| Πευκόμελο 2016 | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Πευκόμελο 2016 Δευ Νοε 21, 2016 8:22 pm | |
| Καλησπέρα, Η πρώτη παρτίδα πευκόμελου μου βγήκε χωρίς διαύγεια... Υπάρχει κάποιο πρόβλημα λέτε; | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Πευκόμελο 2016 Δευ Νοε 21, 2016 9:16 pm | |
| Μερικες φορες τυχαινει, εμενα δεν μου εχει τυχει και σιγουρα δεν υπαρχει προβλημα. | |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298
| Θέμα: Απ: Πευκόμελο 2016 Δευ Νοε 21, 2016 11:28 pm | |
| Δεν ξέρω πόσο καιρό έχις που το έβγαλες αλλά το πευκόμελο μία θολούρα την έχει αλλά λόγω χαμηλών θερμοκρασιών λίγη βοήθεια με θέρμανση ίσως το έκανε πιο γιαυγές | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Απ: Πευκόμελο 2016 Τρι Νοε 22, 2016 12:27 am | |
| Φρέσκο... πριν μερικές μέρες έκανα τρύγο. Από γεύση απίθανο. Είναι πρώτη φορά που βγάζω πευκόμελο και γι αυτό ρωτώ... | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Πευκόμελο 2016 Τρι Νοε 22, 2016 1:14 am | |
| είναι θολό από τη φύση του... don't worry! | |
|
| |
koske BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 308
| Θέμα: Απ: Πευκόμελο 2016 Τρι Νοε 22, 2016 6:23 pm | |
| οσο πιο καινουργιες κεριθρες χρησιμοποιουμε στο μελιτοθαλαμο τοσο πιο διαυγες θα ειναι το μελι οπως επισης αν η νομη ειναι καλη και εχουμε δυνατα μελισσια με γρηγορο ρυθμο συλλογης το μελι ειναι πιο ανοιχτοχρωμο | |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298
| Θέμα: Απ: Πευκόμελο 2016 Τρι Νοε 22, 2016 8:20 pm | |
| στο πεύκο θέλουν όσο πιο σκούρες κηρήθρες γίνεται τις άσπρες για να τις πιάσουν πρέπει να γεμίσουν οι άλλες και δεν τις γεμίζουν καλά έχουν και τα μελίσσια τις ιδιοτροπίες τους | |
|
| |
silahim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 238
| Θέμα: Απ: Πευκόμελο 2016 Τρι Νοε 22, 2016 8:27 pm | |
| Έχω την εντύπωση ότι του φίλου δεν είναι μόνο από πεύκο. Πρέπει να έχει και από άλλη συλλογή. Πχ σουσούρα ή έλατο. Από τη μικρή εμπειρία που έχω στα πεύκα της Ευβοίας, ποτέ δεν μας έδωσε τέτοιο αποτέλεσμα. Πριν πάνε στα πευκα που ήταν;; Είχαν τρυγηθεί;; Όπως είπα όμως, έχω μικρή εμπειρία. Οπότε κατανοήστε τυχών λάθος μου.
| |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Πευκόμελο 2016 Τρι Νοε 22, 2016 11:25 pm | |
| - thoma.sbees έγραψε:
- στο πεύκο θέλουν όσο πιο σκούρες κηρήθρες γίνεται
τις άσπρες για να τις πιάσουν πρέπει να γεμίσουν οι άλλες και δεν τις γεμίζουν καλά έχουν και τα μελίσσια τις ιδιοτροπίες τους Αμα ειναι δυνατα μια χαρα τις γεμιζουν. Παντως αυτο που προτιμουν τις μαυρες ειναι αρκετα παραξενο. Ασχετο με την διαυγεια του μελιου, αλλα τα μελια τα οποια ειναι σε συνδιασμο με αλλα π.χ πευκο-σουσουρα παρουσιαζουν παρα πολυ αφρο η ειναι ιδεα μου? Το αφησα στα βαρελια για 17 ημερες και το καθαριζα επιμονα καθε ημερα. Την επομενη ημερα εβγαζε στην επιφανεια του βαρελιου παλι μια πολυ λεπτη στρωση αφρου. Τελικα το συσκευασα και ολα τα βαζακια εχουν απο λιγο αφρο. Σταματησα να ασχολουμε με τον αφρο πλεον, τον θεωρω δεδομενο απο ενα σημειο και μετα λολ . | |
|
| |
silahim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 238
| Θέμα: Απ: Πευκόμελο 2016 Τετ Νοε 23, 2016 3:25 pm | |
| Από την μικρή εμπειρία που έχω, είδα ότι το πευκόμελο ναι, έχει περισσότερο αφρό από το θυμάρι. Αλλά μόνο από αυτά τα δύο έχω γνώμη. | |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298
| Θέμα: Απ: Πευκόμελο 2016 Τετ Νοε 23, 2016 8:21 pm | |
| Τα πευκοδάση στην Ε'υβοια έχουν σουσούρα και αρκουδόβατο Φέτος δεν δούλεψε η σουσούρα αλλά πάρα πολύ δούλεψε ο αρκουδόβατος
Όντως το πευκόμελο αφρίζει πιο πολύ από όλα τα είδη | |
|
| |
silahim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 238
| Θέμα: Απ: Πευκόμελο 2016 Τετ Νοε 23, 2016 8:39 pm | |
| Συμφωνώ και εγώ μαζί σου και συμπληρώνω ότι στην Ανατολική πλευρά της Ευβοιας στο Βόρειο κομμάτι, που έχω γνώση, ο αρκουδόβατος έδινε από τα μέσα Αυγούστου!! Το είδα με τα μάτια μου. όσοι συνάδελφοι τα είχαν εκεί και δεν τα πήγαν στα πεύκα πρέπει να τους αντάμειψε καλά φέτος! Δασόμελο φούλ! | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Απ: Πευκόμελο 2016 Τετ Νοε 23, 2016 10:17 pm | |
| Τα μελίσσια ήταν Εύβοια σε πεύκα και φυσικά είχε σουσούρα. Τελικά είναι πολύ καλό όπως μου είπαν κι από το Πανεπιστήμιο που έστειλα δείγμα και όπως είπε κι ο Matteus από αφρό άλλο τίποτα. Είχα βάλει περσινές κηρήθρες (σκούρες), όπως μούπαν για το πευκόμελο. Μαθαίνω... και από γεύση καλά πάμε! | |
|
| |
| Πευκόμελο 2016 | |
|