Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

 

 Μελόπιτα Σίφνου

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ayla
Honorary member
Honorary member
ayla


Αριθμός μηνυμάτων : 648

Μελόπιτα Σίφνου Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Μελόπιτα Σίφνου   Μελόπιτα Σίφνου Icon_minitimeΠαρ Αυγ 21, 2009 9:56 am

Καλή μας όρεξη, κι αρχίζω με μια συνταγή του μεγάλου Ηλία Μαμαλάκη, που μας κάνει να ξελιγωνόμαστε κάθε φορά που περιγράφει μια νοστιμιά!!!

Μελόπιτα (Σίφνος)

Υλικά:

1 κεφαλάκι ανθότυρο
1 ποτήρι μέλι
1½ ποτήρι ζάχαρη
8-9 αυγά
αλεύρι για το ταψί
κανέλα για το πασπάλισμα

Βήματα:
1. Σε ένα μπολ λιώνετε το ανθότυρο, ρίχνετε από πάνω το μέλι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Xτυπάτε καλά το μείγμα για να γίνει ομοιόμορφο

2. Σε ένα ταψί ρίχνετε λίγο αλεύρι και βάζετε το μείγμα. Το τοποθετείτε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

(Από το επεισόδιο της Σίφνου)

Πηγή: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


Έχει επεξεργασθεί από τον/την ayla στις Τετ Οκτ 14, 2009 8:28 am, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
ayla
Honorary member
Honorary member
ayla


Αριθμός μηνυμάτων : 648

Μελόπιτα Σίφνου Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μελόπιτα Σίφνου   Μελόπιτα Σίφνου Icon_minitimeΣαβ Αυγ 22, 2009 10:14 am

Άλλη μια μελόπιτα! Την συνταγή μου την έστειλε η φίλη μου.

Μελόπιτα

Υλικά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
4 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού
2 αβγά
2 φλιτζάνια κόκκινη φαρίνα
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
αμύγδαλα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Ζεσταίνουμε το μείγμα για να λιώσει το βούτυρο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Χτυπάμε καλά τα αβγά και προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα, τη φαρίνα και την κανέλα, ενώ ανακατεύουμε ελαφρά. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο 26 ή σε ορθογώνιο 22x32εκ. περίπου. Πασπαλίζουμε με ασπρισμένα και κομμένα αμύγδαλα.
Ψήνουμε τη μελόπιτα σε μέτριο φούρνο (160-180 βαθμοί Κελσίου) μισή ώρα περίπου.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Ολα για το μέλι" του γεωπόνου κ. Θανάση Μπίκου
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Μελόπιτα Σίφνου
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» η δικη μου μελοπιτα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Ειδικά θέματα :: Περί ορέξεως...-
Μετάβαση σε: