Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

 

 ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ

Πήγαινε κάτω 
4 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
georgecfu21
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος



Αριθμός μηνυμάτων : 9

ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ   ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Icon_minitimeΤετ Οκτ 23, 2013 6:52 pm

Καλησπέρα σε όλους
παρακολούθησα ένα σεμινάριο όπου στο κεφάλαιο τροφοδότηση επισημάνθηκε οτι οι ζάχαρες που κυκλοφορούν δεν κανουν για τα μελίσσια μας (σερβίας και ακόμα οι ελληνικές ζάχαρες)
Τι γίνεται ?
Ακόμα έχω ακούσει το καλύτερο σιρόπι είναι με δικό μας μέλι.
Πόσο ομως το αραιώνουμε στο νερό???
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13


Αριθμός μηνυμάτων : 1393

ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ   ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Icon_minitimeΤετ Οκτ 23, 2013 7:43 pm

μηπως τα μπερδεψες....
εγω σε 2 σεμιναρια εχω παει και στα δυο ΜΟΝΟ για την ζαχαρη αχνη του εμποριου μας εχουν πει οτι δεν κανει(πουτην περνουμε απο τα μελισσοκομικα προιοντα).
για την κρυσταλικη δεν μας εκανε ποτε κανενας κουβεντα
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
pointerst
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
pointerst


Αριθμός μηνυμάτων : 692

ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ   ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Icon_minitimeΠεμ Οκτ 24, 2013 9:36 am

Σιρόπι με μέλι?Δεν έχω μαγειρικές γνώσεις αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο να γίνει... Τι θερμοκρασία πρέπει να αποκτήσει για να γίνει σαν ένα αραιό υγρό χωρίς να ανεβάσεις υψηλές τιμές HMF?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
geobees
Μέλος
Μέλος
geobees


Αριθμός μηνυμάτων : 281

ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Ζάχαρη, το απόλυτο ΜΗΔΕΝ!   ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Icon_minitimeΠαρ Οκτ 25, 2013 11:26 am

..υπάρχει πουθενά στην φύση παραγωγή λευκής ζάχαρης και δη (αποδεδειγμένα) τοξικής;
Τεχνηέντως φίλοι μου, μόνο στο μυαλό και τη τσέπη των ανθρώπων.

Μιά χαρά σας τα είπε φίλε Γιώργο, εννοείται πως το μέλι σου αραιωμένο είναι το καλύτερο πράγμα για τάϊσμα, ανάπτυξη, διέγερση, κλπ. αντί της ζάχαρης. Είναι σαν να συγκρίνουμε VW σκαραβαίο με Φεράρι για τελικές....!

3 μέρη νερό με 1 μέρος από το μέλι σου (όχι αλλουνού) είναι η αραίωση για απ' ευθείας τροφοδότηση μελιού.
Χωρίς ζέσταμα, σε θερμοκρασία δωματίου διαλύεται.

Εάν δεν έχεις δικό σου μέλι πρέπει να το θερμάνεις (αποστειρώσεις=αχρηστεύσεις) γιατί μπορεί είναι φορέας ασθενειών.
Ακόμα όμως και σ' αυτή την περίπτωση, πολλά στοιχεία μένουν ανέπαφα (μέταλλα, κλπ) οπότε, πάλι δεν συγκρίνεται με τη ζάχαρη.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
georgecfu21
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος



Αριθμός μηνυμάτων : 9

ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ   ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Icon_minitimeΠαρ Οκτ 25, 2013 6:12 pm

φιλε geobee
σε ευχαριστω πολυ
αν προσθεσω και αφεψιμο χαμομηλι ή κατι αλλο???
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
pointerst
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
pointerst


Αριθμός μηνυμάτων : 692

ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ   ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Icon_minitimeΠαρ Οκτ 25, 2013 10:45 pm

το μέλι όσο και να το επεξεργαστείς,μερικές αρρώστιες δεν φεύγουν αποδεδειγμένα.Κυρίως φοβόμαστε για σηψηγονία η οποία δεν σκοτώνεται στο μέλι σε όση θερμοκρασία και αν το βράσεις.Απο 40 και άνω γίνεται τοξικό για τις μέλισσες
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
geobees
Μέλος
Μέλος
geobees


Αριθμός μηνυμάτων : 281

ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ   ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Icon_minitimeΣαβ Οκτ 26, 2013 10:41 am

pointerst έγραψε:
Απο 40 και άνω γίνεται τοξικό για τις μέλισσες
...από που βγαίνει αυτό; και σε ρωτάω γιατί έχω κάνει σποραδικά θερμοκρασιακές μετρήσεις εντός κυψελών.
Ακριανά πλαίσια (σε ξύλινη χρώματος μπλέ σκούρο) το καλοκαίρι ξεπερνούν -άνετα!- τους 40 βαθμούς και αυτό συμβαίνει κάθε μέρα για μήνες σε περιοχές με πολύ ήλιο.
Τα βιβλία και οι μελέτες (Θρασυβούλου) μιλάνε για θέρμανση 5 λεπτών στους 70 χωρίς κανένα πρόβλημα για τις μέλισσες. Ότι υποβαθμίζεται διατροφικά ναι, τοξικό όχι.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
geobees
Μέλος
Μέλος
geobees


Αριθμός μηνυμάτων : 281

ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ   ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Icon_minitimeΣαβ Οκτ 26, 2013 1:54 pm

georgecfu21 έγραψε:
φιλε geobee
σε ευχαριστω πολυ
αν προσθεσω και αφεψιμο χαμομηλι ή κατι αλλο???
Μόνο χαμομήλι; Εδώ έχουμε ολόκληρο οπλοστάσιο από τα καλύτερα βοτάνια στην ύπαιθρο.....
Να σου δώσω τη νορμάλ* συνταγή μου άμα δεν έχεις καβούρια στην τσέπη όπως έχουν
οι περισσότεροι μελισσοκόμοι στο Ελλάντα). Λιγάκη ασύμφορη οικονομικά και αρκετά χρονοβόρα!

Για περίπου 10 κιλά [χειμερινού σιροπιού (2:1)].

Υλικά
1 χούφτα φασκόμηλο
1 χούφτα χαμομήλι
1 χούφτα τσάϊ του βουνού (σιδερίτης)
2 ΚΣ ρίγανη
1 ΚΣ θυμάρι
1 ΚΣ δενδρολίβανο
2 ΚΣ αγνό αλάτι αραφινάριστο αλυκής (ποτέ ΚΑΛΑΣ κλπ.)
1 κιλό από το μέλι σου
5 λίτρα βρόχινο νερό
4 κιλά ζάχαρη
2 λεμόνια

Βράζεις το βρόχινο νερό με κλειστό καπάκι.
Μετά από 1 λεπτό βράσης κλείνεις την εστία και το αφήνεις για 5 με 10  λεπτά να φτάσει στους 80 η θερμοκρασία.
Τότε εισάγεις τα βότανα και το αλάτι. Το αφήνεις με κλειστό καπάκι για 20 λεπτά ώστε να εγκλωβιστούν τα πτητικά (αιθέρια έλαια).
Αφού ολοκληρωθεί αυτό, η θερμοκρασία θα έχει πέσει αισθητά (50 βαθμοί περίπου, έαν όχι τότε το κάνω μπεν-μαρί τον νεροχύτη!),
μετά ανοίγεις το καπάκι και προσέχεις ώστε η συγκέντωση του νερού που έχει από κάτω να πέσει μέσα στο έγχυμα.
Υπάρχουν αιθέρια έλαια συγκεντωμένα εκεί και δεν πρέπει να τα χάσουμε. Εισάγεις τη ζάχαρη και μετά το μέλι, πολύ καλό ανακάτεμα
και τα λεμόνια τα βάζεις όταν φτάσεις στο μελισσοκομείο πριν το μοίρασμα γιατί τα εσπεριδοειδή οξυδώνονται πολύ γρήγορα.

Προσοχή, μικρές ποσότητες στον τροφοδότη ώστε να το πάρουν γρήγορα
και φυσικά όχι απλώς σούρουπο....να έχει νυχτώσει γιατί θα προκαλέσεις μεγάλες μάχες!!!

Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό που μόλις περιέγραψα για το πεπτικό και την γενικότερη σωματική ευρωστία της μέλισσας
με το απλό ζαχαρόνερο που συνιστούν τα βιβλία και τα σεμινάρια;

Αυτά βέβαια είναι για μερακλήδες κι' ερασιτέχνες που δεν λειτουργούν στα στενά εμπορικά πλαίσια.



*Εχω κι' άλλες πιό turbo (πχ. αντιβαρροϊκή) που θ' αναρτηθούν στο παρατημένο -λόγω φόρτου εργασίας- blog μου!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
georgecfu21
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος



Αριθμός μηνυμάτων : 9

ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ   ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ Icon_minitimeΣαβ Οκτ 26, 2013 9:38 pm

αγαπητέ geobees
μην αργείς!!!!!!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Μυλος ζαχαρης.
» Οι Ποιότητες της Ζάχαρης.
» Τιμή Μελιού-Ζάχαρης
» Γυρεόπιτα με βανίλια αντί ζάχαρης;
» Τελευταία μέρα για το πρόγραμμα δωρεάν ζάχαρης

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Τι νέα από τα μελίσσια σας;-
Μετάβαση σε: