είναι ακριβή και δεύτερον έχει και άλλα μέσα που πιθανόν να βλάψουν τις μέλισσες

Ωρε συνταγη Exclamation Λες και ακουω τον μαμαλακη.
Απο αποτελεσματα,τι λεει?
Μ'εχει φαει η περιεργεια,θα το δοκιμασω και γω.Ασε που δεν μπορει να'σαι σκοπος μη σου ξεφυγει κανα σμαρι.
Ουτως ή αλλως θα τα κοψω πιο μπροστα, για να τα πολλαπλασιασω, θα αποφορτιστουν κιολας και η "συνταγη" σου μαζι . . . αρκει να μην χανω πλυθησμο . . .
Να'σαι καλα Μαρκο.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Μπαμπεσια
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Τα άλλα κόλπα-
Μετάβαση σε: