Άλλη μια μελόπιτα! Την συνταγή μου την έστειλε η φίλη μου.
Μελόπιτα
Υλικά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
4 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού
2 αβγά
2 φλιτζάνια κόκκινη φαρίνα
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
αμύγδαλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Ζεσταίνουμε το μείγμα για να λιώσει το βούτυρο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Χτυπάμε καλά τα αβγά και προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα, τη φαρίνα και την κανέλα, ενώ ανακατεύουμε ελαφρά. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο 26 ή σε ορθογώνιο 22x32εκ. περίπου. Πασπαλίζουμε με ασπρισμένα και κομμένα αμύγδαλα.
Ψήνουμε τη μελόπιτα σε μέτριο φούρνο (160-180 βαθμοί Κελσίου) μισή ώρα περίπου.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Ολα για το μέλι" του γεωπόνου κ. Θανάση Μπίκου