Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Μοιραστείτε
 

 Κεφαλοτύρι σαγανάκι με πιπεριές Φλωρίνης

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ayla
Honorary member
Honorary member
ayla

Αριθμός μηνυμάτων : 648

Κεφαλοτύρι σαγανάκι με πιπεριές Φλωρίνης Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Κεφαλοτύρι σαγανάκι με πιπεριές Φλωρίνης   Κεφαλοτύρι σαγανάκι με πιπεριές Φλωρίνης Icon_minitimeΠεμ Νοε 15, 2012 1:42 pm

Κεφαλοτύρι σαγανάκι με πιπεριές Φλωρίνης

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Ένας μεζές-αφορμή για να καλέσουμε την παρέα για ούζο ή κρασί.


Υλικά

4 πιπεριές Φλωρίνης, διατηρημένες σε βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε λωρίδες

Για το σαγανάκι

2 φέτες κεφαλοτύρι ή πικάντικη γραβιέρα (περίπου 120 γρ. η μία)
2 - 3 κουτ. σούπας αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος (με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
120 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουτ. γλυκού θυμαρίσιο μέλι

Μερίδες 4 Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο περίπου 10΄

Διαδικασία

Σάλτσα:
Βάζουμε στο μούλτι το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το μυρωδικό της επιλογής μας και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια λεία σάλτσα.

Σαγανάκι: Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και σε ένα πιάτο το αλεύρι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύψει καλά τον πυθμένα του τηγανιού και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.

Βουτάμε το τυρί στο νερό, μετά στο αλεύρι, το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, το βυθίζουμε πάλι στο νερό και το βάζουμε αμέσως αλλά προσεκτικά στο καυτό λάδι, γιατί θα πιτσιλίσει. Το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές για ελάχιστα λεπτά και το αφήνουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη φέτα τυριού. Βάζουμε το σαγανάκι σε μια πιατέλα, στο πλάι τις πιπεριές και, αν θέλουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα, αλλιώς τη βάζουμε σε ένα μπολ για να βουτάμε τις μπουκιές τυριού και τα κομμάτια της πιπεριάς.

Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και άλλα γρήγορα μεζεδάκια, όπως οι κρεμμυδοτηγανίτες και οι φλογέρες με λουκάνικο. (βλέπε γαστρονόμος online )
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Κεφαλοτύρι σαγανάκι με πιπεριές Φλωρίνης
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Ειδικά θέματα :: Περί ορέξεως...-
Μετάβαση σε: