Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

 

 ζαχαροζυμαρο

Πήγαινε κάτω 
+10
sakis apos
milmos
drakos
nikosf13
varsamis
melisaki7
MILIBEE
NINAS
Dias
ouranis
14 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ouranis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος



Αριθμός μηνυμάτων : 325

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΤετ Νοε 09, 2011 9:34 pm

καλησπερα χωρις επαγγελματικα εργαλεια μπορουμε να φτιαξουμε το δικο μας ζαχαροζυμαρο?και αν ξερετε και καποια συνταγη ισα ισα για 15 κιλα.με ζυμωμα πχ με μιξερ η με το χερι.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Dias
Μέλος
Μέλος
Dias


Αριθμός μηνυμάτων : 233

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΠεμ Νοε 10, 2011 12:58 pm

Δες εδώ: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
study
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
ouranis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος



Αριθμός μηνυμάτων : 325

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΠεμ Νοε 10, 2011 8:46 pm

σε ευχαριστω για την απαντηση μηπως μπορεις να μου πεις τι υλικα βαζει γιατι ειναι στα αγγλικα και δεν καταλαβαινω καλα?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Dias
Μέλος
Μέλος
Dias


Αριθμός μηνυμάτων : 233

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΠεμ Νοε 10, 2011 10:17 pm

ouranis έγραψε:
σε ευχαριστω για την απαντηση μηπως μπορεις να μου πεις τι υλικα βαζει γιατι ειναι στα αγγλικα και δεν καταλαβαινω καλα?

Δες εδώ: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Εδώ: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
...και αν <<ξεφιλίσεις>> τη θεματολογία του παρόντος φόρουμ σίγουρα θα βρεις και άλλα. Και εγώ εδώ τα βρήκα. Στα βίντεο θα δεις την τεχνοτροπία. Τα υλικά που λεν στα βίντεο είναι νερό, ζάχαρη, χυμός λεμονιού και γλυκόζι (εσύ βάλε καλίτερα μέλι από το δικό σου) sostos
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
NINAS
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NINAS


Αριθμός μηνυμάτων : 990

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΠαρ Νοε 11, 2011 10:19 am


Σας δίνω τις οδηγίες για ζαχαροζύμαρο όπως μας τις έδωσε ο δάσκαλος προχθές στο σεμινάριο

ΜΟΝΟ με ζάχαρι άχνη, και ΟΧΙ του εμπορίου γιατί περιέχει άλευρα που δημιουργούν πρόβληματα στις μέλισσες.

ΠΟΤΕ ξυνισμένο μέλι γιατι δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στο πεπτικό στις μέλισσες

Τρόπος παρασκευής :
200 γρ μέλι + 1.400 γρ ζάχαρι άχνη

Το μέλι θερμαίνεται σε μπέν μαρί στους 40 βαθμούς (όχι παραπάνω γιατί καταστρέφονται ολες τα θετικά συστατικά του)
Μόλις θερμανθεί τίχνουμε την άχνη, και αρχίζουμε το ζύμωμα όπως για το ψωμί. Αν είναι σκληρό ρίχνουμε νερό σταγόνα - σταγόνα.

Όταν γίνει εύπλαστο το βάζουμε σε πλαστικές σακούλες και το κλείνουμε αεροστεγώς. Δεν θέλει ψυγείο, αλλά το φυλάμε σε δροσερό μέρος και σκοτεινό.

Να μην είναι σκληρό για να μπορούν να το προσλαμβάνουν εύκολα, να μην είναι νερουλό για να μην τρέχει με την παραμικρή άνοδο της θερμοκρασίας, να κλείνει η σακκούλα αεροστεγώς για να μην ξεραίνεται, να φυλάσσεται σωστά για να μην αλλοιώνονται τα συστατικά του και ξυνίζει

Καλή επιτυχία.

ΥΣ. Κάποιος μέσα στο μάθημα, είχε την φαεινή ιδέα και είπε: Να βάλουμε την μάνα μας να το φτιάχνει.
ΣΩΣΤΟΣ.... sostos sostos sostos

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
MILIBEE
Honorary member
Honorary member
MILIBEE


Αριθμός μηνυμάτων : 1575

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΣαβ Νοε 12, 2011 7:50 pm

Χρησιμοποιουμε κρυσταλλικη ζαχαρη που την κανουμε εμεις αχνη ,επειδη η αχνη που κυκλοφορει στο εμποριο περιεχει αμυλο ( ΝΙΝΑS αλευρα σας ειπαν?) για να μην γινετε με την υγρασια χοντρα κομματια.
Για μικροποσοτητες ζυμαριου,πχ αυτο που φτιαχνουμε για να σφραγισουμε τα βασ. κλουβια και θελει 2πλο ζυμωμα, αχνη ετοιμη περιεκτικοτητας σε αμυλο μεχρι 2% δεν βλαπτει.
Κατα κανονα ομως για ζαχ/ζυμαρο μονο κρυσταλλικη που κανουμε εμεις αχνη.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
NINAS
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NINAS


Αριθμός μηνυμάτων : 990

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΣαβ Νοε 12, 2011 10:40 pm


τα άλευρα δεν περιέχουν άμυλο;;;;

δεν σημείωσα αν η ζάχαρη άχνη περιέχει άμυλο ή άλευρα, αλλά σημείωσα καθαρά ότι ΟΧΙ άχνη απο το εμπόριο, αλλά είτε να την τρίψουμε εμείς με κάποιο τρόπο απο κρυσταλλική, είτε απο μελισσοκομικά καταστήματα
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
melisaki7
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
melisaki7


Αριθμός μηνυμάτων : 45

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: κρυσταλλική ζάχαρη   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΤρι Νοε 29, 2011 7:11 pm

Χρησιμοποιουμε κρυσταλλικη ζαχαρη που την κανουμε εμεις αχνη ,επειδη η αχνη που κυκλοφορει στο εμποριο περιεχει αμυλο ( ΝΙΝΑS αλευρα σας ειπαν?) για να μην γινετε με την υγρασια χοντρα κομματια.

Την κρυσταλλική ζάχαρη από που μπορούμε να την πάρουμε ρε παιδια??
και ακόμα αν ξέρετε τιμή που πουλιέται!!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
NINAS
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NINAS


Αριθμός μηνυμάτων : 990

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΤρι Νοε 29, 2011 10:19 pm



απο το super market.

είναι η κανονική άσπρη ζάχαρη
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
varsamis
Μέλος
Μέλος
varsamis


Αριθμός μηνυμάτων : 157

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΤετ Νοε 30, 2011 8:42 am

Εγώ πάλι αναρωτιέμαι αυτοί που συσκευάζουν άχνη του εμπορίου και την εμπορεύονται
στα διάφορα καταστήματα δεν την αλεθουν από κρυσταλλική ζάχαρη ? skeftome
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
nikosf13
Μέλος
Μέλος



Αριθμός μηνυμάτων : 222

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΣαβ Δεκ 17, 2011 2:29 am

Ρε παιδια το ζαχαροζυμαρο τελικα το αποθηκευουν οι μελισσες στην κυρηθρα η οχι?Αλλου διαβαζω ναι και αλλου οχι.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
drakos
Μέλος
Μέλος
drakos


Αριθμός μηνυμάτων : 190

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΣαβ Δεκ 17, 2011 9:07 am

Η βανίλια και το σιρόπι αποθηκεύονται, όχι το σκληρό ζαχαροζύμαρο
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
milmos
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος



Αριθμός μηνυμάτων : 572

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΣαβ Δεκ 17, 2011 11:00 am

αυτό grako περί "βανίλιας και ζαχαροζύμαρου" είναι τεκμηριωμένο?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
sakis apos
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
sakis apos


Αριθμός μηνυμάτων : 27

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΣαβ Δεκ 17, 2011 5:47 pm

Πια η διαφορά μεταξύ βανίλιας και ζαχαροζύμαρου;
π.χ. το apifonda τι είναι;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
drakos
Μέλος
Μέλος
drakos


Αριθμός μηνυμάτων : 190

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΣαβ Δεκ 17, 2011 6:11 pm

milmos έγραψε:
αυτό grako περί "βανίλιας και ζαχαροζύμαρου" είναι τεκμηριωμένο?

Φίλε μου , και στο ΙΓΕ μας το είπαν, αλλά το είδα και στα δικά μου. Την βανίλια την εξαφανίζουν αμέσως και την είδα στις κηρύθρες.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
drakos
Μέλος
Μέλος
drakos


Αριθμός μηνυμάτων : 190

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΣαβ Δεκ 17, 2011 6:13 pm

sakis apos έγραψε:
Πια η διαφορά μεταξύ βανίλιας και ζαχαροζύμαρου;
π.χ. το apifonda τι είναι;

Στη βανίλια , ο τρόπος που κατεργάζονται θερμικά την ζάχαρη, την κάνει <<υποβρύχιο>>. Ενώ το ζαχαροζύμαρο απλώς το ανακατεύουν, το ζυμώνουν.
Το απιφόντα δεν το έχω δει.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
milmos
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος



Αριθμός μηνυμάτων : 572

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΣαβ Δεκ 17, 2011 7:25 pm

drakos έγραψε:
sakis apos έγραψε:
Πια η διαφορά μεταξύ βανίλιας και ζαχαροζύμαρου;
π.χ. το apifonda τι είναι;

Στη βανίλια , ο τρόπος που κατεργάζονται θερμικά την ζάχαρη, την κάνει <<υποβρύχιο>>. Ενώ το ζαχαροζύμαρο απλώς το ανακατεύουν, το ζυμώνουν.
Το απιφόντα δεν το έχω δει.

ωραία,
τα υλικά της βανίλιας και του ζαχαροζύμαρου είναι τα ίδια
και διαφέρει μόνο ο τρόπος παρασκευής, ή τέλος πάντων το τελικό αποτέλεσμα.
έτσι δεν είναι?

τώρα, γιατί να δώσουμε βανίλια αντί ζαχαροζύμαρο ή και το ανάποδο?

ευχαριστώ

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
toadstul
Μέλος
Μέλος



Αριθμός μηνυμάτων : 82

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΣαβ Δεκ 17, 2011 8:31 pm

Ένας λόγος που καπιοι δίνουν μόνο βανίλια στα μελίσσια τους είναι για να αποφύγουνε την μετάδοση διαφόρων ασθενειών στα μελίσσι τους με την τροφοδοσία αφού για να παραχθεί βανίλια θα πρέπει πρώτα όλα τα υλικά (νερό,ζάχαρη,μέλι) να φτάσουνε στους 118 C
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
NINAS
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NINAS


Αριθμός μηνυμάτων : 990

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΣαβ Δεκ 17, 2011 8:43 pm



δεν χρησιμοποιώ βανίλια, αλλά έχω να σημειώσω ότι πράγματι σε σε ζαχαροζύμαρο με μέλι πρέπει να προσέχουμε την μετάδοση ασθενειών μέσα απο το μέλι. (το ίδιο και με την γυρεόπιττα)

Αλλά ΠΟΤΕ το μέλι δεν πρέπει να φτάνει σε τέτοις θερμοκρασίες. Γιατί τότε καταστέφονται όλα τα θρεπτικά συστατικά του. ΠΟΤΕ.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
toadstul
Μέλος
Μέλος



Αριθμός μηνυμάτων : 82

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΣαβ Δεκ 17, 2011 8:52 pm

Στην βανίλια οποίοι βάζουνε μελί δεν το βάζουνε για τα θρεπτικά συστατικά του (τα οποία καταστρέφονται πάνω από τους 45-50C) που μπορεί να αποδώσει στα μελίσσια τους... αλλά μόνο για το άρωμα-γεύση και για την ποιο μαλακή υφή της βανίλιας!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
NINAS
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NINAS


Αριθμός μηνυμάτων : 990

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΣαβ Δεκ 17, 2011 9:30 pm

toadstul έγραψε:
Στην βανίλια οποίοι βάζουνε μελί δεν το βάζουνε για τα θρεπτικά συστατικά του (τα οποία καταστρέφονται πάνω από τους 45-50C) που μπορεί να αποδώσει στα μελίσσια τους... αλλά μόνο για το άρωμα-γεύση και για την ποιο μαλακή υφή της βανίλιας!

συγνώμη που δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. δεν το βάζουν για το άρωμα, αλλά για τα συστατικά.

απο όσα γνωρίζω .......................
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
toadstul
Μέλος
Μέλος



Αριθμός μηνυμάτων : 82

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΣαβ Δεκ 17, 2011 10:02 pm

scratch scratch βρε NINAS ποιο πάνω λες...
<<Αλλά ΠΟΤΕ το μέλι δεν πρέπει να φτάνει σε τέτοις θερμοκρασίες. Γιατί τότε καταστέφονται όλα τα θρεπτικά συστατικά του. ΠΟΤΕ.>>
Και λίγο ποιο κάτω λες...
<<συγνώμη που δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. δεν το βάζουν για το άρωμα, αλλά για τα συστατικά.>>

Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου πεις ποια συστατικά του θα μείνουνε εκτός από τα ζάχαρα μετά από βράσιμο στους 118C ?

Και επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείτε πάρα πολύ εύκολα!
όλα αυτά που συζητάμε εδώ τα συζητάμε για να ανταλλάσσουμε αποψης,γνώσης,εμπειρίες κ.τ.λ.

Εντελώς φιλικά :-)
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
granazis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος



Αριθμός μηνυμάτων : 619

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΣαβ Δεκ 17, 2011 11:35 pm

Παιδια.....μισο.....να διευκρινισουμε κατι....
Το μελι στη βανιλια το βαζουμε για το οτι.....ειναι μελι......με οτι αυτο συνεπαγετε...!!!!
Η διαφορα μεταξυ βανιλιας και ζυμωτης ειναι οτι η πρωτη ειναι στερεοποιημενο σιροπι και η δευτερη ζυμαρι......
Οταν βαζουμε μελι στη βανιλια...το βαζουμε ...οταν εχει κρυωσει γυρω στους 40-50c* ...τη στιγμη που αρχιζουμε την αναδευση....τοτε βαζουμε και τη θυμολη και τα αρωματα και το ξυνο και το αλατι και οτι αλλο θελουμε....

tipos tipos tipos mam mam mam skeftome skeftome skeftome
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
MILIBEE
Honorary member
Honorary member
MILIBEE


Αριθμός μηνυμάτων : 1575

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΚυρ Δεκ 18, 2011 11:28 am

Eπισης αναλογα το μελι εχουμε διαφορετικη ανωτερη θερμοκρασια θερμανσης ,γιατι μετα γινετε τοξικο για τις μελισσες.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
NINAS
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NINAS


Αριθμός μηνυμάτων : 990

ζαχαροζυμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο   ζαχαροζυμαρο Icon_minitimeΚυρ Δεκ 18, 2011 9:57 pm

toadstul έγραψε:
scratch scratch βρε NINAS ποιο πάνω λες...
<<Αλλά ΠΟΤΕ το μέλι δεν πρέπει να φτάνει σε τέτοις θερμοκρασίες. Γιατί τότε καταστέφονται όλα τα θρεπτικά συστατικά του. ΠΟΤΕ.>>
Και λίγο ποιο κάτω λες...
<<συγνώμη που δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. δεν το βάζουν για το άρωμα, αλλά για τα συστατικά.>>

Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου πεις ποια συστατικά του θα μείνουνε εκτός από τα ζάχαρα μετά από βράσιμο στους 118C ?

Και επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείτε πάρα πολύ εύκολα!
όλα αυτά που συζητάμε εδώ τα συζητάμε για να ανταλλάσσουμε αποψης,γνώσης,εμπειρίες κ.τ.λ.

Εντελώς φιλικά :-)

έγραψα ότι ποτέ το μέλι δεν πρέπει να φτάνει σε θερμοκρασίες 118ο c . γιατί καταστρέφονται τα συστατικά του.
ελπίζω τώρα να είναι κατανοητό αυτό που έγραψα.

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
ζαχαροζυμαρο
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 2Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο
 Παρόμοια θέματα
-
» Ζαχαροζυμαρο
» τα'ι'σμα με ζαχαροζυμαρο
» ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΑΡΟ
» Σκληρό ζαχαροζύμαρο
» Τροφοδοσία με ζαχαροζύμαρο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Τροφοδοσία μελισσών-
Μετάβαση σε: