… πήρα το κέρασμα στο χέρι και σκέφτηκα «α! πάστα φλώρα, ωραίο γλυκό!» και ακούω την διπλανή μου να βγάζει ένα επιφώνημα ενθουσιασμού. Δοκιμάζω κι εγώ και λέω πράγματι πολύ ωραία, κάπως διαφορετική! Και φυσικά ζητήσαμε την συνταγή. Δοκίμασαν κι άλλες φορές κι άλλοι και ζήτησαν τη συνταγή αλλά μόνο υποσχέσεις δόθηκαν! Και ήρθε μια καπάτσα και λέει « εγώ θα την πάρω την συνταγή!» … και πήγε επίσκεψη και την πήρε, και ήρθε και στα χέρια μου και όπως είμαι κουτσομπόλα, σιγά μην την κρατήσω κρυφή! Για δοκιμάστε και πέστε μου … είναι αντάξια της μικρής ιστορίας της;
Πάστα φλώρα με μέλι και κονιάκ
Υλικά:
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
250 γρ. βούτυρο φυτικό
2 αυγά
Αλεύρι όσο σηκώσει (περίπου 1 κιλό)
2 κουταλιές της σούπας μέλι (εγώ τα γέμισα πάαααρα πολύ μιας και είχα κρυσταλλωμένο μέλι)
1 ποτηράκι κονιάκ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 μπέικιν
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε την βανίλια και το μπέικιν με το περισσότερο αλεύρι και τα κοσκινίζουμε. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και ρίχνουμε και τα αυγά. Μετά ενώνουμε τα δύο μίγματα, προσθέτουμε το μέλι και το κονιάκ, και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη αφράτη και ελαστική.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί αφού κρατήσουμε λίγη για τα «κορδόνια». Φτιάχνουμε και «τοιχώματα» του γλυκού και απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα. Πλάθουμε και τοποθετούμε τα κορδόνια. (εγώ τα έπλασα από πριν και τα είχα έτοιμα για να είμαι σίγουρη ότι θα φτάσει η ζύμη).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ο C για 30- 40 λεπτά περίπου.